Şimdi Ara

Bilgisayar kasası, prizle beraber patladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim sorunum bilgisayarımın aniden patlaması ve kasa ile beraber kendi odamdaki prizleri kulanamamam.Bilgisayarımı daha önce güç kaynağı yandığı için tamir ettirmiştim, fakat bilgisayarı tamir eden arkadaş bir önceki kullandığım güç kaynağının daha düşük watt'ını taktı ve birşey olmayacağını söyledi.Ancak 1 ay sonra (yani bugün) sistem hakkı rahmetine kavuştu.Sizce bilgisayarımdaki sorun neydir, güç kaynağımı yine, yoksa daha farklı bir problemmidir?

Not:Sorun sadece prizler de, ışık felan yine yanıyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

[bscfp=][bscfp=][bscfp=]

• kac kere konu acdın boyle ustat ???
  • dostum artık ucuza mal olacak diye kullandıgınız ucuz ve dusuk psu sevdasının üzerine yaslı binalarımızın eski elektrik tesisatları birleşince böyle oluyor bilmem anlatabildim mi?

sorun1 düşük wattlı psun
    sorun2 evin elektrik tesisatı.. evin yeni ve tesisattan eminsen psunu adam gibi bişi al ;)
  • öncelikle 3 tane konu açmışsın, bir tane açarsan cevap alman daha kolay olur. Şahsen ben genelde 2-3 tane aynı konuyu gördüğümde hangisine cevap yazacağımı bilmediğimden hiçbirine yazmıyorum soruna gelirsek arkadaşın dediği gibi sorun kalitesiz psu ve evin elektrik tesisatından kaynaklı olabilir. bilgisayarı iyi bir psu ile topraklı prizde kullanman en iyisi. hatta tam koruma için kesintisiz güç kaynağı (UPS) kullanırsan daha iyi olur.
  • PSU bilgisayarda belkide işlemciden bile daha önemli bir parçadır.
    İşlemci bilgisayarın beyni ise PSU kalbidir. PSU gümlerse beyine oksijen gitmez ve insan hakkı rahmetine kavuşur.

O yüzden sertifikalı ve korumalu PSU seçmenizi tavsiye ederim.
    Birçok kaliteli PSU'da bulunan koruma önlemleri.
    Yüksek Güç (OPP), Gerilim (OVP/UVP), Yüksek Akım (OCP), Kısa Devre (SCP)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.