Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor. Sorun ekran kartında mı acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar normal bir şekilde çalışırken birden fare dondu. Doğal olarak da ben de reset attım. Fakat tekrar açtığımda monitöre data kablosundan enerji gelmedi. Monitör ışığı sarı olup yanıp yanıp sönüyordu. Normalde data kablosundan bilgisayara enerji gelirken monitör ışığı yeşil yanması gerekirdi. Sorun ekran kartından olabilir mi? Hardisk çıkarıp başka bilgisayarda denedim sapasağlam. İşin ilginç yanı bilgisayara reset attığımda normalde klavyenin ışıkları yanıp sönmesi gerekir. Bilgisayar açılmadığı gibi her resette klavyenin ışıkları da yanmıyor. Fikri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

• Bilgisayarın Power tuşuna bastığınızda herhangi bir dıt sesi geliyor mu? Ya da başka bir ses? Hiçbir tepki vermiyor mu bilgisayar, sadece Power Led lambası mı yanıyor?
  • Power tuşuna bastığımda hiçbir şekilde dıt diye bir ses gelmiyor. Dediğim gibi bir de bilgisayar açılırken klavyeye de biosun gönderdiği aşılış sinyali gelmiyor. Monitörün bilgisayar kasa kablosu sağlam. Fakat bilgisayarı açtığımda ingilizce sinyal kablosunu kontrol et gibi bir mesaj beliriyor.
  • Monitöre bilgisayardan sinyal gitmiyor demekki, ekran kartı arızası olabilir. Daha önce dıt sesi geliyor, şimdi gelmiyorsa işlemcide birşey var diyeceğim ama sanmam, %76.5 ekran kartındandır.
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Fakat bilgisayardaki ekran kartı on board. PCI yuvalarına harici bir ekran kartı takmayı deniyecem.
  • Önemli değil. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz, elimizden gelen bu keşke daha çok yardım edebilsek
  • bilgisayar açılışta ilk olarak monitör,ekran kartı ve ramleri kontorl eder bi tanesinde sorun varsa bilgisayar açılmaya devam etmez(harddiski taramaz bile)eğer ekran kartında da bir şey yoksa ramleri kontrol edin çıkarıp tekrar takın,birden fazlaysa yerlerini değiştirin.yada tek tek deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ekran kartı yanmış mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hiç uyarı vermemesi bana biraz anormal geldi, BIOS sesli hata uyarısı vermesi gerekirdi ekran kartı ya da ram arızasında. Acaba işlemcide birşey olabilir mi?
  • bios pilini çıkart ve bi 3-4 dk bekle bios resetlensin. o olmazsa parçaları söküp tekrar yerlerine takmayı dene
  • monitorun frekans ayarlarında sorun olabilir.

kullandıgın monitorun desteklemedigi bi frekans seçtiysen o monitörden görüntü alamazsın.

tam sorunun anlamadım ama benim başıma böyle bişey gelmişti.

çözümüne gelince onu da bilmiyorum

ama ben başka bi monitörle bilgisayarı açıp frekans ayarını 60 hertz e getirip tekrar görüntü alamayı başarmıştım
  • HDD'nin bağlantı kablosunun soketleri yerine tam oturmadığı zaman da böyle bi'sorun oluşabiliyor. Aklınızda olsun..

Kolay gelsin..
  • Arkadaşım Aynı Olay Benim Başımada Geldi

İşim Bittiğinde Pc 'yi kapatım 1-2 saat sonra yine açtım 1 defa "dıt" sinyali geldi reset attım sinyal yok kaç defa denedim pc açılmıyor ve sinyalde vermiyor.Ekran kartını söktüm taktım Ethernet,Ram sorunu çözmedi.sonradan farkettim HDD kablosunda sorun olduğunu zaten eskimişlerdi IDE kablonu bir değiştirmeni tavsiye ederim büyük bir ihtimal sorun ondandır.....
  • daha önce bilgisayarın çalışırken açtığında dıt sesi geliyormuydu eğer geliyorduysa ya anakart yada işlemcinde problem olduğunu söyleyebilirim eğer gelmiyorsa anakatın üzerine ufak speaker takılı değildir.
  • Bu olay benimde başıma geldi Monitörde sadece sarı ışık yanıp sönüyordu kasayı acıp bütün parcaları çıkardım işlemci ve bios pilide dahil ram ve ekran kartı yuvasını güzelce temizleyip tekrar taktığımda çalıştı sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını bilmiyorum ama yuva yatakları tozlanmış olabilir bi dene istersen..
  • ben işlemci diyorum arkadaşlar diğerlerinde sesli hata uyarısı alması gerekir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.