Şimdi Ara

Bilgisayar Müh. - %50 Burslu [?]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ama gerçekten iyi bir eğitim,iyi bir ingilizcem olsun istiyorum.Devlet üniversitelerinde çok iyi puan yapmadığım sürece böyle bir durumda olabileceğimi sanmıyorum.
    Şu anda YGS-2 ham 400'e yakın puan yapıyorum ve Lys'yi daha iyi yapacağımı tahmin ediyorum.
    Sizce %50 burslu gitmek mantıklımı?
    Vakıf Üniversitelerini önerirmisiniz?
    Hangi üniversiteleri tercih etmeliyim?
    vs. vs. yani aklımda o kadar çok soru varki yardımcı olursanız sevinirim.

Aklımdaki Üniversiteler (O Puanları yapabilirsem)

TOBB ETU
    Bahcesehir
    Yeditepe

• Bahçeşehiri bilmiyorum ama tobb gayet kaliteli eğer yazılım tarafına yatkınsan yeditepeyi önermiyorum biraz daha donanıma yakın bir bölüm kadrosu var gibi.

Bana sorarsan eğer yıldız ege deu ayarında bir yerde bilgisayar okumaktansa ışık yeditepe kadirhas bilgi bahçeşehir ayarında orta halli olan özellerde okumak daha iyidir çünkü özeller kadrolarını giderek geliştiriyorlar gerektiğinde devletten hoca falan getiriyorlar ama devlet getiremiyor. Devlette kalite giderek düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aborjin44

Bahçeşehiri bilmiyorum ama tobb gayet kaliteli eğer yazılım tarafına yatkınsan yeditepeyi önermiyorum biraz daha donanıma yakın bir bölüm kadrosu var gibi.

Bana sorarsan eğer yıldız ege deu ayarında bir yerde bilgisayar okumaktansa ışık yeditepe kadirhas bilgi bahçeşehir ayarında orta halli olan özellerde okumak daha iyidir çünkü özeller kadrolarını giderek geliştiriyorlar gerektiğinde devletten hoca falan getiriyorlar ama devlet getiremiyor. Devlette kalite giderek düşüyor.

Daha çok yazılıma yatkınım önerdiğin üniversiteleri yazarsan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: crlslo3

quote:

Orijinalden alıntı: aborjin44

Bahçeşehiri bilmiyorum ama tobb gayet kaliteli eğer yazılım tarafına yatkınsan yeditepeyi önermiyorum biraz daha donanıma yakın bir bölüm kadrosu var gibi.

Daha çok yazılıma yatkınım önerdiğin üniversiteleri yazarsan sevinirim

Alıntıları Göster
    %50 burslu gitmek iyi bir üniversite olduğu sürece mantıklı tabi ki ama burada ailenin maddi durumu, şehir tercihi vb. kıstaslar işin içine giriyor. Vakıf üniversitelerini de tavsiye ederim ama dikkatli seçim yapman lazım. TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum, sorun varsa bölümümüz özelinde, yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 27 Şubat 2011; 16:33:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

%50 burslu gitmek iyi bir üniversite olduğu sürece mantıklı tabi ki ama burada ailenin maddi durumu, şehir tercihi vb. kıstaslar işin içine giriyor. Vakıf üniversitelerini de tavsiye ederim ama dikkatli seçim yapman lazım. TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum, sorun varsa bölümümüz özelinde, yardımcı olurum.

Alıntıları Göster
    Özyeğin Ünv. Nasıl buluyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crlslo5

Özyeğin Ünv. Nasıl buluyorsunuz?

Alıntıları Göster
    Şu konudahttp://forum.donanimhaber.com/m_46167536/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46198701 bazı avantaj ve dezavantajlarını kısaca belirtmiştim. Özyeğin öğrencisi bir arkadaş da dediklerimi onaylamış daha da geniş bilgiler vermiş. Öncelikle orayı okursan genel bir fikir sahibi olacaksın.

Bilgisayar Mühendisliği özelinde konuşursak, tam zamanlı ve doktoralı hoca sayısı 8. Hocaların nitelikleri çok üst düzey, hepsi de kariyerli hocalar. Hoca sayısı yeni kurulan bir üniversiteye göre iyi, sayı daha da artarsa eğitim öğretimin niteliği de yükselir. Ben genel olarak Özyeğin Üniversitesi'ni beğeniyorum, nitelikli bir araştırma üniversitesi olma yolunda güzel adımlar atıyorlar. Yeni olduklarından dolayı zamana ihtiyaçları var şahsi fikrim, daha mezun bile vermediler yanlış bilmiyorsam.

Ek not: tabi bunlar benim dışardan yüzeysel gözlemlerim. Bu forumda Özyeğin Üniversitesi mensubu arkadaşlar var. Onlar sana en net bilgiyi vereceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 27 Şubat 2011; 18:32:45 >

• quote:

Şu konudahttp://forum.donanimhaber.com/m_46167536/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46198701 bazı avantaj ve dezavantajlarını kısaca belirtmiştim. Özyeğin öğrencisi bir arkadaş da dediklerimi onaylamış daha da geniş bilgiler vermiş. Öncelikle orayı okursan genel bir fikir sahibi olacaksın.

Bilgisayar Mühendisliği özelinde konuşursak, tam zamanlı ve doktoralı hoca sayısı 8. Hocaların nitelikleri çok üst düzey, hepsi de kariyerli hocalar. Hoca sayısı yeni kurulan bir üniversiteye göre iyi, sayı daha da artarsa eğitim öğretimin niteliği de yükselir. Ben genel olarak Özyeğin Üniversitesi'ni beğeniyorum, nitelikli bir araştırma üniversitesi olma yolunda güzel adımlar atıyorlar. Yeni olduklarından dolayı zamana ihtiyaçları var şahsi fikrim, daha mezun bile vermediler yanlış bilmiyorsam.

Ek not: tabi bunlar benim dışardan yüzeysel gözlemlerim. Bu forumda Özyeğin Üniversitesi mensubu arkadaşlar var. Onlar sana en net bilgiyi vereceklerdir.

Alıntıları Göster
    aslan26 msn adresini verebilirmisin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

aslan26 msn adresini verebilirmisin?

Alıntıları Göster
    Soruların varsa buradan sorabilirsin cevaplarım, diğer insanlar da yararlanmış olur böylece
  • quote:

Soruların varsa buradan sorabilirsin cevaplarım, diğer insanlar da yararlanmış olur böylece

Alıntıları Göster
    Özyeğin üniversitesi aklıma çok yattı şuanda ham 400 yapıyorum geçen yıl 420-220 arası almış %50'yi.
    Benim için isim falan sorun değil gerçekten ciddi bir eğitim almak istiyorum.Sevdiğim dersler (Bilgisayar-Matematik-Fizik) olduğu sürece elimden geleni yaparım yani.

Şimdi merak ettiklerim;
    -Eğitim komple ingilizcemi
    -Özyeğinin eğitimine güvenebilirmiyim
    -Bu yıl puan durumları ne olur
    -İçerdeki başarım bana neler kazandırır?

• TOBB egitimi değilde sosyal ortamı hakkında soru sorucam ben, hocam şimdi vakıf Üniversitesi ve maddi durumu iyi olan insanlar geliyor, ben çok Ozel okul değiştirdim, maddi durumu iyi olanlar ya it çakal, la lu, sürekli bel alti konuşan, şımarık cocuklardir Yada giyinmeyi bilen, nerede nasıl konuşulacağını bilen, gerektiğinde parası olmasa bile sorun yapmiyan adamdır. TOBB da bu tiplemelerden hangisi daha fazla. bilkentin mf bölümlerinde tek tük var bu cinsler onlarda olur azda olsa ama ts bölümleri hep maddi iyi olan ve kültür şeviyesi düşük tiplemeler var bu sekilde ornek verebilirsen sevinirim hocam

Bide egitim şartları çok agirmi hafta sonları ders, yazın tatil çok az, insanlar sosyal olabiliyorlarmi bu sartlarda rahat bı egitim yok gibi TOBB da.

Türkçem kötü oldugundan anlatım bozukluğu çok yapmış olabilirim şimdiden özür dilerim
  • quote:

Özyeğin üniversitesi aklıma çok yattı şuanda ham 400 yapıyorum geçen yıl 420-220 arası almış %50'yi.
    Benim için isim falan sorun değil gerçekten ciddi bir eğitim almak istiyorum.Sevdiğim dersler (Bilgisayar-Matematik-Fizik) olduğu sürece elimden geleni yaparım yani.

Şimdi merak ettiklerim;

Alıntıları Göster
    Özyeğin saydıklarının arasında sonuncu bile olamaz.

• quote:

Şimdi merak ettiklerim;

Alıntıları Göster
    O öğretim kadrosunun ciddi bir eğitim vereceğine şüphem yok.

- Web sayfalarından baktım, eğitim İngilizce imiş. Hocaların çoğu yurtdışından döndüğü için adamakıllı İngilizce eğitim vereceklerine de eminim. Eğitim dili İngilizce olup, bu işi beceremeyen çok üniversite var, o nedenle belirtiyorum.

- Akademik kadroları gayet iyi, hem deneyimli hem de doktoralarını yeni almış hocaları var. İçerden arkadaşlara sormak lazım, eğitim konusunda neleri beğeniyorlar, neleri eksik görüyorlar.

- Bu konuda şöyle demiştim, halen de aynı fikirdeyim: "taban puanları hakkında şu saatte kimse sağlıklı bir yorum getiremez. Öncelikle bu üniversite endüstri bölümüne geçen yıl kaç öğrenci aldı, bunlar hangi oranlarda bursluydu, gelecek yıl kontenjanlarında değişiklikler olacak mı? Gelecek yılın kontenjanları henüz açıklanmadığı için sağlıklı yorum yapılamaz. Ha bu üniversite yavaş yavaş tanınıyor, güçlü bir kadro kuruyor, kendini iyi tanıtabilirse normal şartlar altında puanların yükselmesi olası. Sen en son kaçıncı öğrenciyi almış ona bak, puan da net bir gösterge değil. Sıralaması yükselebilir, ona göre çalışmalarını sürdür. Şu da bir gerçek ki, Koç ya da Sabancı kadar taban puanı olmayacaktır. Ya da Ankara'dan Bilkent ve TOBB ETÜ. Bunları da referans alabilirsin. " (endüstri bölümü özelinde konuşmuştum ama bilgisayar ve diğer bölümler için de geçerlidir bu dediklerim.)

- Başarılı olursan, hocalardan alacağın referanslarla hem akademide hem de iş dünyasında iyi yerlerden kabul alma olasılığın yüksek olur. Hocaları hem içerde hem dışarda tanınan hocalar, bazılarını ben de biliyorum. Bunun harici yurtdışı ve içi staj imkanları da var galiba, onlardan yararlanma imkanın olur. Ücretli girdiysen belli oranlara göre burs alma durumun olabilir, bunu tabi web sayfalarından detaylıca incelemek lazım.

Ek not: Tekrardan söyleyeyim Özyeğin Üniversitesi ile bir bağlantım yok, sadece dışardan gözlemlerim bunlar. Bu üniversitenin özelindeki soruların için burada öğrenimine devam eden arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır.

• Nasıl bir anlam çıkarmalıyım burdan ?
    quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

Özyeğin saydıklarının arasında sonuncu bile olamaz.
  • Aslan26 hocam bide benim soruya cevap yazarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

TOBB egitimi değilde sosyal ortamı hakkında soru sorucam ben, hocam şimdi vakıf Üniversitesi ve maddi durumu iyi olan insanlar geliyor, ben çok Ozel okul değiştirdim, maddi durumu iyi olanlar ya it çakal, la lu, sürekli bel alti konuşan, şımarık cocuklardir Yada giyinmeyi bilen, nerede nasıl konuşulacağını bilen, gerektiğinde parası olmasa bile sorun yapmiyan adamdır. TOBB da bu tiplemelerden hangisi daha fazla. bilkentin mf bölümlerinde tek tük var bu cinsler onlarda olur azda olsa ama ts bölümleri hep maddi iyi olan ve kültür şeviyesi düşük tiplemeler var bu sekilde ornek verebilirsen sevinirim hocam

Bide egitim şartları çok agirmi hafta sonları ders, yazın tatil çok az, insanlar sosyal olabiliyorlarmi bu sartlarda rahat bı egitim yok gibi TOBB da.

Türkçem kötü oldugundan anlatım bozukluğu çok yapmış olabilirim şimdiden özür dilerim

Evet öyle tipler olabiliyor bazen ama TOBB ETÜ'de varsa da çok çok azdır. Kendi mezun olduğum dönem ve bir alt dönemimde inan öyle tipler hiç yoktu, görmedim tanımadım. Daha yeni öğrenciler içinde var mı yok mu çok bilemiyorum ama varsa da azdır. Genel olarak incelediysen ücretli taban puanları çok düşük değil, diğer üniversitelerle kıyaslayınca. Yani bu soruya cevabım, 2008 (ilk mezunlar), 2009, 2010 ve 2011 yılı mezunları için cidden sıfıra yakın o dediğin tipler. Daha yenileri çok bilemiyorum alakam olmadığı için pek. Benim de cevap biraz garip oldu.

Haftasonu dersleri ve tatil azlığı, derslerin zaten başlı başına zor oluşu insanları zorluyor, sosyal hayatlarından ödün vermelerine neden olabiliyor ama özellikle mühendislik fakültesi de başka türlü okunmuyor. Tabi bu kişiden kişiye değişir, hemen her türlü faaliyetten geri kalmayan, birşeyler yapmaya çalışan öğrenci de çok. Sosyalleşmek konsunda gayret gösterene güzel imkanlar var, yok değil ama biraz özveri gerektiriyor tabi.

Ek: Şunu da gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, "üniversiteye geldiğinin farkında olan" insanlar fazla fazla mevcut, sorun yaşamazsın arkadaşlık ve sosyal çevre konusunda, bunun garantisini veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 27 Şubat 2011; 19:41:31 >

• Çok Saol hocam ilk hedefim Bilkent bilgisayar yüzde elli burslu sonra TOBB cok düşünüyorum bu derslerin fazla olması sorun oldu benim icin hala lise muamelesi görücekmisim gibi hissediyorum. Bilkent olmazsa cok karışık bı donem beni bekliyor, Ankara'da olsun egitimi cok kasmasın, mezun olunca cevremi kullanarak is bulayim,üniversitenin sosyal statüsü yüksek olsun istiyorum ama Ankara'da 2-3 üniversite dısında zor gibi. Son olarak Yeditepe burslumu yoksa TOBB ve bascesehir yüzde ellimi tavsiye edersin. Egitim kaliteleri arasında cok fazla fark yoksa sosyal ortam hakkindada kiyaslarsan sevinirim hocam. Maddi acıdan sorunum yok sadece burs durumu ailemi mutlu etmek icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 27 Şubat 2011; 20:25:44 >
  • quote:

quote:

TOBB egitimi değilde sosyal ortamı hakkında soru sorucam ben, hocam şimdi vakıf Üniversitesi ve maddi durumu iyi olan insanlar geliyor, ben çok Ozel okul değiştirdim, maddi durumu iyi olanlar ya it çakal, la lu, sürekli bel alti konuşan, şımarık cocuklardir Yada giyinmeyi bilen, nerede nasıl konuşulacağını bilen, gerektiğinde parası olmasa bile sorun yapmiyan adamdır. TOBB da bu tiplemelerden hangisi daha fazla. bilkentin mf bölümlerinde tek tük var bu cinsler onlarda olur azda olsa ama ts bölümleri hep maddi iyi olan ve kültür şeviyesi düşük tiplemeler var bu sekilde ornek verebilirsen sevinirim hocam

Evet öyle tipler olabiliyor bazen ama TOBB ETÜ'de varsa da çok çok azdır. Kendi mezun olduğum dönem ve bir alt dönemimde inan öyle tipler hiç yoktu, görmedim tanımadım. Daha yeni öğrenciler içinde var mı yok mu çok bilemiyorum ama varsa da azdır. Genel olarak incelediysen ücretli taban puanları çok düşük değil, diğer üniversitelerle kıyaslayınca. Yani bu soruya cevabım, 2008 (ilk mezunlar), 2009, 2010 ve 2011 yılı mezunları için cidden sıfıra yakın o dediğin tipler. Daha yenileri çok bilemiyorum alakam olmadığı için pek. Benim de cevap biraz garip oldu.

Haftasonu dersleri ve tatil azlığı, derslerin zaten başlı başına zor oluşu insanları zorluyor, sosyal hayatlarından ödün vermelerine neden olabiliyor ama özellikle mühendislik fakültesi de başka türlü okunmuyor. Tabi bu kişiden kişiye değişir, hemen her türlü faaliyetten geri kalmayan, birşeyler yapmaya çalışan öğrenci de çok. Sosyalleşmek konsunda gayret gösterene güzel imkanlar var, yok değil ama biraz özveri gerektiriyor tabi.

Ek: Şunu da gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, "üniversiteye geldiğinin farkında olan" insanlar fazla fazla mevcut, sorun yaşamazsın arkadaşlık ve sosyal çevre konusunda, bunun garantisini veririm.

Alıntıları Göster
    Özyeğin,Bahçeşehir,TOBB,Yeditepe hakkında bildiklerinizi yazarsanız sevinirim

• quote:

Çok Saol hocam ilk hedefim Bilkent bilgisayar yüzde elli burslu sonra TOBB cok düşünüyorum bu derslerin fazla olması sorun oldu benim icin hala lise muamelesi görücekmisim gibi hissediyorum. Bilkent olmazsa cok karışık bı donem beni bekliyor, Ankara'da olsun egitimi cok kasmasın, mezun olunca cevremi kullanarak is bulayim,üniversitenin sosyal statüsü yüksek olsun istiyorum ama Ankara'da 2-3 üniversite dısında zor gibi. Son olarak Yeditepe burslumu yoksa TOBB ve bascesehir yüzde ellimi tavsiye edersin. Egitim kaliteleri arasında cok fazla fark yoksa sosyal ortam hakkindada kiyaslarsan sevinirim hocam. Maddi acıdan sorunum yok sadece burs durumu ailemi mutlu etmek icin.

Güzel bir hedef belirlemişsin kendine, Bilkent Bilgisayar bölümünü öneririm. Dersler ve staj dönemleri yoğun ama çok kazançlı çıkacaksın bu işten. Lise gibi olmayacak tabi, lise ile üniversite çok farklı deneyimler. Bizim dönemlerimizde gereksiz derslerle öğrenciye çok yükleniliyordu, şu an gereksiz dersler müfredattan silindi, esas dersler çok daha zorlaştı başta ödev ve projeleri ile. Olması gereken oldu yani.

Bir sıralama yapmak istersem tobb etü > yeditepe > bahçeşehir şeklinde yapardım ben olsam burstan bağımsız olarak sadece eğitim yönüyle. Burs durumu tabi senin ve ailenin vereceği bir karar, tam burslu gitmek varken %50 burslu okunur mu okunmaz mı buna siz karar vereceksiniz. Sosyal ortam olarak İstanbul Ankara'nın her zaman önündedir ama şunu önereyim sana. İlerde hangi şehirde yaşamak istiyorsan, o şehirde üniversite okuman güzel olur. Hangi şehirde okursan o şehirde çok sayıda arkadaşın ve tanıdığın olur, başka bir şehre taşınmak, 4-5 sene geçirdikten sonra o şehirden ayrılmak zor gelebilir. Sosyal hayat konusunda net bir yorum yapamam ama muhtemelen bu 3 üniversite arasında en canlı Yeditepe olabilir, kampüsü falan da geniş diye biliyorum. Tabi detaylı araştırmak lazım.

• quote:

Çok Saol hocam ilk hedefim Bilkent bilgisayar yüzde elli burslu sonra TOBB cok düşünüyorum bu derslerin fazla olması sorun oldu benim icin hala lise muamelesi görücekmisim gibi hissediyorum. Bilkent olmazsa cok karışık bı donem beni bekliyor, Ankara'da olsun egitimi cok kasmasın, mezun olunca cevremi kullanarak is bulayim,üniversitenin sosyal statüsü yüksek olsun istiyorum ama Ankara'da 2-3 üniversite dısında zor gibi. Son olarak Yeditepe burslumu yoksa TOBB ve bascesehir yüzde ellimi tavsiye edersin. Egitim kaliteleri arasında cok fazla fark yoksa sosyal ortam hakkindada kiyaslarsan sevinirim hocam. Maddi acıdan sorunum yok sadece burs durumu ailemi mutlu etmek icin.

Hocam Bilkent itu ODTÜ Bogazici olmazsa bı daha gir. Ben öyle yapicam.

• quote:

Orijinalden alıntı: R00T3RR00R

quote:

Hocam Bilkent itu ODTÜ Bogazici olmazsa bı daha gir. Ben öyle yapicam.

Hocam 1gram çalışmadım daha sınava, gelecek yıl müfredat değişicek ve ben yine kendimi biliyorum calismicam, müfredat degisikliginden konularida tam ogrenemedigimden sıralamam sahada dusucek diye korkuyorum. Su an 420 civarı puan alıyorum ama cok tembel olduğumdan okulda sondan 15.yim ve 60puan gelicek okuldan. Ben 440 civarı puan yapicam üstüne okulda sıralamada geriye düşmemek icin bu hafta sınavlara calisicamda. Çalışsam yaparım yapamaz değilim ama çalışamıyorum hayatımda sadece anaokulunda okumayı öğrenmek icin çalışmıştım. Derse oturuyorum sıkılıyorum. He mesala liseye başlamadan önce lise fiziğine çalışmıştım olimpiyatlara katıldım filan ama çalışma sadece sevdiğim seylerde yapabiliyorum, kuantum fiziği dersleri ile ilgili kitap alıp okuyorum ama lisede bi isime yaramıyor. Dediğim gibi gelecek seneye kalırsam ve çalışmazsam daha kötü olurum. Yarın ilk defa 6saat çalısmaya denicem Ygs kadar eğer çalışırsam kazanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 27 Şubat 2011; 22:20:05 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.