Hocam tamamini okumadim ama bi goz attim tercih doneminde motivasyon kırıcı bir mesaj olmus bunlari tercihler sonrasinda daha detayli anlatmaniz daha yerinde olur. |
Ben 2 senelik doktor bir ağabeyinizim, sorularınızı sorabilirsiniz. (4. sayfa)
-
-
Doktor ile temizlikçi eşit alırsa sen pediatri yan dalcısı bulabilir misin? Türklere temelden düzen anlatıyoruz, inanılmaz bir medeniyet regresyonu var bu ülkede.
Bak ben pediatristim ve diyelim ki temizlikçiye yakın alıyorum. Ben salak mıyım gidip bir daha kafamı çürütüp aynı paraya pediatrik kardiyoloji yan dalı yapıp sadece çocuk kalp hastalıklarında uzmanlaşayım? Aynı para zaten, evlenip çocuklarıma bakarım? Beni ne motive edecek ailemi ihmal etmeme? Gidip pediatri yan dalı yaptım diyelim, bir hastalıkta beni uzmanlaşmaya itecek güç ne? Oturacağım evde nasılsa aynı para? Şu an bile birçok branşa adam bulunamıyor.
İnanılmaz ama temelden bu millete neden nitelikli mesleklerin daha fazla kazanması gerektiğini anlatıyoruz. Akıl almaz bir medeniyet gerilemesi, kültürel regresyon. Cehaletin pohpohlanması var. Biri bana anlatsın, aynı parayı alacaksam ben neden evlenip çocuk yapmak yerine 5-10 sene daha dirsek çürütüp uzmanlık üzerine uzmanlık yapayım?
-
BU DOĞRU BİLGİDİR.
Her şey dahil alınabilecek max min ücretler bunlardır.
-
pediatriyi niye kimse yazmıyor hocam
son tusta da fazla tercih edilmedi eskiden tercih edilen bir bölümdü
-
Konuyu değiştirme
-
-
Ben yazayım,
1-yorucu
2-yorucu
3- Eskiden yandal sınavına girip uzmanlığın hemen bittikten sonra, sonra da yandalı bitirip 2 sene zorunlu hizmetle yazıyordun, şimdi bunu kaldırdılar, zorunlu hizmet yapmadan yandal yapamıyorsun, yandal bittikten sonra da zorunlu yaptırıyorlar. Mükemmel bir öğrencisin mezuna kalmadın, tıpı 6 yılda bitirdin, uzmanlığın ve yandal tuslarını hemen kazandın desek bile 18+6+4+2+2+2=34 yaşında özgürlüğünü eline alıyorsun en erken
4-yan dallar daha da yorucu
5-yan dalcı olunca maaşın uzaya çıkmıyor az bir şey artıyor kim niye yan dal yazsın
6-yorucu
-
sizce üni mi eğitim araştırma mı
-
Hocam bu ülkede doktorluk gerçekten zor iş, allah sabır versin. Benim sormak istediğim benim ketamin reçetem var ketalar ama eczaneler bizde yok diyor, bunu vermek istemedikleri için mi yapıyorlar maddeden dolayı anlamadım ama böyleyse bile elimde kapı gibi reçetem var alamıyorum.. -
üniversitede eğitim iyi ama artık 3000 lira da para değil, eğitim araştırma ona nazaran para veriyor ama eğitim o kadar iyi değil. İki ucu b*klu bence.
Ben doktor olarak büyükşehirde kirada kalamıyorum şu an, korkuyorum. Kiraya 15 20 arası istiyorlar, verilen para zaten belli. E ben hiçbir zaman araba bile alamam bu şekilde.
-
hocam dc bak sjdkljdklasjdlkasdlks
-
Ben 41 yaşındayım ve bedava her türlü hizmete karşıyım. Biliyorum sonradan kesinti oluyor ama vatandaş bunu hissetmediği için sallamıyor.
Har devlet hastanesinde vezne olmalı ve yoğunluğa göre büyükşehirlerde 80-100 tl direkt ücret alınmalı.
Kırsalda yoğunluk düşük olduğundan hem de teşvik amaçlı daha ucuz olabilir.
Bu şekilde hasta sirkülasyonu %60 düşecektir. Canı sıkılan gelmez. Hem de hastaneye ve doktorlara ek gelir olur.
Bedava olan her şey çirkindir, değersizdir. -
Onun dışında düz pediatrici olmak istersen istifa et pratisyen kal daha iyi bence
-
hocam sorduğum herkes ihtisas yapılan yerin, tıp fakültesini okuduğun üniversiteden daha önemli olduğunu söylüyor bunun sebebi nedir
-
Lisansta her yer aşağı yukarı benzer eğitim veriyor. Asistanlık eğitiminin kalitesinde büyük farklılıklar var bence yerine göre. Bir de günün sonunda asistanlık yapacağınız bölümün uzmanı olacaksanız, sizden bu beklenecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi work1ngman -- 10 Temmuz 2023; 22:28:15 > -
35 yaşında kod yazmak yerine yöneticiliğe kayıyorlar zaten -
Hocam asistanlıkta tek bir hocanın yanında mı çalışıyoruz,direkt usta-çirak ilişkisine göre mi ilerliyor ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X