Şimdi Ara

Biiiip Bip Bip ! bu sesi duyduktan sonra açıldı ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu sesi laptoptan duyduktan biraz sonra ısınmasını bekledim ve açtım hatta ubuntu bile yükledim . sonra tekrar açıyım dedim . açıldı ekran geldi tam yenile dicektim ki dondu bilgisayar şimdi ise biplerden sonra hiç açılmıyor .

hp pavilion dv6148eu ...

biiiip bip bip ten sonra açılması ne garip değil mi ?

• Genelde kendi Acer'imde gördüğüm bir hata.Uzun süre kullanınca ısınmadan dolayı oluyor.Yaz günleri olabilir böyle şeyler.3-4 saat sonra tekrar deneyin büyük ihtimal hata vermiyecektir.Eğer verirse servisine götürmeniz en doğru karar olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sage29

Genelde kendi Acer'imde gördüğüm bir hata.Uzun süre kullanınca ısınmadan dolayı oluyor.Yaz günleri olabilir böyle şeyler.3-4 saat sonra tekrar deneyin büyük ihtimal hata vermiyecektir.Eğer verirse servisine götürmeniz en doğru karar olur.

siz nasıl düzelttiniz? ve evet sanırım sıcaklardan dolayı ...

termal macunla alakası var mı? 3 yıldır bende bilgisayar ve macunla ilgisi olabilir diye düşünüyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sage29

Genelde kendi Acer'imde gördüğüm bir hata.Uzun süre kullanınca ısınmadan dolayı oluyor.Yaz günleri olabilir böyle şeyler.3-4 saat sonra tekrar deneyin büyük ihtimal hata vermiyecektir.Eğer verirse servisine götürmeniz en doğru karar olur.

1 uzun 2 kısa bios sinyali ekran kartı hatası sinyalidir ısıyla alakası yok
  • Orijinalden alıntı: pruvap

1 uzun 2 kısa bios sinyali ekran kartı hatası sinyalidir ısıyla alakası yok

ekran kartı hatası - bunu biraz açar mısınız ? eğer ekran kartında problem varsa sürücü ile mi ilgilidir yoksa ekran kartı tamamen kullanılmaz durumda mı ? hangi arızalarda uzun kısa kısa sinyalini veriyor.

eğer ki ekran kartında hata var bilgisayar nasıl açılıyor onu anlamadım.
  • up !
  • öncelikle şu yolu izle ekran kartını sök slot girişindeki sarı renklı bağlantı kanadını kurşun kalem silgisiyle sil nazikce, donanıma zarar verme dikkatli yap. yeniden tak ve tam oturduğundan emin ol, cıt sesini belli belirsiz duymanlazım. bu adımları bi dene sorun hallolmazsa yaz ben buradayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pruvap

öncelikle şu yolu izle ekran kartını sök slot girişindeki sarı renklı bağlantı kanadını kurşun kalem silgisiyle sil nazikce, donanıma zarar verme dikkatli yap. yeniden tak ve tam oturduğundan emin ol, cıt sesini belli belirsiz duymanlazım. bu adımları bi dene sorun hallolmazsa yaz ben buradayım.

emin misiniz ?
    dv6148eu laptop ekran kartını sökmem imkansız ama laptopu söküp ekran kartının üstüdneki soğutucunun anakarta temas edip etmediğine bakmam mümkün mü ya da işe yarar mı ?

• up !
  • http://forum.donanimhaber.com/m_12186015/tm.htm ben senin pcyi descop diye algıladım ..pardon .. lptop lar hakkındada hiç bilgim yok
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_12186015/tm.htm ben senin pcyi descop diye algıladım ..pardon .. lptop lar hakkındada hiç bilgim yok

ok sorun değil ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: umuthvr

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_12186015/tm.htm ben senin pcyi descop diye algıladım ..pardon .. lptop lar hakkındada hiç bilgim yok

ok sorun değil ...

mrb umut öncelikle aldıgın bip bip sorunun anakart olarak dusunmustum fakat 3 yıldır kullanmıyorum deyince bence kesınlıkle termal macunnu yıenılemelısın ekran kartı ıslemcı tumden malum yaz sıcaklarıda var laptopu yenıledıkten sonra bi sogutucu alarak kullanmanı tavsıye ederim bu tıp hatalr sık olursa servbis yolu gozukebilir ki 3 yıl dediğine göre garantiside yok pc inde olma =) termal macunu yenıoledıkten sonra bır sorun lacagını sanmıorum rastgele macun kullanma OCZ markasının termal macunları kalitelidir. kolay gelsin

• bir uzun iki kısa bip sesi ekran kartı sorunu diye hatırlıyorum ama :S
  • arkadaşlar çözüme kavuşturabilirsek iyi olur malum havalar çok sıcak neyden kaynaklandığını bilmek iyi olur.
  • @utkubulutsimsek ve diğer cevaplayan arkadaşlar teşekkürler yardımlarınız için .

termal macunu işlemciye mi sürmek gerekiyor yoksa ekran kartı çipinin üzerine de sürmem gerekecek mi ?
  • quote:

@utkubulutsimsek ve diğer cevaplayan arkadaşlar teşekkürler yardımlarınız için .

termal macunu işlemciye mi sürmek gerekiyor yoksa ekran kartı çipinin üzerine de sürmem gerekecek mi ?

tekrar mrb umut.dostum ıkısınede sürebilirsin özellikle işlemciye sür çünkü bildiğin gibi en fazla yuk altında calısan işlemcidr.Ekran kartı çipinede sürebilirsin fakat elektronik devrelere dikkat et .ikisinede sür derim sonuc olarak vatan comp. da ocz nin termal macunları var bu arada sürdükten sonra notebook sogutucu fikrimide bir düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: utkubulutsimsek

quote:

@utkubulutsimsek ve diğer cevaplayan arkadaşlar teşekkürler yardımlarınız için .

tekrar mrb umut.dostum ıkısınede sürebilirsin özellikle işlemciye sür çünkü bildiğin gibi en fazla yuk altında calısan işlemcidr.Ekran kartı çipinede sürebilirsin fakat elektronik devrelere dikkat et .ikisinede sür derim sonuc olarak vatan comp. da ocz nin termal macunları var bu arada sürdükten sonra notebook sogutucu fikrimide bir düşün

utkubulut bilgisayarım çalışacak mı ? ( doktor, iyileşecek mi? gibi oldu )

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: utkubulutsimsek

quote:

utkubulut bilgisayarım çalışacak mı ? ( doktor, iyileşecek mi? gibi oldu )

valla bilgisayar mühendisiyim bi nevi doktor :DD::D çalısacagına inanıyorum ama unutma dier sorunlarda olabilir hastayı görmeden cozum uretioruz eger herhangi parcada donımsal sorun yoksa termal macun işini yapar :D ocz yi kesin al denemeden bilemeyiz çalısmazsa ki ben ihtimal vermiorum ekran kartının kondansatorlerınde bişey olabilir ama once bi macunu sür yani önce ilaç iğne ile tedaviye baslayalım son care ameliyat :D:D:D

• @utkubulut : teşekkürler. bi doktora göstermek gerek sanırım
  • HP Dv6000 seilerinde kronik hastalık var. Ekran kartları paso bozuluyor. Bi servise göster bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.