Şimdi Ara

Beygir gücü mü? Tork mu? Uzman yorumu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
2
Favori
10.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Cevap vermeden önce ne yazdığımı oku, pek okumuş gibi değilsin.

Objektif yorum görünce dayanamıyorsunuz, herkes benim malımı övsün derdindesiniz sanırım.

" Ben doğru yolu bulduğumu biliyorum. Gerek konfor gerekse cebim bunu gösteriyor."

En başta bunu yazsan kimse bisey demezdi, gidip de 120 hp dizel araba 160 hp turbo benzinliden daha iyi gidiyor dersen dikkate alınmazsın.
    120hp dizel, 160lik kompressor+turbolu TSI ı mı yiyormuş???

Bunu iddia eden vatandaşı bizzat tanımak isterim

160lik TSI o 120lik dizeli şamar oglanina çevirir her türlü şart ve koşulda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 27 Nisan 2020; 18:52:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

120hp dizel, 160lik kompressor+turbolu TSI ı mı yiyormuş???

Bunu iddia eden vatandaşı bizzat tanımak isterim

160lik TSI o 120lik dizeli şamar oglanina çevirir her türlü şart ve koşulda.

Alıntıları Göster
    Buyrun hocam,

• Hala daha konuşuyor bazıları. Keçiören de hergün görüyoruz bağıran benzinlileri. Nedeni torku yüksek devirde sağlaması. Konfor olarak nasıl dayanıyorsunuz o bağırtıya anlamıyorum. Bir de üstüne fazla yakıt harcıyorsunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sayın kloroform doğru mu bu iddia ?

120hp lik dizel ile 160lik çift aşırı beslemeli tsi mi yiyorsunuz

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Yazılanları lütfen okuyun. Konuyu da çarpıtmayın.

• Millet konuyu araçları dip gaz yapıp yarıştırdığımızı falan zannediyor heralde.

• Sizlere söyleceğim tek sözüm var. Bol yakıt tüketen, bağıran arabalarınizla mutluluklar.

• Zerathull kullanıcısına yanıt
    Max. devirde aracı kaldırırım olmadı ASR var diyeni :)))
    Ciddiye de almam, o yüzden gözümü de yormam. Ne dendiği ortada zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

Millet konuyu araçları dip gaz yapıp yarıştırdığımızı falan zannediyor heralde.
    Dipgaza gerek yok ki. O begenmedigin TSI senin altındaki dizelden daha erken Max tork basıyor.

Daha 1500rpm de çöküyor kranka zebellak gibi ve 4500rpm e kadar kesintisiz full Max tork ile yürüyor elektrikli motor gibi.

Senin dizel 1750rpmlerde verir 2750rpmlerde ise saman alevi gibi söner gider.

Evet haklısın, 4500 devirde anırıyor ve % 35 fazla yakıt tüketiyor. Ben 2000 devirlerde aynı performansta çıkıyorum. Tork dediğimiz şey de bu oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kloroform -- 27 Nisan 2020; 19:13:51 >
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Onu ben bile yazmadım yahu, senin beyne gitmiş dizel dumanı belli ki. Hayaller alemine dalmışsın. Sana aynı beygir farklı tork, aynı tork farklı beygir örnekleri attım, işine gelmediği için Tork tork diye ağlıyorsun.

Ne dendiği ortada, ama işte senin kapasite algılamaya yetmiyor. Anlayamayınca da böyle saçmalıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 27 Nisan 2020; 19:15:8 >
    Yolların %99'u düz ama bunlar sürekli yokuş çıkıyor.
  • Kloroform kullanıcısına yanıt
    Dizel arabaya binip benzinli arabanın sesinden dem vurmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

Evet haklısın, 4500 devirde anırıyor ve % 35 fazla yakıt tüketiyor. Ben 2000 devirlerde aynı performansta çıkıyorum. Tork dediğimiz şey de bu oluyor
    Canım kardesim 4500rpm e kadar cikmana onda da gerek yok.

Onu sataştigin motorun nasi bişey olduğunu öğrenmen icin yazdim. Onda da 2000 devirde aynı performansla tirmanirsin merak etme. + Olarak ise eğer canın isterse 4500rpm e kadar çevirip ne kadar dizel varsa ayıra ayira ipe dizersin orası sana kalmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 27 Nisan 2020; 19:19:7 >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Ankara'ya beklerim. Her yer yokuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Onu ben bile yazmadım yahu, senin beyne gitmiş dizel dumanı belli ki. Hayaller alemine dalmışsın. Sana aynı beygir farklı tork, aynı tork farklı beygir örnekleri attım, işine gelmediği için Tork tork diye ağlıyorsun.

Ne dendiği ortada, ama işte senin kapasite algılamaya yetmiyor. Anlayamayınca da böyle saçmalıyorsun.
    Farketmez aynı kafasınız

Hocam işin özeti şu,

Adam 160 hp cc'ye yakıt yetiştirememiş gidip dizel 508 almış %35 az yakıt diyip duruyor, bu kadar yakıt düşünen adam niye 160 hp güce sahip spor sedan almış zamanında anlamak güç

Şimdi de 508 torklu araba diyip kendini avutmaya bakıyor, olay bu. Sattığını kötüleyip elindeki malı övenlerden uzak durmak lazım.

Teknik detay devir/tork ilişkisi bilmez, motor yağına bile zor bakan arkadaşlardır bunlar genelde. O yüzden çok şey yapmamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 27 Nisan 2020; 19:23:53 >
    Tırmanamıyorsun kardeşim o devirlerde niye anlamıyorsunuz. Bir sene kullandım 1.4 TSı 160 HP. Arabaya güçsüz de demiyorum. Düz yolda yarışırım da demiyorum. Gayet iyi de bir arabaydı. Dizel kadar iyi yokuş tırmanmıyor. 120 HP dizel ile daha konforlu ve ucuz tirmaniyorum. Tırmanmasını istiyorsan bağırttıriyor ve anormal yakıt harcatiyorsunuz TSI de. Olay bu. Daha da yazmayacağım.

• yksln kullanıcısına yanıt
    Bu arada adamın maks devirde kaldırmasıyla dalga geçiyorsun da o taptığın Onno usta 6000 devirde araba kaldırıyorduk diyor. Gerçekten boşsun yahu, şu otomobil geneldeki veletler yüzünden bölüm berbat oldu. Sana arabaların hızlanmalarını attım, gerçekten 7-8 yaşında çocuğa göstersem anlardı, demek ki sende o kafa da yok.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Sattığım malın eksiğini söylüyorum. Hatta satarken çok yakıt tüketiminden memnun olmadığım için sattığımi da söyledim. Malımı da sana veya buradaki herhangi birine överek elime gececek hicbirsey olmadigini da biliyorum. Tork/devir ilişkisinin önemini bizzat kullanıcı olarak ve uygulayarak da gördüm.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.