Şimdi Ara

BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
3
Favori
36.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuşuyorlar ama gerçekten çoğu boş konuşuyor
    En az 130bin km reno dci
    150-200bin arası vw 1.9 tdi
    240bin şu ana kadar opel 1.6 cdti
    Hatta zamanında askerdeyken 30-40 bin ford dizel kullandım
    Arada benzinli araçta kullandımda arabalar dizel diye masraf çıktığını hatırlamıyorum
    Son kullandığım Opel de partikülden ötürü 8-10 bin kitlemeye kalktılar ama oda olmadı
    Başlık ibretlik
    Sağından soluna ülkenin özeti daha bunların arasında kim bilir kaç tanesi askerlik bile yapmamış 20-25 lik Genco vardır onlarda ayni belki daha beter
    Yazık gerçekten saygı empati sıfır değil leş vaziyette
    Yol yapan adam alır dizel diyoruz az yol yapan zaten benzinli almalı
    Adam Yukarıda hala 2-3 yaşında 50-60 bin km deki dizel araçlarınız diyor 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 15 Mart 2020; 10:37:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Motorine indirim beklemeyin. Pzt gece benzine zam yoldaymis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fiat bu mesaja göz kırptı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dizel arabaya hiç bir şekilde saygım yoktur. Sürüşü zevk vermez. Hayatta da kapıya koymam. Dizel olarak süreceğim tek araç kamyondur. Gerisi yoktur benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: needacar

Dizel araç alıp; 50-60 bin km binip; 2-3 yol sonunda kârlı bir şekilde satmış arkadaşların devranın döndüğüne ısrarla inanmamalarını görüyorum. Maalesef artık 2-3 yıllık 50-60 bin km de ki araçlarınıza talep olmayacak. Alışın buna artık.
    2020 dizel isteyip bulamayanlar 3-4 yıllık araçlara yöneliyor. 4 yıllık dizel fluencim var, 40.000 km de, aldığım fiyatın 2 katı ediyor. Piyasa yapmak için siteye koyduğumda sürekli aranıyorum. Çevrede de arkadaşlar sürekli soruyor ne zaman satıyorsun diye. Dizel benzinli fark etmez, araç temiz ve piyasaya göre uygunsa alıcısı oluyor. Her malın alıcısı vardır, Türkiye'de dizelin yüzüne bakılmaması için benzin 4 ₺, dizelin 5.30₺ olması lazım. Kimse kendini kandırmasın. Dizel kırsal benzin candır belki ama, yaşadığınız ülke şartlarında dizele talep var hala.

4 yıldır bir masrafım da olmadı. Bakımı bile sanayide orjinal parçalarla daha ucuz. Mazotumu koydum gezdim, hiç sorun açmadı. Bi de fransız deriz kötüleriz. O devirler eskidi o ayaklar koktu. Temiz bakarsan her araba masrafsızdır. (Kronik sorunu olmadığı taktirde)

Ama bu da yalan değil, bu yılın başındaki satışlar gösteriyor ki benzinli rövaşta. Hybrid daha fazla vergi teşvik olsa model çoğunluğu olsa rövaşta o olur. Dizel 3-4 sene önceki popüleritesinde değil.

Keşke vergi sistemimiz düzgün olsa da, 2.0 benzinli motorlara binsek. Hem performansı hem de yakıtına üzülmüyorsun. Ama 1.2, 1.4 motorlarla 2.0 motordan fazla yakıp o kadar gidememekte koyuyor. 1.5 140 beygirlik benzinli ile 2.0 245 beygir motor bir mi? Keşke 200 beygir üstü araçlara binebilsek, 10 da yaksa 15 te yaksa, aldığın performansa değer ki, 2.0 benzinlile normal kullanımda küçük hacimli benzinliyr göre daha az yaktığı kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Rüyalanmışsın.

Seviyorum bu forumu yaa. Doğal antidepresan yeminle.

• quote:

Orijinalden alıntı: 7dreaMSoLdier_

Bu durum ne kadar sürerki Kalıcımı olur petrolün varil fiyatı?
    Ben sanmıyorum
    Rusya'yi bitirene kadar devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: frknsysl

2020 dizel isteyip bulamayanlar 3-4 yıllık araçlara yöneliyor. 4 yıllık dizel fluencim var, 40.000 km de, aldığım fiyatın 2 katı ediyor. Piyasa yapmak için siteye koyduğumda sürekli aranıyorum. Çevrede de arkadaşlar sürekli soruyor ne zaman satıyorsun diye. Dizel benzinli fark etmez, araç temiz ve piyasaya göre uygunsa alıcısı oluyor. Her malın alıcısı vardır, Türkiye'de dizelin yüzüne bakılmaması için benzin 4 ₺, dizelin 5.30₺ olması lazım. Kimse kendini kandırmasın. Dizel kırsal benzin candır belki ama, yaşadığınız ülke şartlarında dizele talep var hala.

4 yıldır bir masrafım da olmadı. Bakımı bile sanayide orjinal parçalarla daha ucuz. Mazotumu koydum gezdim, hiç sorun açmadı. Bi de fransız deriz kötüleriz. O devirler eskidi o ayaklar koktu. Temiz bakarsan her araba masrafsızdır. (Kronik sorunu olmadığı taktirde)

Ama bu da yalan değil, bu yılın başındaki satışlar gösteriyor ki benzinli rövaşta. Hybrid daha fazla vergi teşvik olsa model çoğunluğu olsa rövaşta o olur. Dizel 3-4 sene önceki popüleritesinde değil.

Keşke vergi sistemimiz düzgün olsa da, 2.0 benzinli motorlara binsek. Hem performansı hem de yakıtına üzülmüyorsun. Ama 1.2, 1.4 motorlarla 2.0 motordan fazla yakıp o kadar gidememekte koyuyor. 1.5 140 beygirlik benzinli ile 2.0 245 beygir motor bir mi? Keşke 200 beygir üstü araçlara binebilsek, 10 da yaksa 15 te yaksa, aldığın performansa değer ki, 2.0 benzinlile normal kullanımda küçük hacimli benzinliyr göre daha az yaktığı kesin.

Alıntıları Göster
    katıldığım noktalar çok. tek katılmadığım ise benzinlinin satışlarının artması: rakam belki artıyor olabilir ama sebebi, daha ucuz benzinli araçlar ve dizelin fiyatlarının türkiyede abartılı hale gelmesi.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Yani cebi delik dediğiniz kullanıcı grubu çok yakan benzinli alıyor ama zengin kullanıcı grubu az yakan dizel alıyor.
  • Tam tersi. Genetik fakirlik sizin gibilerde.
    Dizel araç mı daha pahalı benzinli araç mı?
    Fakirsiniz alamazsınız. Vır vır boş muhabbet.
    180 bg. 400 kusur tork dizel araç varken...
    Bakın işinize size ne dizel miş bilmem neymiş.

• Şimdi Dünya da motorin üretimi düşer; e bizim de motorine ihtiyacımız var ithal etmek zorundayız. İthal ettiğimiz petrolden elimizde kalan benzinleri ya bedavaya verecez yada dökecek gidecek. Bize motorin lazım, onun içinde daha çok petrol lazım o da yetmiyor ithal etmek lazım. 😁

Bu arada sabah Opet deydim. 15 Temmuzun 2 katı benzin satış yaptık bir günde dediler. Millet hem tatil hem de benzin ucuzladı diye depoları fullemiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC7AB336F

Türkiye'de otomobillerin %38'i dizel. Bu ülkede her daim dizel makbuldür. Benzin avutucuları ıslak rüyanızdan uyanın. Dizel motor neden pahalı? Çünkü daha kaliteli. Pistonları dövme çelik, bloğu döküm. Kimse dizel arabasını benzinli parasına vermez. Çünkü makbul olan halen daha dizel. Sağ şeritten kamyonların arkasından tın tın gitmeye devam edin.
    Maliyet aynıdır yemişler seni :) Daha ucuza bineceksin diye fark ödettiler sana şimdi dizel hem daha pahalı hem yakında yasaklanacak bu arada bende 1.6 ecoboost var 2.0 dizelinle gel road runner çizgifilmini sana asfaltta çekeyim :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

mazot 4.89 ankarada. sen yeter ki ucuz mazot alacak yerleri bil. hiç bir zaman benzin bu fiyatları göremez. bir de corona yüzünden, benzine etanol katmak da 3 ay ertelendi. çamur gibi benzinle kullanın durun.
    Kaçak mazot mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flegga34 -- 15 Mart 2020; 10:46:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yksln

Tam tersi. Genetik fakirlik sizin gibilerde.
    Dizel araç mı daha pahalı benzinli araç mı?
    Fakirsiniz alamazsınız. Vır vır boş muhabbet.
    180 bg. 400 kusur tork dizel araç varken...
    Bakın işinize size ne dizel miş bilmem neymiş.
    Atmosferik benzinli mi kaldı yahu niye ısrarla 1980 lerden gelmiş gibi yazıyoruz :) 1.0 turbo benzililer sizin 1.6 dizel traktörleri yiyor yolda :)

• Kardeşim eskişehirdeysen 1.5 tsi 150ps golfle nasıl dizelden daha az yakıldığını göstereyim.

• Kara dumancılar toplanmış yine. Aynen deliriyoruz siz az yaktıkça :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmirde şuan 5.19a benzin var. ben bi süre lpg almayı düşünmüyorum
  • 5 gün daha bayram edin ... 5 gün sonra gene zam gelecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

Kara dumancılar toplanmış yine. Aynen deliriyoruz siz az yaktıkça :D
    Kara trenciler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.