Şimdi Ara

Bilgisayar SSD ile boot etmesi gerekirken HDD ile boot etmeye çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir laptopum var SSD ve HDD takılı. SSD cdrom yuvasında takılı ve windows ssd de kurulu yaklasık 2 senedir bu sekilde kullanıyorum. Biosa girdiğimde ssd normal bir şekilde boot menüsünün en üzerinde görünüyor. Fakat başlatmaya çalıştığımda windows kendini hdd üzerinden açmaya çalışıyor. Aynı şekilde yazılımsal bir sorun olabileceğini düşündüğümden flash ile format atmayı denediğimde ise windowsu kuracağım sürücü seçimi ekranında sadece hdd görünüyor. Yani garip bir şekilde bios ekranında görünürken bilgisayar kendini açmaya çalışırken ssdyi görmediğini düşünmeye başladım . Konu hakkında bir fikri olan var mı acaba?

• bilen varsa yardım beklemekteyim :)

• bir up daha diyelim

• cady yi çıkart öyle format at. yine görmüyorsa ssd yerinden çıkart tekrar tak... windowsu kurarken sadece ssd takılı olsun... sonra hdd yi bağla...

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Dediginiz gibi yaptım fakat suanda ssdyi taktıgımda check cable connection hatası alıyorum. ssd bozulmus olabilir mi acaba

• mert341903 M kullanıcısına yanıt

olabilir. varsa imkan bir başka laptopta deneyin

• potti34 P kullanıcısına yanıt

yarın bir deneyeyim arkadasın laptopta hocam cok teşekkürler

Şimdi sana onu nasıl anlatayım. 😁

Eski hdd yi formatlamadan taktıysan, doğal olarak ondaki boot dosyaları da mevcut. Sen açmaya kalktığında onu da görüyor ve hdd sıralanan da doğru değilse ondan açar. Hdd sıralaman doğru ancak yine aynı şeyi yapıyorsa. Şöyle yapacaksın;

Başlat/mscongif yaz ve çalıştır.

Açılan pencerede "önyükleme" diye bir sekme mevcut. Orayı açtığında tek bir boot komutu görmen gerekiyor. 2 tane var ise eskiye ait olanı silmen gerekiyor. Hangisini seçeceğini sen bileceksin ama onu tarif edemem 😁

Bilgisayar SSD ile boot etmesi gerekirken HDD ile boot etmeye çalışıyor

Böyle olacak.

• armyoflovers kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar hdd içerisinde sadece oyun vs var. Windows yüklü degil 2 sene önce onu formatlayıp ssdye temiz yükleme yapıp kurmustum sistemi

Bölümleri tamamen silmediysen boot kısmı kalmıştır.! Bilgisayarım/sağ tık/ yönet/ depolama/disk yönetimi

Burayı açıp ekran görüntüsü atarmısın! Bilgisayar SSD ile boot etmesi gerekirken HDD ile boot etmeye çalışıyor

Burayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 27 Ocak 2021; 19:31:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.