Şimdi Ara

Bilgi Birikimi İçin Kitap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni yeni kitap okumaya başladım bu sene 20-30 arası bir şey okudum daha da yok. Gittikçe bilgi ile donanan bir insan olmak istiyorum nelerle uğraşmalı neleri takip etmeli ve bunun yanında nasıl kitaplar okumalıyım önerebileceğiniz kitaplar var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gündelik Bilmeceler (Tübitak yay.)

Lüzumsuz bilgiler ansiklopedisi (1,2,3..)

İlk akla gelenler bunlar.
  • Popüler bilim kitaplarını alın derim. Sosyoloji, antropoloji, tarih, fizik, biyoloji, nöroloji vb. Dalları adına çok güzel popüler bilim kitapları var. Bu kitapları okuduktan sonra ilgi alanınıza göre daha ciddi, daha bilimsel makale ve çalışmalara yönelik hazırlanmış kitaplar ile devam edersiniz.

Roman okumayı da ihmal etmeyin bu arada bence. Çünkü bir süre somra boğuluyorsunuz o kadar ciddi kitap içerisinde. Ben her sefersinde D&R dan 5-6 kitap alıyorum ve bu kitapların 1 veya 2 si muhakkak roman oluyor.

• İnanır mısın konuyu görünce aynısı aklıma geldi hocam. Geçen kitapçıda göz attım da cidden maşallahı var. Okumaya gözüm kesmiyor ama.
  • Selamlar, kararın için tebrikler
    Öncelikle Ne tür bir bilgi kaynağı arıyorsun?

doğa bilimleri / temel bilimlerle ilgili bilgiler mi yoksa sosyolojil/siyaset/tarihi bilgiler mi?

Her birisi için ayrı ayrı kaynak var
  • Avatarına bakarsak sana şunları tavsiye edeyim.

Falih Rıfkı Atay - Çankaya, Atatürkçülük Nedir?
    Sina Akşin - Kısa Türkiye Tarihi

Öncelikle, Facebook ve Twitter gibi zırvaların, kaynaksız paylaşımların olduğu ağlardan uzak durmalısın.

Okuduğun kitaplarla da paralel belgeseller izleyebilirsin. Örneğin, T.C. Siyasi Tarihi için Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün belgeselleri. Faydalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E767019CA -- 3 Ağustos 2018; 15:34:36 >
  • Bilgi istiyorsan tarih kitaplarına bir bak derim. Gücün yetiyorsa ansiklopedi oku. Okuduğun tür çok çeşitli olsun. Gözlerini açtığında her tarafı görebilmek için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana kalırsa kafa göre oku bir zaman sonra bilinç altın bilgiyi harmanlayacak , kendimden örnek vereyim yakın zaman da okuduğum kitap takı bilgiyi unutuyorken eski okuduğum kitaplardan ara ara cümleler veya bilgiler aklıma geliyor

• Yuval Noah Harari - Sapiens & Homo Deus
    James Gleick - Enformasyon
    Daron Acemoğlu, James A. Robinson - Ulusların Düşüşü
  • Bu kadar kafa yorma bence kafana göre takıl. Mutlaka dergi almani oneririm. Aylik sayi cikaran dergiler var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alaeddin senel insanlik tarihi

Mircae eliade'nin tum kitaplari iyi bir kaynaktir(dinler tarihi ile alakali bilimsel metodoloji ile yaklasiyor)

Sanatin oykusu gombrich(sanat tarihine giris niteliginde ve ogretici olmasina karsin agir degil)

Say yayinlarinin tarihi romanlar serisi olabilir bence(ben hasan sabbahla alakali bir kitabi okudum biraz da ilyadasina baktim romanlastirilmis tarihi olaylari ve hikayeleri okumak guzel bir deneyim bence firsat buldugumda ben de baslamayi dusunuyorum)

John milton kayip cennet(gunumuzun homerosu kim deseler bu adam derdim sanirim.)

Felsefe ile ilgilenirseniz ahmet cevizcinin felsefe tarihi vardir guzeldir

Kesinlikle shaekspeare okunmali homeros ve hesiodos okunmali(hesiod yunan mitolojisinden titanlarin donemini anlatiyor) dante okunmali

Ilgi alanina bagli olmakla birlikte tolkieni oneririm aslinda tamam fantastik konusunda ama eminim guzel bir katki saglayacak

Jules verne okumalisin

Alice in wonderland masali guzeldir guzel bir bakis acisi yakalatir

Tum caglarin gizli ogretisi bulabilirseniz edinmenizi oneririm ezoterik ogretilerin toplandigi bir ansiklopedi

Hayyam okunabilir

Is bankasinin hasan ali yucel serisi guzel kaynak kitaplara sahiptir.

Isaac asimov ve douglas adams da okunabilir

Genel olarak insanligin yasantisi mitolojiik dusunce dinsel dusunce felsefi dusunce cercevesinde oneri yaptim. Nedenine gelirsek insan olarak ister dinsel dogmatik olsun ister fantastik olsun isterse de bilimsel olsun dusunmeden merak etmeden ilgilendigi alanda uretim yapamayacaktir. Bilimin de ilgilendigi dinin de ilgilendigi felsefenin de ilgilendigi sorular neredeyse aynidir. Once bu sorulari sorabilmek gerekiyor bence. En azindan bana en iyi soru sorduranlari yazdim. Bunu tam anlatamadim herhalde ama bilimin kokenleri buralarda. Burayi anlayinca bilimi de anlayabilirsin. Elon muskin asimovu verne'u duymadigina kimse beni inandiramaz. Ya da ataturkun montesquieden haberi olmadigini kimse iddia edemez. Ya da demokritos olmasaydi fizik bugunku konumunda olabilir miydi? Gerci felsefeden bir kitap onerdim saniyorum ama digerlerinin bircogu felsefenin de kokleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genccizer -- 14 Ağustos 2018; 8:49:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.