Şimdi Ara

Başkası Adına Kaçak Hat Açan Bayi Yetkilisine Hapis Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adana’da bir kadının haberi olmadan adına 3 GSM hattı çıkartan GSM bayisi yetkilisi 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 6 bin TL de tazminat ödeyecek.
    Adana’da yaşanan olayda bir kadının adına haberi olmadan 3 adet GSM hattı açan GSM bayisi yetkilisi, çıkarıldığı mahkemece 1 yıl 15 gün hapse, mağdura da 6 bin 210 TL tazminat ödeme cezasına çarptırıldı.

Kadının eşi Selami K., eşi adına 2011 yılında 3 ayrı GSM hattı açıldığını, bu sebeple de 18 TL fatura borcu için icra takibi başladığını öğrendi. Eşiyle bu hatlar nedeniyle neredeyse boşanma aşamasına gelen adam, konuyu avukatına aktardı. Avukat ise yaptığı araştırmalar sonucu hatların Hatice K.’dan habersiz açıldığını ortaya çıkardı. Yapılan suç duyurusu sonrası soruşturma başlatan Cumhuriyet savcısı, ilgili bayii yetkilisi hakkında ‘özel belgede sahtecilik’ suçundan dava açtı. Görülen mahkeme sonucu Abdullah G., hakim tarafından 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Tazminat talebini de değerlendiren mahkeme, GSM şirketi ile birlikte yetkili bayiyi 4 bin TL tazminata mahkum etti. Mağdur, yasal faizleriyle birlikte toplam 6 bin 210 TL alma hakkı elde etti.

Kararın emsal olması açısından çok önemli olduğunu belirten Hatice K.’nın avukatı Volkan Böke, şunları söyledi:

"Müvekkilim hakkında haksız olarak 3 icra takibi açılmıştı. İtiraz edip iletişim şirketi tarafından başlatılan icra takiplerini durdurduk. Şikayetçi olup şirket bayisi hakkında 'özel belgede sahtecilik' suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi. Ardından, müvekkilimin bu elem ve ızdıraplarını gidermek amacıyla tazminat davası açtık. Mahkeme4 bin lira manevi tazminata hükmetti. Bu mahkeme kararları emsaldir. Aynı şekilde dolandırıcılık suçlarında caydırıcı olacaktır. Bu suçların önünün kesilmiş olacağı kanaatindeyim.”

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hapis yemez, para cezasına çevrilmiş zaten, ama 4bin az, biraz daha caydırıcı olması lazımdi

• Bilseydik tazminat alacağımızı ben de avukat aracılığı ile dava açardım. Daha geçen ay savcılığa suç duyurusunda bulundum. Vodafone geçen sene adıma benden habersiz hat açmış hem de yaşadığım şehirden farklı bir şehirde açılmış bu hat. Savcılığı suç duyurusunda bulunduk, herhangi bir Vodafone bayisine gidip hattı kapattırdım o kadar, öyle kaldı. Gerçi hat faturasız hat olarak açılmış neyseki borç,morç yokmuş. Savcı herhangi bir borç ve ya mağduriyetin olsaydı tazminat için dava açardınız ama gerek yok bir şey çıkmaz dedi. Neyse hiç gerek yok böyle şeylere. 4 bin TL. bence de az olmuş. Bir 10 bin TL. verin de ayaklarını denk alsınlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

hapis yemez, para cezasına çevrilmiş zaten, ama 4bin az, biraz daha caydırıcı olması lazımdi

1 yıl "15 gün". Paraya çevrilmesi imkansız. Hakim emsal olması için gerekeni yapmış zaten. 3 hat için 3 kuruş için 1 yılı gitti. Bence gayet caydırıcı.

• Az bile yapmışlar bu bayiler bir türlü akıllanmadı. Kota doldurmak için uzun yıllardır faturasız hat açıyorlardı sonra bu işi ilerletip faturalı hat açıp kontratlı telefon vermeye başladılar. Yaptıkları iş nitelikli dolandırıcılık bu sebeple yargılamaların TCK madde 158'e göre yapılıp 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve beşbin güne kadar adli para cezası ile yargılanmaları gerekiyor. Aynı zamanda sahte imza atıyorlarsa Nitelikli Dolandırıcılık suçuna ek olarak Özel Evrakta Sahtecilik suçuyla da ayrıca yargılanmaları gerekiyor.
  • Bence de daha buyuk cezalar verilmeli ki, caydiriciligi artsin. Operator sirkete de uzerinde durmadigi icin buyuk cezalar verilmeli.
    Gecen ben de bayiye gidip faturasiza hattimi tasiyacagimi soyledigim halde, dikkat etmedigim icin adres belgesi dahi olmadan faturali hat sozlesmesi imzalatmislardi. İste boyle uckagitci bayilere bilgilerimizi emanet ediyoruz. Turkcelle sikayet ettim, tabi ki hicbir sey yapilmadi. Yani bu tur dalaverelere operator de canak tutuyor.

• "Adana"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RASP

"Adana"

Adana merkez patlıyor herkes dedikleri bu olsa gerek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.