Şimdi Ara

Bazı şeylere geç kaldığım için sıkıntılar yaşadım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sosyallik ihtiyacımı erteledim belli bir derece geç kaldım.

Kilo vermedim geç kaldım.

Lise sınavına çalışmadım aileme yük oldum özel liseye gittim.

Üni sınavına çalışmadım 1 seneyi harcadım. 2. sene de çalışmadım saçma sapan bir bölüm seçtim 2 sene daha harcadım.

Özsaygımı korumadım çevrenin beni adam yerine koymasını(bana hala 13 yaşında velet muamelesinde bulunmamalarını) sağlamadım. Sağlayamadım.

Günlerimi boş bir şekilde geçirdim. Bilgisayar, oyun, tablet vaktimi çürüttü.

Asla diğer arkadaşlarım(arkadaş denebilirse) kadar geniş bir networküm olmadı. Nasıl desem pek atılgan olmadım.

Sanki okula sırf gitmek için gidiyormuş gibi gittim. Monoton şekilde bir hayat geçirdim.

Genellikle arkaplanda kalan birisi oldum. Alfa değildim lider ruhlu değildim. Olsa olsa en fazla orta sınıf olabildim.

Bunlar yetmiyormuş gibi zaten kendi dertlerimle uğraşmıyormuşum, zihinsel , psikolojik meselerim yokmuş gibi bir de ailevi meselelerle, kavgalarla uğraştım.

Annem beni hep etrafa şikayet etti. Ona kalsa benim "Alfa, kral" birisi olmamı istedi ama fırsatını buldukça beni ezdikçe ezdi.

Kendime önem verip çemberin dışına çıkabilseydim keşke. Kendime saygılı davranıp insanlara karşı kendimi gösterebilseydim keşke.

Normal bir psikolojim olsaydı keşke. Keşke 18 yaşımdan önce alanımı bulup rahat bir şekilde 4 senelik bir bölüme yerleşşeydim. Tek sıkıntı pandemi olsaydı.

Hayatımı biraz anlatmak istedim. Buraya kadar okuduysanız teşekkürlerimi sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 18 Şubat 2021; 17:47:20 >

• Hocam geç kalmış olmak sorun olmamalı. Herkesin keşkeleri var. Geç kaldığını görüp pes etmek ise büyük sıkıntı.
    Hala sosyal bir çevre edinebilir. Hala istediğin kiloya düşebilirsin. Istediğin bölüme ve üniversiteye hala girip seveceğin bir meslek bulup öğrenebilirsin. Lider olmayı öğrenebilir, günlerini daha faydalı şeylerle geçirebilirsin.
    Bunları yapamamanın önündeki tek engel yine sensin bir yerde.

Ne keşke demek bir şeyleri çözecek, ne de bir mucize gerçekleşecek. Bu dediğin şeyleri yapmayı/olmasını istiyorsan git ve yap.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt

Haklısın hocam. Pes etmiş değilim zaten. Sadece içimdekileri, geçmişin yıkıntılarını anlatmak, yazıya geçirmek istedim.

Sağolasın  

• Bu saydiklarin hepsi tek bir şeye bağli.Senin karakterin böyle asosyal tipsin demekki diğer sosyal insanlar gibi olamadin yalniz kaldin kiz arkadas konularinda sorun yaşiyorsun buda bilinçaltina işliyor bu 2si olmayinca hayattanda pek zevk almiyorsun bu sebepten kendini oyaliyorsun.Senin karakterin bu kendini suçlama hayatta herkes genetik şansi ve karakteri neyse ölene kadar öyle devam eder %99 sen ne yaparsan yap sosyal ve başarili olan adam cok rahatken sen tekliyeceksin ayağin kayacak düşeceksin.Neden öyle değilim diye sorgulama hayata bu şekilde geldin kabullen.

Not:Ailendede özgüvensizlik varki sende öylesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 19 Şubat 2021; 5:25:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir özeleştiri . Bunlari kabullenip bilmek ayrı bir olgunluk istiyor . İnsanın kendini eleştirmesi eksiklerini görmesi bence atması gereken adımların %50 sini tamamlamış demek . İnan hallolmayacak şeyler değil , kendine güven riski göze al ve kendine mutlaka inan yolunu elbet bulacaksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok mu geç kaldım?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.