Şimdi Ara

bel fıtığı ve bacak çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sadece bel fıtığı olup da bu sporu yapanlar cevaplarsa sevinirim. 3 yıl önce bel sakatlığı yaşadım ve şu an mr sonucuna göre orta derecede bir bel fıtığım var. mr ı kontrol amaçlı çektirdim. tedaviden sonra ( 3 yıldır ) hiç bel ağrısı yaşamadım
    2 ay önce kilo almak için vucut geliştirmeye başladım. yaklaşık bi aydır ağırlık çalışmanın bel fıtığına etkisi hakkında internette ne var ne yok okuyorum.uzmanlarla konuşuyorum , spor hekimlerinin yazılarını okuyorum. kısaca baya kafa patlatıyorum diyebilirim. amacım antreman yapayım derken bele zarar vermemek. araştırdığım kadarıyla beli başlı doğrular var herkesin mutabık olduğu ancak sadece bacak çalışma konusunda henüz doğrulara ulaşmış değilim. ilk olarak squatı programdan çıkardım.
    diğer bacak hareketleri ile ilgili çok çelişkili yazılar var .kimisi leg press zarar verir derken kimisi zararı yok diyor.
    aynı durum leg curl için de geçerli .lunge için de öyle
    bu konuyu tecrübe etmiş , yaşamış arkadaşların yazıları benim için doktorların söylediklerinden daha değerli olacak

özellikle alt bölgemi geliştirmek istiyorum ama fel fıtığı olduğu için ne yapacağıma karar veremedim.
    yardımcı olursanız sevinim

• savaş cebeci hocanın bununla ilgili bi videosu vardı.hatta kendiside fıtıktan ameliyatlıdır ve kendisi diyordu ki squat yerine leg press yapıyorum sıkıntı olmaz diye.ararsan bulursun diye tahmin ediyorum o videoyu
  • Bel fıtıgı sadece alt vücut degil, zamanı geldiginde üst vücut çalışırken de sıkıntı verebiliyor. Özellikle ağırlıklar arttıgında, o yüzden dikkatli çalışmanı öneririm.

Yapman gerekenler güçlü karın kasları, güçlü sırt ve alt sırt kasları ve güçlü bacak özellikle kalça kaslarına sahip olmak, bu kaslar adeta bir zırh gibi omurganı yerinde tutmaya, korumaya yardımcı olacaklar.

Çalışmalarına mutlaka iyice ısınarak başla, bacak elbette çalış, squatı önce agırlıksız boş barla yapabilirsin, formu tamamen oturtuktan ve bacak kaslarını gerçekten kullanabilmeye başladıktan sonra agırlık arttırımına gidersin. squat baktıgında kolay gibi görünen ama, çogu kişinin bacak ve kalça kaslarını tam kullanmadan, daha çok eklem ve momentumla yaptıgı bir hareket. o yüzden sinir sisteminin formu tamamen ögrenebilmesine süre tanı. boş barla çalış ilk etapda. leg press, leg curl, leg extension gibi hareketleri dogru yaptıktan sonra beline zararı olmaz.

Üst vücut çalışırken de ne yaparsan yap yaptıgın hareketin en iyi formda olmasına dikkat et, ağırlık degil sen ağırlıgı kontrol et. ego lifting dedigimiz olay bel fıtıgı için kesinlikle iyi degil. bundan uzak durmaya özen göster.

Bel fıtığı dikkat ettiginde çok korkulacak bir şey degil. Bel fıtıgı çogu insanda var, kimisi farkında kimisi ise degil. Farkında olman senin şansın.

Geçmiş olsun.

• öncelikle fıtığından kurtulmaya bak.benim belim ağrıyor ayakkabı giyerken bile sıkıntı veriyor.bide çalışırken ağrıtsam içim yanmıcak.rahatsız bir yatak yüüznden oldu.
  • bu konuda uzmanların videolarını izledim savaş cebeci , genç ve fit vs dahil. bir çok yazı okudum.

ancak benim için önemli olan yaşanmış tecrubeler. forumda bel fıtığı olanların antremanlarını nasıl yaptıkları ve deneyimler

örneğin bel fıtığı olup da squat yapan var mı ? varsa hafif kilolarla mı giriyorsunuz

ya da leg press i rahat rahat yapabilyor musunuz?

sadece bacak antremanı için yazarsanız sevinirim. üst bölge için alınacak önlemler belli zaten ve alternatif çok. ancak bacak çalışırken illa ki beli zorlamak durumda kalıyoruz. önemli olan bu sırada omurgara binen yük ve fıtığı nasıl etkiliceği. şüphesiz her kişi için durum değişkenlik gösterir ve tek bir doğru yoktur. o yüzden yaşadıklarımızı paylaşalım. aynı sıkıntıyı yaşayan insanlar için yazdıklarımız kaynak teşkil edebilir belki.çünkü nette çok fazla bilgi yok bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartel0001 -- 16 Kasım 2015; 10:23:54 >

• kartel0001 K kullanıcısına yanıt
    kardeş ayakkabıyı bağlayım diye eğilirken ne acılar çekiyor insan.squad nasıl yapsın?
  • montevo kullanıcısına yanıt
    bel ağrısı varken zaten ağırlık çalışmamak gerekiyor. bel fıtığının en etkili tedavisi dinlenme ve fizik tedavi. ağrılı süreç bittikten sonra tekrar spora başlanabilir
  • Bel fıtığına karşı en ideal çözüm pilateste.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.