Şimdi Ara

Bazen pişmanlık duyuyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen sene üniversiteye başladım.Karabük ünisi. Metalurji malz. mühendisliği %100 ingilizce geçen faceden denk geldi birkaç lise arkadaşım hacettepe biyoloji kimya falan okuyorlar.Benimde puan oraları tutmuştu biyoloji kimyayı seviyordum ama işsizlik sıkıntısı oluyormuş bu bölümlerde diye yazmamıştım.Ulan aklıma geliyor bazen diyorum ben gidiyorum 100 binlik şehre dağ taşa 50 60 erkek okuyoruz.Adam giymiş doktor gibi beyaz önlüğünü takmış gözlükleri yanında 4-5 kız sınıf arkadaşı sanarsın Türkiye'nin bir numaralı profu p.z.v.enk.Sizce ilerde işler değişir mi ?Zoruma gitti bir an sizce ben mi doğru yaptım o mu ?

• Karabük büyük hata Doğma büyüme karabükteyim
  • Mühendislik nere biyoloji nere sen daha bölümünü seçememişsin ki
  • Bir bolum is imkanı için ya da ilgili olduğun için seçilir. 3-5 tane kız için değil. Koca adamlarsınız (diye tahmin ediyorum) boyle saçma saçma çıkarımlar yapmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fen edebiyat boş iş kardeş, emin ol bu düşüncen geçecek
  • Şimdi her iki durumunda kendisine göre artı ve eksi yanları bulunuyor.

Kızlar açısından olaya bakarsak;
    Biyolojide okuyan adamın kızlarla takılıyor olması artı bir durum.
    Senin dağ taş tepesinde 50 erkekle okuyor olman eksi bir durum.

İş hayatı açısından bakarsak;
    O biyolojiyi bitirecek ama alanında iyi parayla iş bulması çok daha zor.
    Sen bitirince bir mühendis olarak iyi parayla iş bulabilirsi + Almanya'da bu mesleği icra etme gibi bir şansın varsa, Almanya'da manyak paralar da kazanabilirsin diye düşünüyorum.

Elbetteki iş hayatı durumu, senin amaç ve ne istediğin ile de orantılı...
    Eğer diyorsan ki ben sadece şu okulu bitireyim mühendis olurum ama mühendislik yapmasam da olur dersen, kıytırık asgari ücretli işlerde çalışmak zorunda kalırsın ki bu da seni biyoloji mezunu adamdan çokta farklı bir iş konumuna sokmayacaktır.

Unutmamalısın ki mühendislik fakülteleri her daim iş bakımından daha şanslıdır ama ortam bakımından o kadar iyi olduğunu söylemek doğru olmaz. Sonuçta kızların pek olmadığı ve hatta hiç olmadığı, kazma kazmaların olduğu bir ortam ve 4-5 yılı böyle geçirmen gerekiyor.

• Hocam konunun içinde 4 tane unsur koydum.1)temiz olması rahat olması bölümün. 2) üniversite Hacettepe gibi üni. olması 3)Şehir bakımından şanssız olmam 4)Sınıf ortamı kızlar vs.
    Siz bir konudan beni eleştirmişsiniz.Sadece kız için üni seçilmeyeceğinin farkındayım.Onu ayırt edebilcek yaşta olduğumu biliyorum.Diğer unsurları göz önünde bulundurursanız iyi olur.@blogisa

Hocam bölümü sadece biyoloji diye kısıtlamadım kimya da dedim.Metalurji malzeme müh. kimya ile iç içe bir bölüm. @mX-L4S3R

Ben de sizin gibi düşündüğüm için mühendisliği seçtim.Dedikleriniz gibi amaçlarım var en önemlisi dil seviyemi üst yukarılara taşımak.Cevabınız için teşekkürler. @meksika erkeği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.