Şimdi Ara

Bilgisayar açılışta sürekli reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese. Sıfır bir kasa topladım bütün parçaları yerine taktım power tuşuna bastığımda kasa 2 saniye çalışıyor 3. saniyede kapanıyor 1 saniye kapalı kalıp daha sonra kendi kendine yeniden başlıyor. Bu işlem sürekli tekrarlanıyor. Monitöre görüntü gelmiyor. Donanım uyuşmazlığı olabilir mi diye düşündüm ama bütün parçalar anakartımla uyumlu.. Kullandığım sistem şöyle:

Anakart: MSI P67A-G45
    İşlemci: İntel Core i7 2700k
    Ram: Hi-Level 4GB 1600MHz DDR3
    Power: INCA IPS-500W, 20-24Pin
    Harddisk: 80 GB Sata Samsung
    Ekran Kartı: Asus HD Modeli PCI Express

Birkaç denemeler yaptım başka power denedim sonuç aynı.. Ancak bios pilini çıkartıp kasayı çalıştırmayı denediğimde kasa hiç çalışmıyor, bios pilini takınca yine aynı sorun devam ederek kasa çalışıyor.. Bu ayrıntı önemli olabilir diye belirtmek istedim. Parçaları değişik sitelerden siparişle almıştım onun için önce arızanın kaynağını bulmam lazım. Yardımcı olur musunuz ?

• Merhaba,

Yüksek ihtimalle statik elektirik var.. Sistemi uzay kuruluma geçirip denermisin ?
  • Bir mesajınızda uzay kurulumdan bahsetmişsiniz:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=52445879

Fanı söküp denedim olmadı termal macun orjinal macun var bütün parçalar sıfır daha yeni topladım kasayı. Anakartta onboard ekran kartı yok maalesef onun için ekran kartı takmak zorundayım. Yarın başka bir ekran kartıyla yeniden deneme yaparım. Başka önerileriniz var mı ? Konuma vakit ayırıp cevap yazdığınız için de teşekkür ederim.
  • Arkadaşım, işlemci fan olmasa dahi 5-10 saniye çalışır ve ekrana görüntü gelir sonrasında kendisini korumaya alarak kapatır.. Bunun termal macun yada işlemci fanı ile alakası yok.

Siz denemişsinizdir diye yazmadım. RAM'i farklı slota takarak denediniz mi ?
  • İşte ekrana görüntü hiç gelmeden resetliyor işlemci fanını takmadan açtım olmadı.
    Evet ramleri farklı slotlara takıp denedim yine olmadı.
  • Ekran kartınız nedir ?

Ekran kartı ek güç isteyen bir modelse buna dikkat ettiniz mi ?

Power supy yetersiz geliyor olabilir.

Bunları denemeniz gerekiyor.
  • Asus HD modeli ancak tam modelini bilmiyorum ekran kartını arkadaşımdan almıştım. Ek güç isteyen bir ekran kartı değil iyice inceledim. Başka bir power ile denedim sorun düzelmedi ancak yarın daha güçlü bir power ile deneme yapacağım. Aslında benim kafamı kurcalayan tek konu anakart pilini çıkarttığım zaman kasa neden hiç çalışmıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Sürekli Resetleniyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yardımcı olmak isterdim ama arkadaşımız yazıcaklarımı yazmış.
    işlemci 5sny de 70+80 derecenin üzerine çıkabilir. o yüzden kendini otomatik kapatır. reset atmaz
    ram lerden büyük ihtimal. tek tek tak farklı slotlara.
    yazımsal sorunda olabilir mi? ön yükleme yapma yazısına getirebiliyorsan formatlamayıda dene bi.
  • İşlemci ısısını ve diğer parçaların ısısını kontrol ediyorum herhangi bir ısınma yok. Yazılımsal sorun olma ihtimali imkansız çünkü yukarıda bahsettiğim gibi parçaları yeni taktım windows kuramadım henüz. Bilgisayar açılırken monitör turuncu ışıktan beyaz ışığa geçiyor ancak monitöre yazılar gelmeden kapanıyor kasadan elektrik kesiliyor 1-2 saniye sonra kendi kendine çalışıyor. Yarın aklıma ne gelirse deneyeceğim yaptıklarımı burada paylaşırım.
  • İlk olarak RAM leri dene, sonra ekran kartını dene.
  • Tamam ilk bu dediklerinizi deneyeceğim yarın sonucu bildiririm. İlginiz için teşekkürler.
  • Rica ederim, geri dönüş yaparsanız olumlu/olumsuz daha kapsamlı yardımcı olmaya çalışırız.
  • Ramleri dediğiniz gibi denedim, başka bir ekran kartıyla denedim ancak sonuç aynı. Bendeki power 500 watt. 350 lik powerı takıp deneme yaptım ve kasadaki ön fanın çalışmadığını gördüm. Hemen kasaya entegre olan fanların fişlerini söktüm öyle deneme yaptım ancak sorun yine düzelmedi

Kasa bu:http://www.hepsiburada.com/Liste/cooler-master-haf-912-plus-20cm-kirmizi-led-fanli-mid-tower-siyah-kasa-cm-rc-912p-kkn1/productDetails.aspx?productId=bd17062&categoryId=1013

Mevcut INCA markalı 500 wattlık powerimin yetmediğini düşünüyorum. Powerin özellikleri şunlar:http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=IPS500

Elide şuan daha yüksek watt lı deneyebileceğim bir power yok. Sizce ne yapmalıyım ?

Birde kasanın videosunu çektim kalite bozuk ancak ne demek istediğim videodan anlaşılabilir. Birde şu olay var kasadaki power tuşuna bastığımda kasa hemen çalışmıyor 1-2 saniye sonra çalışmaya başlıyor videonun başında gözüktüğü gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webze -- 11 Aralık 2011; 15:09:38 >

• up...
  • Sorun anakarttaymış garantiden yenisini gönderdiler sorunsuz çalışıyor şimdi maşallah..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.