Merhaba, Bir süredir moka potları araştırıyorum. Bialetti'nin çelik moka potu olarak şimdiye kadar gördüğüm en uygunu "Bialetti Moka Pot Venus 6 Cup" - 315TL (Hepsiburada'da diğerleri de indirimde ancak 6 Cup olmasına rağmen diğerlerinden daha ucuz. Alüminyumları ise sağlık açısından tercih etmiyorum. https://www.hepsiburada.com/bialetti-venus-6-cup-p-HBV00000WKQFA Aldım, kargo elime ulaştı. |
Bialetti Moka Pot
-
-
sakın böyle parlak yuvarlak bi moka pot almayın. ikea dan benzer bir ürün almıştım altına sıcak su koyduğunuzda kapatmak için tutamıyorsunuz eliniz yanıyor. bezle zaten tutulmuyor kayıyor köşeli olanlardan alın
-
aga delirdiniz mi 300 liraya demlik mi alınır. Kendinize gelin
-
Moka pota neden sıcak su koysun ki insanlar?
-
Moka pot tariflerinde "sıcak su" kullanımı öneriliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ggPatriotMoka pota neden sıcak su koysun ki insanlar?
kaynar su değil ,ama sıcak su konulabilir. maksatkısa sürede yakmadan maksimum tad
-
Moka pot ile demlerken kahveyi ocağın ısısıyla en az süre muhatap tutmak için.
Ben kaynar su koyuyorum, moka pot en fazla 30 saniye ocakta duruyor. Fazlası gereksiz.
Öncesinde moka potu (altını ve üstünü) de kaynar su ile çalkalayıp ısıtıyorum ayrıca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 29 Ocak 2021; 15:52:48 > -
Kendi sitesinde de aynı fiyat -
Normal su koyulduğunda bu su ısınana kadar metalde oluşan sıcaklık kahveyi yakmaya başlıyor. Suyun üste çıkışını olabildiğince hızlandırmak ve moka potu ocakta az tutmak için altına sıcak su konuluyor.
-
1- çelik mokapot tavsiye etmem. alüminyumların sağlığa zararı yok. alüminyumla yapılan daha güzel olur. çelik mokapot malzemesi değil, piyasadaki bu söylentiler ve talep nedeniyle öylesine üretilen bir ürün. linkteki ürünün kullanımı da sorunlu, tepe tasarımı iyi değil.
2- sıcak su koymakla soğuk su koymanın arasında yapılacak kahvenin tat farkı olur. soğuk suyla kısık ateşe koyarsanız en sert kahveyi elde edersiniz.
3- mokapot videom:Coffee TimeyoutubeBütçe Dostu Makineyle Başlayın: Mokapothttps://www.youtube.com/watch?v=L_gJrCn65dM&feature=youtu.be
4- mokapot iyidir, parasını hakeder. herkese öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 29 Ocak 2021; 21:55:35 >
-
Aluminyum suda çözünen birsey değil ki ne zarari olacak
-
Arkadaşlar ben ilk kez bu gece yaptım kahve, bu hafta içi almıştım amazondan bu ürünü, lezzet konusunda memnun kaldım. Tavsiye ederim, ben de sıcak su ile yaptım.
Adamante - Moka Pot 3 FincanamazonAdamante - Moka Pot 3 Fincanhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0876VDPP9/ref=cm_sw_r_cp_api_i_TTW77PGB3XA71HVPDGE9?_encoding=UTF8&psc=1
-
quote:
Orijinalden alıntı: pokemomaga delirdiniz mi 300 liraya demlik mi alınır. Kendinize gelin
Aradığım yorum. Eeeeeyy sıcak fırsatçılar. Silkinip kendinize gelin bre!
-
quote:
Orijinalden alıntı: DumanusAluminyum suda çözünen birsey değil ki ne zarari olacak
-
Alüminyum sıcakla karşılaştığında gıda maddelerine bulaşabiliyor. Bu gıda maddeleri tüketildiğinde beyinde birikerek Alzheimer'a sebep oluyor. İsteyen araştırabilir ama bu bilinen bir gerçek. -
Abi bunun Türkçesi yokmu ? Moka pot felan ? Ben anlamadım bu şeyi. Kahve yapıp içine koyulan şeymi ? Kahveyi içinde mi yapıyosunuz ? Kahve yapıp içine sıcak su mu koyuyosunuz?
Ulan ne kahve aşkıymış bu ? 300 tl.
Çay için çay... -
Kimse de dememiş aga bu nedir ne işe yarar -
Türkçesini bir önceki yorumumda yazmıştım. "demlik"" ama demlik deyince 300 liraya satmak mümkün olmuyor oyüzden moka pot demeyi tercih ediyor satıcılar
-
quote:
Orijinalden alıntı: Pi
Alıntıları Gösterbilimsel bir kaynak degil. bu konu hakkinda https://www.cooksillustrated.com/how_tos/6390-is-aluminum-cookware-safe
su linki okumanizi tavsiye ederim. kisaca diyor ki, aluminyum bazi asidik gidalarla reaksiyona girmesi tadini degistirebilir. domates, tursu, narenciyeler vs.
bunun disinda aluminyumun kanitlanmis bir zarari yok. tabi ki normal hayatinizda aliminyum kemiriyorsaniz o farkli bir durum. kullandiginiz bir cok materyal aluminyum en basitinden tefalin titanium serisi.
ayrica moka potta kahve alt kisimda olmadigi icin isi ile direkt temas etmiyor. bunun yerine su temas ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 30 Ocak 2021; 14:4:32 >
-
Savundun!
Savunmadım!
Çıkart göster
aga delirdiniz mi 300 liraya demlik mi alınır. Kendinize gelin |
sakın böyle parlak yuvarlak bi moka pot almayın. ikea dan benzer bir ürün almıştım altına sıcak su koyduğunuzda kapatmak için tutamıyorsunuz eliniz yanıyor. bezle zaten tutulmuyor kayıyor köşeli olanlardan alın |
1- çelik mokapot tavsiye etmem. alüminyumların sağlığa zararı yok. alüminyumla yapılan daha güzel olur. çelik mokapot malzemesi değil, piyasadaki bu söylentiler ve talep nedeniyle öylesine üretilen bir ürün. linkteki ürünün kullanımı da sorunlu, tepe tasarımı iyi değil.
2- sıcak su koymakla soğuk su koymanın arasında yapılacak kahvenin tat farkı olur. soğuk suyla kısık ateşe koyarsanız en sert kahveyi elde edersiniz. 3- mokapot videom: Coffee Timeyoutube Bütçe Dostu Makineyle Başlayın: Mokapot https://www.youtube.com/watch?v=L_gJrCn65dM&feature=youtu.be4- mokapot iyidir, parasını hakeder. herkese öneririm. |
Moka pota neden sıcak su koysun ki insanlar? |
Benzer içerikler
- ccleaner pro key
- kırmızı fırsat 16 gb
- tod süper dolu paket
- turkcell peşine kontratlı ne demek
- vodafone numara taşıma faturalı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X