Şimdi Ara

BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
3
Favori
36.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla benim nefret etme sebebim yolda dpfsi, egrsi iptal edilmiş bolca araç, kara dumanlı dizeller vs. Sesi de ayrı sinir bozucu tabi. Forumdaki kronik dizelciler de dizelin sonu geldiğini kabul etmiyor inatla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcorp -- 15 Mart 2020; 2:14:54 >
  • Bu durum ne kadar sürerki Kalıcımı olur petrolün varil fiyatı?
    Ben sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcorp

Valla benim nefret etme sebebim yolda dpfsi, egrsi iptal edilmiş bolca araç, kara dumanlı dizeller vs. Sesi de ayrı sinir bozucu tabi. Forumdaki kronik dizelciler de dizelin sonu geldiğini kabul etmiyor inatla.
    Bizim ülkede dizelin çoook uzun seneleri var daha. Avrupada muhtemelen 4-5 yıl içinde bitecek ama biz hangi alanda batıyla birlikte ilerleyebilmişiz ki ? Dizel otomatik araçların fiyatı hala bayiilerde kol gibi. Icon Clio liste fiyatı 170 bin TL olmuş. Bizde kafadan 30 senesi var dizelin. Dpf'si iptal edilmiş oynanmış kara düzen araçlar için ben de aynı fikirdeyim. Ama şu bir gerçek ki dizelin torku çok zevkli
  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Torku zevkli derken nasıl bir zevk hocam? Altı üstü 250 nm tork civarı araçlar yahu.

Avrupa’da dizel bitince firmaların sırf TR gibi 3. Dünya ülkelerinin pazarları için motor üreteceğini düşünüyor musun gerçekten? 30 sene sonra 2020 model arabaya binmeyi düşünüyorsan evet 30 senesi var dizelin.

Çook uzun seneleri falan yok ki 2020’nin ilk 2 ay satışlarıda bunu gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcorp -- 15 Mart 2020; 3:53:0 >
  • 1-2 güne mazota da 50-60 kuruş indirim gelirse görürüm sizi.
  • Yeni çıkan modellerde b sınıfı özellikle 1.0 benzinli motorlar kullanılıyor. Vergi avantajı+yakıt avantajı+bakım masrafları dizele göre daha uygundur. Yılda 20,000km yapılmıyorsa ve b sınıfı düşünülüyorsa 1.0 alınabilir. Eakiden böyle oldu mu hatırlayamadım ama benzinin dizelden daha uygun olduğunu ilk defa gördüm. Tabi ki dizel biraz daha az yakar ama bakım maliyetleri ve vergilerini düşününce almaya gerek kalmıyor gibi. (fazla km yapılmadığı sürece)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pusat1249 -- 15 Mart 2020; 6:30:50 >
  • Ömründe dizel kullanmayanlar sanki 40 yıldır kullanıyor gibi yorum yapmışlar nerden çıkardınız dizelin masraflı olduğunu kulaktan dolma bilgilerle burada insanları yanlış yönlendiriyorsunz dizel masraflı diye

12 senedir dizel araç kullanıyorum 2008 yılından beri bu zamana kadar bakımları dışında dizel olduğu için masraf etmedim arabam da şu anda 215.000 km de sizin gibiler ömrünü tamamlamış der.

Yeni nesil dizel araçlar zaten gürültüsü bir benzinli kadar olmasada çok çok az burada traktör muhabbeti yapmayın o günler çok çok geride kaldı

Son olarak herkes istediğini alır biraz insanların zevklerine tercihlerine saygı duyun isteyen istediğini alır çevreyi az kirlettin çok kirlettin konusuna hiç girmiyorum bile her araç benzinli olanı da çevreyi kirletiyor madem bu kadar Düşüncelisiniz çevre konusunda hiç araba almayın toplu taşıma kullanın.
    Konu ise tamamen kıskançlığın vermiş olduğu durumla açılmış bir konu bırakın bu işleri herkes istediğini alır satar mevcut durumda dizel daha avantajlı bir iki güne dizele de Bi indirim gelir buradaki boş muhabbet son bulur.

• Adamlardaki dizel hazimsizligina bakar mısın nelere kadirmissin dizel hergun yollara tukuren çöp atan magandalar bir günde greenpeaceci oldu.

• Öyle bir şeyin imkanı olduğunu mu sanıyorsunuz, ülkede dizel en az 30 sene daha devam eder.

• Pazartesi benzine zam,motorine indirim gllicekmiş. Beş günlük eğlence yeter.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar dizel motor binekte belki kaldırılabilir ama ticaride 20 yıl imkansız.elektrikli araçlar için pil sorunu hala çözülmedi.benzinli motorda da tork .

Rusya ve suudiler anlaşır, nasıl bizim hdp ak partili vekiller milletvekili maaşlarına zam yapılacağı zaman birbirlerinin tekliflerine methiyeler düzüyorlarsa burdada aynı durum.suudiler aba altından sopa gösterdi, ruslarda biz ameriğa kadar böyüğüz dediler ve bu trip milyonlarca dolara maal oldu, olay bize yaradı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curufperlit -- 15 Mart 2020; 8:36:24 >
  • Dizel araç alıp; 50-60 bin km binip; 2-3 yol sonunda kârlı bir şekilde satmış arkadaşların devranın döndüğüne ısrarla inanmamalarını görüyorum. Maalesef artık 2-3 yıllık 50-60 bin km de ki araçlarınıza talep olmayacak. Alışın buna artık.

• Bu değerlendirmem fiyatlardan bağımsızdır. Dizelin 5 yıl içerisinde, benzinli araçların da 10 yıl içerisinde şehir merkezlerne girmesi yasaklanmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizelciler şu kıskançlık muhabbetini bırakın artık komik yahu 10 bin daha verip dizelini alamadımı 150-200 bin veren adam yapmayın :) Kaldı ki bir çok markada bu fark yok bile artık artık şu dizeli özel insanlara veriyorlarmış gibi muhabbeti bırakın çapa makinesi traktör motoru da dizel işte :)) etrafa öldürücü nox saçıp bir de üste çıkmayın inşallah tamamen yasaklanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 15 Mart 2020; 8:53:59 >
  • needacar kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de otomobillerin %38'i dizel. Bu ülkede her daim dizel makbuldür. Benzin avutucuları ıslak rüyanızdan uyanın. Dizel motor neden pahalı? Çünkü daha kaliteli. Pistonları dövme çelik, bloğu döküm. Kimse dizel arabasını benzinli parasına vermez. Çünkü makbul olan halen daha dizel. Sağ şeritten kamyonların arkasından tın tın gitmeye devam edin.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.