Şimdi Ara

Beklediğimiz kadar kötü olmayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
4.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şunu söyleyim ben sınava ilk 1000 hedefiyle girdim. Sene boyunca çözdüğüm tg denemeler evde yaptıklarım (neredeyse piyasadaki popüler çoğu yayını çözdüm) hep ilk 3k garanti gelecek şekilde sonuçlar veriyordu. Sınav anında potansiyelimi hiç kullanamadım. Zihnim kapalı odaklanamama sorunuyla bitirdim. Hani bazen olmaz ya işte bende de olmadı. Bu sene giren ve gelecek sene gireceklere belki fikir olur diye deneyimlerimi paylaşacağım.

Hem kurs hem özel okula giderek (ikisi de burslu) birden fazla öğretmenden birden fazla kez tüm konuları dinledim. 2 tarafın denemeleri + kendi evde çözdüğüm denemelerle sene boyunca 95ten fazla tyt denemesi çözdüm. Denemelerim genelde 100 altına çok nadir düşerdi (tg zor denemeler) genelde ise 107 civarı yapardım orta denemelerde. Kursun tg sınavlarına 20k kişi katılıyordu ve genelde sonucum ilk 30da oluyordu. Kursta ise 1.likten nadir, ilk 3ten hiç düşmezdim diyebilirim.

Okulda ise denemeler daha değişik olduğu ve birbirine yakın seviyede çok öğrenci olduğu için genelde ilk 5de sürekli sıram değişirdi yani sabit değildi. Ama çok kez 1. 2. 3. olurdum.

İşte özdebirler limit palme vs. onlarda 50k+ girilenlerinde ilk 3k genelde gelirdi hatta daha iyi gelenler de olmuştur. Nadiren kötü yapardım.

Her neyse her sınav hazırlıkçısının yaptığı gibi msü girdim ondan önce ise tüm senelerin msü sınavlarını aynı ciddiyetle çözdüm. Sıralamalarım ilk 1000 içinde 300 700 800 diye gelmişti ve 2021 msüde (pdf değil sınava katıldım) 109.25 netle tr geneli sayısal 791.si oldum genelde de 1060 civarıydı. Msü sonuçlarım da motive etti beni çünkü kursta ve okulda daha iyi yapan yoktu yakın kişiler vardı tabi.

Sınava son 1 hafta kala 2018 2019 2020 yks çözdüm 2018de ilk 200 2019da yine 200-500 arası ve 2020de 890 civarı geliyordu sıralama. Ayt netim 77 altına düşmüyor tyt netim ise 110 civarıydı ve daha fazlası da vardı.

Profilim ise şu tip bir öğrenciydi

Fende zehir (evde tüm çözdüklerim aytde tam tytde 19 20 msü 2021de 20)

Tr çok iyi (msü 38 2, rasyonel denemeleri 37+ önceki yksler 2018 2019 37, 2020 38)

Sosyal iyi (16 altına düşmedim sayılır genelde 17 18)

Matematik karmaşık (kolay denemelerde 38 39 40, orta denemelerde 37 38 39 40, zorda 27-35 arası, msü 2021 37 yksler 39 40)

Yani en stabil olmayan dersim matematikti. Aslında kafam basar anlarım ama sınav anında tamamen şans bazen muazzam yaparım bazen de donar kalırım. Şansıma bu sene matematik en eleyici ders olunca elenenler arasına ben de girdim.

Yks 2021 netlerime gelirsek
    Tyt
    Tr : 36/37
    Sosyal : 18/19
    Mat: 27 işaretledim hatırlamadığımdan kontrol edemedim ama 3 yanlış gelir 23/24 sayalım
    Fen: 18/19

Yani tr sos fen netlerim çok iyi matematikte ise cidden batırmışım ayt de farklı geçmedi.

Ayt
    Mat: 30 işaretledim 1 yanlış buldum ama ben kendimi 2 yanlışa göre hazırlayacağım
    27.5
    Fizik: 12doğru 2yanlış (aslında tam yapardım çünkü herkesin en zorlandığı sorular doğru benden başka bu soruları yanlış yapan pek görmedim bir dikkat hatam ve bir de türkçesini anlamadığımdan yanlış yaptığım öncüllü soru)
    Kimya: 13
    Biyoloji: 12d 1y

Kısaca aytde de batırdım. Toplamları yaklaşık 95tyt 64 ayt oluyor. Obp ise 99.25

Şimdi asıl noktaya gelelim niye bu kadar detaylı yazdığıma. Evet aramızda çok iyi yapanlar var ben kendi ilimde de tanıyorum. Ama inanın çok iyi yapacak olup yapamayanlar da var benim gibi. Tamam bu sizi 20kdan 10kya çekmez belki ama herkesin atladığı nokta 2018 2019 2020 hesabı yaparken girdiğimiz netlerle 2018 2019 2020deki yığılmalara takılıp bizi bu senenin yığılmalarını hesaba katmadan hesaplaması. O yüzden birine 2018.0,5 gelebilecekken birine 2020 civarı da gelebilir o yüzden 2018 2019 2020 üzerinden hesap yapmayın. En mantıklı sıralama tahmini çevrenizdekilerle kıyaslamak olur. Düzeyini bildiğiniz kişilerin netlerine göre az çok nerenin geleceğini kestirebilirsiniz. Msü 2021 zamanı da millet forumda çok basitti 105 115 arası yığılma olacak kötü gelecek diyordu bakın 109a 790 geldi zaten msüye geneldw iyi öğrenxilerin çoğu girer. Bu sınavda yığılma olacak ama düşündüğünüz kadar 105 üstü 70 üstü yok. Bir de herkes farklı kontrol ediyor yüksek netler söyleyip msüde daha düşük gelen çok kişi vardı umudu kesmeyin. Kötü gelme ihtimaline hazırlayın kendinizi ama çok karamsar da olmayın. Ben sınavdan önceki ilk 1k beklentisinden kendimi en iyi 4k en kötü 12kya hazırladım. Ama durum bu forumda bahsedildiği kadar vahim değil yani. Sınav açık ara tyt/ayt sisteminin en zoruydu kimse kendini kandırmasın. Örnek ilk 100 bursu için tekrar giren hacettepe tıpta okuyan arkadaş aytde 10 boş bırakmış o da baya zorlanmış. Seneye girecek arkadaşlara ise benim en büyük yaptığım hatayı söyleyeceğim. Ne zaman matı cidden zor bir denemeyi çözsem ösym böyle sormamış yine sormaz diye çok ciddiye almadım psikolojik olarak sınav anında öyle gelmesi beni etkiledi siz tüm denemelere kendinizi hazırlayın ösym tipi değil diyip geçmeyin ösym her şeyi sorabilir 1 sene boyama kitabı sorar öteki sene sınavda paragraf paragraf sorular gelir sağı solu belli olmaz. Sorularınız olursa cevaplarım çok uzun yazdım ama zaten bu vakitte konulara girip okuyan da bu tarz şeyleri okumak için giriyor.

• Obpsi 99.25 olan birinin allahsız gibi çalıştığını hepimiz biliyoruz okulda biz lole giderken bu tip öğrenci ineklerdi ogretmenler odasında bu cocuk bile 95e 64 yaptıysa 2018den iyi gelecek çizdirme iddialıyım
  • Kötü bekleyen hiç görmedim şahsen
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt
    Kötü derken tahmin sıralama hesabı yapanlara diyorum benim netlerimi puangodan hesaplarsanız 11k 2018 diğerleri ise daha da kötü çıkıyor ama ben böyle geleceğine inanmıyorum. 4k 12k arası gelir.
  • ama 2018de kimse ne çıkacağını bilmiyordu dostum yapan yaptı 70+ havalarda uçuuşuyor kendini 2020den biraz iyiye hazırla  

• gavinbelson G kullanıcısına yanıt
    Herkes öyle düşünüyor hocam. Umarım ters köşe olmayız. Bana düşünülenden daha iyi bir şey gelebilirmiş gibi geliyor. Hayırlısı olsun bakalım
  • Çok doğru söylemişsin forum felaket tellalı ben de ilk 3k hedefiyle girdim 10k gelirse şükredicem artık 91.5-92.75 tyt var 69.5 da ayt yapabildim anca obp de 97.3 ve çevrem de bu civarda zaten içimden iyi gelmesi geçiyor ama foruma baka baka umudumu kaybettim sadece sonuçların bir an önce açıklanmasını bekliyorum

• aqnbaba kullanıcısına yanıt
    Az çalıştım diyemem ama deli gibi de çalışmadım az öz çalışır dersi derste hallederdim. Bir de herkesin zorlandığı fen derslerinde pek sıkıntı çekmezdim ondan daha az çalışmayla yüksek sıralamalar yapardım. Ama şunu deyim dürüstçe etrafımda benim seviyemde benden iyiler genelde tytyi 90 100 arası yapmış çok nadir 105e çıkıyor bir tane de 112 var zaten ondan derece bekliyoruz. Ama aytde ben onlara göre zayıf kaldım genelde iyiler aytde 67+ hatta 70+ bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gavinbelson -- 22 Temmuz 2021; 11:35:15 >
  • @Daneres alalım hocam sizi şöyle.  

Türkçeyi güzel yapmışsınız aslında hocam, matematiği sona mı bıraktınız ?

hocam 19 a göre kaç geliyor acaba
  • refine1e kullanıcısına yanıt
    Aytden dolayı kötü gelebilir ama 2020 geleceğini sanmıyorum en azından yüksek sıralamalarda gelmez çünkü ilk 15knın öğrencisi belli genelde 30k yapan birisi 15k yapamaz ama 15k civarı yapıp kötü geçirip 30k yapan vardır.
    knk ben forumun iyimserlerindenim zaten sana 10kdan daha iyi geleceğini düşünüyorum trolledim az önce
  • aqnbaba kullanıcısına yanıt

Bizim de tanıdık var adam 94-69 yapmış mesela. Ama özdebirlerde falan hep 1kdaydı bu hocamız gibi. 100'ün altına düşmüyordu, AYT'sinde de +75 çoğunluk dikkat hatası yapmazsa. Hatta TYT'den sonra ağlamış, gerçekten de sağlam öğrenciler de düştü ama ciddi sağlam matematiği olanlar (özellikle olimpiyat veya sağlam matematik geçmişi olanlar) fazla düşmedi ki zaten bunların garanti ilk 3ksı var.

• Hocam ben sizden biraz daha aşağı yapardım netlerde sene içinde (tyt 5-10 net eksiği - ayt 3 -5 eksiği) sınav anında sizden daha çok battım. Benin de çevremde iyi yapanlar vardı. Yani troller ve kötümserleri görmesem sizin için ilk 10k garanti. (Ayt mat netlerimiz de benzer ama ben 2 tane daha fire verdim :D)
  • Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt
    Toplasan tr de kaç tane olimpiyatçı var ki zaten bırak da onlar yapsın gidip okusunlar onlara lafım yok
    Normalde hep öyle yapardım ama son 1 ayda matı sona bırakınca olmayacağını bilerek taktik değiştirip kademeli çözdüm tr bitirdim 10dk mat sonra sos sonra 10dkmat sonra fen sonra 10dk mat sonra tr sos boşlar ve tekrar 10dk mat. Son tr sos boşlar ve mat 10dk kaldığında 30dk vardı aslında süreyi iyi kontrol ettim de matta çok boşum olduğundan yetişmedi. Bir de son 30dk ciddi ses problemi benim zor mat karşısındaki heyecanımla son 15dkda birkaç soru anca çözebildim.
  • Not düşeyim kademeli sisteme son 1ayda geçtim sınav anında değiştirmedim ve son 1ayda netlerim baya yükselmişti
    Tam olarak dediğiniz gibi matı iyi olanlar 3kyı garantiledi hatta biz 5k diyelim ama sonrası genelde öyle 100ler 70ler uçuşmuyor 90lar 60lar hep
  • refine1e kullanıcısına yanıt
    Troll olduğunu anladım ama ciddi öyle düşünenler de var onlar için cevap yazdım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.