Şimdi Ara

Benzin filtresinin yanlış takılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
4.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanayici bir arkadaşa aracımın bakımını yaptırdım. 1.2 tsi polo. benzin filtresinde 2 tane hortum girişi var. yerlerini karıştırmış ve hortumları yanlış bağlamış. o şekilde arabayı 5-10 dk civarı çalıştırmak için uğraştık. marşa bastık, gaz verdik ama tabi ki çalışmadı. hatta ön ızgaradan balata spreyi bile sıktılar marş alsın diye galiba. sonra lifte kaldırdık, hortumların yerini değiştirdi ve araç anında marş aldı. şu an çalışıyor.

soruma gelecek olursak. benzin filtresini yanlış bağlayıp çalıştırmak için uğraştığımız için, bu işleminin araca veya filtreye herhangi bir zararı olmuş mudur? filtre zarar falan görmüşse değiştireyim fazla dolaşmadan.

filtre:

Benzin filtresinin yanlış takılması

• Yapay Zekanın Yanıtı

Benzin Filtresinin Yanlış Takılmasının Sonuçları

Benzin filtresinin hatalı montajı, aracınızın performansını önemli ölçüde etkileyebilecek ciddi sorunlara yol açabilir. İşte benzin filtresinin yanlış takılmasının bazı sonuçları:

• Motor hasarı: Benzin filtresi, yakıta giren kirleticileri temizleyerek motorun düzgün çalışmasını sağlar. Ters takılan bir benzin filtresi, kirli yakıtın motora girmesine izin vererek ciddi hasara neden olabilir.
    • Yetersiz Yakıt Akışı: Yanlış takılan bir benzin filtresi, yakıt akışını kısıtlayarak aracın performansında düşüşe, rölantide dengesizliğe ve hatta aracın stop etmesine neden olabilir.
    • Şiddetli Titreşimler: Benzin filtresi ters takılırsa, yakıt pompasında şiddetli titreşimler meydana gelebilir ve bu da sürüş esnasında rahatsızlık ve gürültüye neden olabilir.
    • Yakıt Sızıntısı: Yanlış takılan bir benzin filtresi, yakıt sisteminde sızıntılara neden olabilir ve bu da güvenlik tehlikesi oluşturur ve araç performansını olumsuz etkiler.

Benzin Filtresinin Doğru Yönü

Benzin filtresinin doğru yönü genellikle filtre üzerinde bir ok işaretiyle belirtilir. Bu ok işareti, yakıtın filtreye doğru akış yönünü gösterir. Filtreyi ok işaretine göre takmadığın takdirde, yukarıda belirtilen sorunlarla karşılaşabilirsin.

Diğer Yakıt Filtreleri

Motorin filtresi, LPG filtresi ve motosiklet benzin filtresi gibi diğer yakıt filtreleri için de benzer kurallar geçerlidir. Hatalı montaj, benzer performans sorunlarına ve potansiyel hasarlara neden olabilir. Bu nedenle, herhangi bir yakıt filtresini takarken her zaman üreticinin talimatlarını dikkatlice takip etmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • takip
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bakımdan sonra baya beyaz duman atıyordu araç. Bir an tırstım cidden. Meğer bakımın hemen ardından normalmiş. Şimdi düzeldi allahtan. Bir daha da gitmem tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin filtresi için bir şey diyemem ama ustayı değiştir bence.
  • Söktüğünü takamayan adamların var olduğu doğrudur.

Zamanında alternatörün içindeki konjektörü değiştirip, aynı şekilde alternatör kayışını takamayan ustaya denk gelmiştim. Takamadı. Abe senin kayış sertleşmiş girmiyor. eee. Yeni kayış alıver. 18 tl daha sokmuştu zamanında 2011 de.

Aman hocam gitmeyin bir daha.
  • benzin pompası ile filtre değişimine sade işçilik 100 tl alan ustaya saygı duydum
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Tüm filtreleri ve yağı değişti, 30 tl aldı işçilik olarak :) hortumları yanlış taktığı için mahçup oldu ve az para aldı galiba. Neyse sorun sıkıntı olmayacaksa sağlık olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • jawhlan kullanıcısına yanıt
    Bakımdan sonra beyaz duman atmayı ilk sizden duydum. Belki balata spreyi sıkıldığı için olmuş olabilir. Yağ seviyesini bir kontrol edin fazla koymuş olabilir usta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş neyi nerden çıkardıysan oraya sokacaksın 2 yaşındaki yeğenim 16 li kutu içine üçgen yuvarlak kare gibi nesnelerin girdiği kutuyu 1 dk içinde dolduruyor hemde hiç şaşırmadan 😂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motora eter koklatmak diyoruz değil mi o sıktığı sprey o. Araç için sıkıntılı bkz. Google araca eter koklatmak. O ustanın olduğu sanayiye bile uğrama bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exuberant42 -- 10 Kasım 2018; 11:58:17 >
  • yakuza283 kullanıcısına yanıt
    Tam 4 litre yağ koyduk. 1.2 tsi motor için fazla değildir herhalde. Yağ çubuğu ile kontrol ettiğimde tırtıklı bölgenin üst sınırında. Bu arada beyaz dediğim, su buharı renginde duman. Değişimden hemen sonra bu buharı çok atıyordu. Şimdi nispeten az atıyor. 100 km civarında yol yaptım. Soğuk havanın etkisi de olabilir. Bir de aracı yazın aldım. Bu kadar gürültülü çalışmıyordu. Şimdi motor gürültüsü biraz arttı. Bu da soğuk havadandır umarım.

• Valla sıkarken yapma etme dedim, balata spreyi bu, yanıcı değil dedi. Bir şey olmaz dedi. Hayırlısı bakalım. Ama ben de faydalı birşey olmadığını düşünüyorum. Sık sık yapmadıkça öyle motora zarar vermez herhalde. Yine de büyük konuşmayayım ama başıma bir şey gelmedikçe, acil durum olmadıkça o ustaya zor giderim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jawhlan -- 11 Kasım 2018; 11:30:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.