Şimdi Ara

Biceps neden bu kadar zor buyuyor beyler :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 40-50 gunde 1cm artti anca,34den 35e yukselttim.Sizce idealmi ? Yoksa hatalimiyim ? Genelde ayda alinan 1cmye bile biceps icin sukredilmesi gerekiyor diyorlar.bana normal gibi geldi.

Siz bicepsde 1cm icin en cok ne kadar beklediniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 35 den sonra ayda 1 cm alırsan şükret diyolar genelde
  • Hiii asil sorun 35den sonra basliyo demekki :D bisi olmaz ya 7-8 aya 38-40a vurdururuz :D bakicaz artik :D

• Biceps antrenmanı yaptığın gün, antrenmandan sonra elinde bir bardak bile tutamayacak dereceye geliyor mu kollar?

Eğer hayırsa, cevap canın daha fazla yanmak zorunda olacak.
  • Bardagi gec telefonu zor tutuyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ZapieL

Bardagi gec telefonu zor tutuyorum :D

kaç kilo ile çalışıyon bicep bay cene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlfredBorden -- 21 Temmuz 2013; 23:26:26 >
  • Nedir bu bicepsi bu kadar önemli kılan anlamıyorum doğrusu Biceps veya abdominal bölgeye verilen önem kadar core, calf, hamstring, quadriceps, latissimus dorsi gibi bölgelerle de ilgili bir iki konu görsem konuyu açana protein barı yollayacağım valla o derece

Şaka bir yana bicepsler aslında zor büyüyen bir bölge değildir, her insanın zor gelişen bölgeleri vardır. Bu kiminde pazu olabilir kiminde baldır olabilir kiminde de göğüs olabilir. Yine kişiden kişiye göre değişmekle birlikte çalışma şekli de biceps lerin hacim alması konusunda önemli rol oynar. Kimi sporcu bu küçük adaleyi haftada iki defa çalışarak sonuç alır kimisi de haftada bir defa çalışarak sonuç alır. Sporda ki tecrüben nedir bilemiyorum ama sana önerim bence genel vücut dengesine dikkat et şu aşamada. Şuram az büyümüş buram neden çok büyümüşten ziyade her bölge için aynı özeni ve gayreti göster, daha sonra zayıf bölgelerinle ilgili iyi bir analiz yaparsın ve bu zayıf veya geri kalmış bölgelere yönelik uygun bir program düzenlersin veya salonda ki hocalarında yardım alırsın diyeyim. Mesela çok küçük bir örnek vereyim biceps gelişimi ile ilgili, salonda ki yeni başlayan gençlerden birisi bicepslerine haliyle çok önem veriyor ve onları büyütmek için epey mesai harcıyordu. Programını bizzat hazırlamama rağmen biceps antrenmanına sıra geldiğinde kendini kaptırıp aşırı derecede fazla biceps hareketi yapmaya çalışıyordu ve bunlardan birini yaparken ciddi anlamda çalma sisteminden istifade ediyordu. Biceps curl yaparken 4 tekrardan sonra hareketi bel ve sırt bölgesini devreye sokarak yapmaya devam ediyordu ama bu sistemi bilinçli şekilde kullanmadığı gibi bunu yaparak kullandığı ağır kilonun biceps lerini büyüteceğini düşünüyordu. Çalma yapmasının nedeni mide ve bel kaslarının zayıf olması idi ve biceps lerine odaklanmak istiyorsa öncelikle core dediğimiz merkezi bölgenin kuvvetini arttırması gerekiyordu. Tabi bu spora yeni başlayan çoğu genç için merkezi bölge çalışmaları zaman kaybı ile eş değer olarak görülüyor ne yazık ki ama merkezi bölge ve mide çalışmalarının faydasının farkına varan bilinçli kesim, o ağır kilolar ile debelenen kişilerden çok daha hızlı sonuç alıyor ve bel bölgesi ile ilgili de herhangi bir sakatlık yaşamıyor.

Sana da önerim merkezi bölge için muhakkak bir gün ayır ve o günde mide ve merkezi bölgeyi doğru şekilde çalıştırmaya bak. Kuvvetli bel, mide ve sırt kasları ile çalma sistemi kullanmadan doğruca bicepslere yönelik yapılan biceps çalışmaları ile istediğin sonuca daha çabuk ulaşacaksın. Ha çalma sistemi için sanki hiç yapılmaması gerekiyormuş gibi bir anlam çıkmış olabilir bu yazdıklarımdan ama benim dikkati çekmek istediğim nokta bu sistemlerin bilinçli olarak uygulandığında işe yaradığıdır. Bu spora yeni başlamış biri, daha güçlü ve zayıf yönlerini bilmeyen biri için çalma sistemi riskli bir çalışma yöntemidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladim venom,cekirdek saglam olmadiktan sonra ayni deltoid icin lateral raise yapar gibi oluyor,agir kaldirinca devreye trapez giriyor.

bu adada bacak evet testolari acayip arttiriyor calismaya basladim bacak.Insallah iyi sonuclar alicam beden dersinden dolayi baslayamamistim.

• sick kunt kullanıcısına yanıt
    hocam kollar şimdi ne durumda
  • Klişe gibi ama ben barbell row ve pull-upla daha çok geliştiğini fark ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: grken

Klişe gibi ama ben barbell row ve pull-upla daha çok geliştiğini fark ettim
    Katılıyorum kesinlikle. Özellikle de ağırlıklı chin up. Üstünüze 30 KG alıp chin up yapabiliyorsanız kollarınız zaten gayet büyüktür.
  • yapılan araştırmalara göre chin up bicepsleri en iyi çalıştıran hareketmiş. hem range of motion'u yüksek hem de çok ağırlık kaldırabilme imkanı oluyor. antrenman sonlarında biceps curl yapardım biceps çalışma frekansını arttırmak için artık push antrenmanı sonunda da destekli barfisk makinasına gidip ağırlığı enerjime göre ayarlayıp chin up yaparak biceps çalışıyorum. açıkçası faydasını gördüm diyebilirim. bende de kollarda en son biceps çıktı. triceps hemen at nalı gibi 6. ayda belirgin olmaya başlamıştı. biceps 1.5 yılda fln çıktı.
  • Genetikle alakalı bir durum birazda sanırım bunlar. Spora başladığımda 5 ay compound ve full body çalıştım. 4-5 aydırda split çalışıyorum. Ölçülerime hiç dikkat etmiyordum heptr konusu geçiyor burda. Geçen gün zayıflama döneminden sonra ölöü almışım onlarla karşılsştırayım dedim kol 32ymiş şuan 42. 7 ayda 10 cm artmış. Ama göğüste millet 3 ayda aldığı yolu 1 senede zor aldım. Omuzlarda keza öyle çok yavaş gelişiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.5 Senedir spor yapıyorum heryerim büyüdü kollarım 37.5 bu arada yağlı vucutlarla kıyaslama yağsız ve kuru bir vucudum var yağlı olsam 41 olur heralde
  • Yabancı kaynaklarda güzel bilgiler var şu sayfaya bakabilirsin Biceps egzersizleri
  • linkorn L kullanıcısına yanıt
    Hocam senin eski nick kendime çaylar mıydı?
  • Yok hocam 14 yıldır bu nick

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.