Şimdi Ara

BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
547
Cevap
3
Favori
36.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BMW 1.5 dizeli de kaldırıyor. Ayrıca 2021 den itibaren motor varyantlarının %50 sini portföyden atacak. Dizelleri tutacak halleri yok yani...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel motorun da fanboyu varmis be ne savunmuslar xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 14 Mart 2020; 18:54:5 >
  • ymy67 kullanıcısına yanıt
    Kendi aracım için karbon temizlemesi ve tüm bakımları yetkili serviste zamanında yapılıyor. Ayrıca dizel araçlar bu konuda ilk günkü performansında değil de benzinliler öyle mi? Hangi benzinli aracın 50.000 km sonrasında katalitik konvektörü ilk günkü kadar iyi çalışıyor? Dizel araç fan boyu değilim bundan önce benzinli aracım da oldu lpgli aracım da. Ben de dizelin sesinden ısınmayışından rahatsızım çevreyi de kirletmek istemem. Ama bu forumda yapılan gibi sırf kendisi birkaç gün litre bazında daha ucuza yakıt alacak diye ohh olsun modunda konuşmam. Emin ol bunların hiçbirinin hava kirliliği falan umrunda değil sırf fitne olsun diye konuşuyorlar yalansa yalan deyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nisanda 4 tl'ye kadar düşebilir diyolar. bu yaz paso gezecez anlaşılan dizel aracımla 5 lt ortalama yakıtla 20 kuruşla şehirdışı 15 kuruş

KAMU Personeli haberleri - iş ilanları - işçi alımı - işkur iş ilanları
    Akaryakıt fiyatlarına büyük indirim beklentisi! Benzin ve motorin fiyatları 4 TL’ye kadar düşebilir!
    https://www.kamupersoneli.net/ekonomi/akaryakit-fiyatlarina-buyuk-indirim-beklentisi-benzin-ve-motorin-h87791.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 14 Mart 2020; 19:24:32 >

• 100km de 21lt nin zevki yeter. Dizel olan araca binmiyorum bile hatta aracı unuttum sayılır.

Alırken, satarken +- illaki vardır ama benzinin zevki pahabiçilemez

• Başlığa bak sanırsın kanada da yaşıyor 1 aya kalmaz eski fiyatı bulur üstüne bile koyar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Daha duuur. Daha dizel binek otomobillere ek çevre MTV si gelince gorucem ben mazotculari.

Ağır vasıta ve şantiye motorunun binek aile aracında ne işi var zaten kardeşim. Saçmalığın daniskasi.
    Benzine yine zam gelince ağlamayın da. Başka bir şey istemiyoruz.

• Millet leş kargası gibi sırf yakıta üç beş lira daha az odiyecegim diye gelip burda vatan savunur gibi dizeli savunuyor ya, bitiyorum resmen... Otomobil dediğin benzinli olur kardeşim. Dizel gibi tarla bağ bahçe, şantiye, sanayii motorunun ne işi var otomobilde. Yakitini karsilamiyorsan da binmeyeceksin o zaman arabaya marabaya. Akaryakıta verdiğin para kanına dokunuyosa otomobile binmek senin için uygun degildir. Git toplutasima kullan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda herkes şöyle böyle demiş ama yollarda bakıyorum dizeller harici sol şeriti kapatan yok hepsi orta şeritten gidiyor ekonomi yapacam diye benzinli araçlarla :D
  • Param yok fakirim, dizel alamıyorum demiyorsunuz da hep zırva ve saçmalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 14 Mart 2020; 22:2:52 >
  • Beyler bu iş hiç mantıklı değil.
    Petrolün fiyatı düşüyor ama petrol ürünü olan LPG-DİZEL-BENZİN içerisinde sadece BENZİN'e indirim var. LPG zaten benzin dizel üretilirken atık olarak çıkar.
    Bu işte bir saçmalık var bilerek isteyerek sadece BENZİN in fiyatı düşemez. Tabi zil zurna cahil milletin kafası buna basmaz. Bakalım neler olacak.
  • yksln kullanıcısına yanıt
    2 kuruş az yakıcam zihniyeti asıl fakirlik. Genetik fakirlik diyeyim hatta.

• Kesinlikle yüksek hızlarda dizel araç avantajlı durumda oluyor. Fabrika tüketim verileri sonuçta ideal şartlarda düşük hızlara göre yapılıyor. Uzun yol için herzaman için dizel. Önceki aracım Skoda süperb 140 ile kocaman araba 5.5-6 arası yakıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Kendi aracım için karbon temizlemesi ve tüm bakımları yetkili serviste zamanında yapılıyor. Ayrıca dizel araçlar bu konuda ilk günkü performansında değil de benzinliler öyle mi? Hangi benzinli aracın 50.000 km sonrasında katalitik konvektörü ilk günkü kadar iyi çalışıyor? Dizel araç fan boyu değilim bundan önce benzinli aracım da oldu lpgli aracım da. Ben de dizelin sesinden ısınmayışından rahatsızım çevreyi de kirletmek istemem. Ama bu forumda yapılan gibi sırf kendisi birkaç gün litre bazında daha ucuza yakıt alacak diye ohh olsun modunda konuşmam. Emin ol bunların hiçbirinin hava kirliliği falan umrunda değil sırf fitne olsun diye konuşuyorlar yalansa yalan deyin.
    Evet çoğunun hava kirliliği falan umurunda değil. Fakat toplum bu konuda çok bilinçsiz, ukala, bilgisiz. Bende yıllarca dizel araca bindim. Son 3 senedir benzinli arabaya biniyorum ve gerçekten otomobile bindiğimi anladım. Kullanıcıların benzine verdikleri para dizelden az olsa gelirler burada benzinci kesilirler. Turbo Commonrail teknolojisi motor üreticileri için bir dönemdi ve o döneme ait geliştirilecek hiçbir şey kalmadı ve şu anda emin olun maliyetler kendileri açısından çok artmış vaziyette ve emisyon değerleri artık sınıra dayandı onlar için. Tamamen yedek parçadan para kazanıyorlar ve kendilerini bu durumdan yavaş yavaş nasıl sıyırırız bunun derdindeler. Görüyorsunuz işte hepsi yavaş yavaş düşük hacimli turbo beslemeli benzinli motorlarını piyasaya sürmeye başladılar. Eskiden benzinli bir aracın ortalama yakıt tüketimiyle dizelin ortalama yakıt tüketimi arasında en az 4 litre fark vardı. Şimdi ise bu fark 1 litreye kadar indi. (Her marka model için değil ama birçok marka ve model bunu yakaladı) Örneğin benim aracım atmosferik benzinli ve 1.4 hacime sahip, Ankarada yaşıyorum fazla trafikle de falan işim olmuyor. Genelde Eskişehir yolunu kullanıyorum. Ortalama benzin tüketimim 5 ile 6 lt arasında gidip geliyor LPG de ise 6 ile 7 lt arasında bir tüketimim var. (Zorlamadan kullanıyorum, yüksek vites düşük devir az fren) Aynı aracın dizelini alsaydım kredi faizi ile birlikte cebimden 17.000 tl fazla para çıkmış olacaktı ve o zaman hesaplamıştım arabam anca 80.000 kmye gelince amorti edecekti.
    Demişsin ya, benzinli araçta 50.000 km sonra pisletir diye. İstersen sana yarın video çekeyim aracımın kmsinide gösterip eksozuna komple parmağı sokayım ve elimin kirini göstereyim. Sen bunu birde aynı kmdeki dizel araçta yap bakalım, elin varya kömür gibi olur. Karbon temizlemesi dediğin şey sadece aracın enjektörlerini ve manifoldunu temizliyor başka birşeye faydası yok, yalan dolan işler. Dediğim gibi aynı kmdeki dizel aracın eksozuna bak birde benzinlinin eksozuna. Onun eksozundan çıkan zehirli madde miktarı o kadar fazla ki hatta bazen katı halde kurum bile attığı oluyor dizel araçların. Neyse lafı çok uzattım. Herkes 10 seneye kalmaz görecek sıfır diye satılan dizel bir otomobil olmayacak.

• Bugün motorini 4.84 den aldım

BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 14 Mart 2020; 22:17:51 >
  • Anlamadığım dizele de indirim gelmeyecek mi ?

• Şimdiden traktör sesini özledim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın yakıtına göre biz-siz diye ayrılmış konu Siz kafayı yemişsiniz arkadaşlar. Hayat, yakıt tipinin fanboyluğunu yapmak için çok kısa af edersiniz de siz ruh hastası mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Dizel için corsa benzinli içinde v6 atmosferik örneği mi verdiniz ? :) Kuga ve qashgai var ikisi de 7,5 lar da ama bir de fiestamız var benzinli 6,5 lt ortalaması aşırı zorlama bir yorum olmuş sizinki :))

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.