Şimdi Ara

Bilgisayar Topladım (Yardımınıza ve Bilginize Çok İhtiyacım Var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 aylık internet ve forum araştırmalarım sonucunda şu bilgisayarı topladım ve 7 gün içinde kesin alacağım (SONUÇ)

+ AMD / Athlon 64 3000+ [160 $]
    + EPOX / EP-9NPA+ ULTRA [139 $]
    + TWINMOS / 1 GB - DDR400 DUAL [105 $]
    + SAMSUNG / 120GB - Sata2 - NCQ [84$]
    + ASUS / 256MB (nVidia Geforce 6600) [139 $]
    + HYUNDAI / (L72S) 17 LCD - 0.2640 - 8ms. [295 $] (BENQ - FP71E+ 339$ kafam karışık...)
    + NEC / (3540A) [66 $]
    + LOGITECH - X230 - 32W 2.1 [58 $]
    + MICROSOFT (BLACK VALUE PACK) [29 $] (Mouse'u pilli mi???)
    + AOPEN / ES50A-A34 (350watt) [46 $]

Bir konuda kafam karışık,,, önümüzdeki hafta bu sistemi alacağım,,, Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blizzardTR -- 12 Ağustos 2005, 11:59:39 >

• nec iyidir, kullanıyorum sadece cd leri biraz yavaş (32x) yazıyor oda kalitesiz cd ye yazarsan.
    logitechin manyetik korumasız bi ürün yapacağını sanmıyorum etkilemez kanaatimce.
    sırf watt olayı değil, 12 v ve 5 v hatlarına ne kadar akım verebiliyor, sınırlarda ne kadar dengesizleşmiyor bi sürü teferruatı var ama sanırım yeterli gelir.
    ekran kartını düz 6600 değilde 6600gt alabilirsen daha iyi olur kanaatimce (tabi $ meselesi)
    hayırlı olsun mutlu günlerde kullan, bu arada en kısa zamandada bir ups alırsan iyi olur daha yeni bi epox anakart yaktımda, dertliyim. ben çektim , siz çekmeyin...
  • kasa degişse iyi olur birde lcd sony al derim....gerisi iyi....
  • o/c yapmayacaksan güç kaynağın yeter.
    lcd konusunda bişey diyemem kullanan arkadaşlar yorumlasınlar.
    hyundai gayet iyi bir tercih; oyun oynanırken görme şansım oldu,parlaklığı da iyi.dvd-rw olarak hangisini alsan pişman olmazsın.ben asus un o modelini kullanıyorum gayet memnum.
    ekran kartı için şunu diyebilirim,biraz daha çıkabilirsen en azından msi ın 6600 diamond unu alırsın.6600gt oluyo zaten kafadan.
    yok hiç çıkamam diyosan da asus kötü bi tercih değil.

güle güle kullan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trulli

o/c yapmayacaksan güç kaynağın yeter.
    lcd konusunda bişey diyemem kullanan arkadaşlar yorumlasınlar.
    hyundai gayet iyi bir tercih; oyun oynanırken görme şansım oldu,parlaklığı da iyi.dvd-rw olarak hangisini alsan pişman olmazsın.ben asus un o modelini kullanıyorum gayet memnum.
    ekran kartı için şunu diyebilirim,biraz daha çıkabilirsen en azından msi ın 6600 diamond unu alırsın.6600gt oluyo zaten kafadan.
    yok hiç çıkamam diyosan da asus kötü bi tercih değil.

güle güle kullan...
    ekran kartını biraz daha artır derim..en az 6600 gt al bence zaten iyice ucuzladılar bu ara..
  • quote:

Orijinalden alıntı: marquin

ekran kartını biraz daha artır derim..en az 6600 gt al bence zaten iyice ucuzladılar bu ara..

Alıntıları Göster
    139$ benim ekran kartına verebileceğim en yüksek miktar. GT alacak kadar oyun oynamayı seven biri değilim ama Unreal, Doom, Quake, HL2 gibi FPS oyunları takılmadan ortanın üstü oynamak isterim. Bu bağlamda f/p olarak 6600 almaya çok önceden karar vermiştim.

kasa konusunda dedikleriniz kafamı karıştırdı.
    alacağım 350watt AOPEN kasaya 2 kişi onay verdi, 1 kişi vermedi...

Mavibilgisayara baktım genelde kasaların 4/3'ü 350watt,,, standart 350watt mı acaba???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blizzardTR -- 10 Ağustos 2005, 10:01:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blizzardTR

139$ benim ekran kartına verebileceğim en yüksek miktar. GT alacak kadar oyun oynamayı seven biri değilim ama Unreal, Doom, Quake, HL2 gibi FPS oyunları takılmadan ortanın üstü oynamak isterim. Bu bağlamda f/p olarak 6600 almaya çok önceden karar vermiştim.

kasa konusunda dedikleriniz kafamı karıştırdı.
    alacağım 350watt AOPEN kasaya 2 kişi onay verdi, 1 kişi vermedi...

Mavibilgisayara baktım genelde kasaların 4/3'ü 350watt,,, standart 350watt mı acaba???

Alıntıları Göster
    o kasa güzel bi sorun cıkarmaz ama tam o\c lik bir sistem toplamıssın bence ucundan azcık yap derim.. eğer oyun oynıcam falan diyosan MICROSOFT (BLACK VALUE PACK) [29 $] alıcağına ekran kartına biraz daha fazla para ver GT veya MSI diamond al.Biraz o\c ile gt performansı verıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: t3

o kasa güzel bi sorun cıkarmaz ama tam o\c lik bir sistem toplamıssın bence ucundan azcık yap derim.. eğer oyun oynıcam falan diyosan MICROSOFT (BLACK VALUE PACK) [29 $] alıcağına ekran kartına biraz daha fazla para ver GT veya MSI diamond al.Biraz o\c ile gt performansı verıyor...

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalinden alıntı: t3

t3 klavyede microsoftu tercih etmemin sebebi, bilgisayar başında uzun süre kaldığımda bileklerim ve parmaklarım ağırıyor. Lakin arkadaşlarımda ödev yazarken Microsoft'un bu klavyesini kullandım ve sonuçtan çok memnun kaldım...

Fiyat olarak 6600 cebime ve f/p olarak bana makul olduğu için Asus'un 6600 modelini tercih ettim... Elbetteki gönül GT ya da Diamond almak isterdi ama onlarında fiyatları 175$'dan aşağı değil, oysaki ekran kartına 139$ ödemem bile benim için lüks...

• quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: t3

t3 klavyede microsoftu tercih etmemin sebebi, bilgisayar başında uzun süre kaldığımda bileklerim ve parmaklarım ağırıyor. Lakin arkadaşlarımda ödev yazarken Microsoft'un bu klavyesini kullandım ve sonuçtan çok memnun kaldım...

Fiyat olarak 6600 cebime ve f/p olarak bana makul olduğu için Asus'un 6600 modelini tercih ettim... Elbetteki gönül GT ya da Diamond almak isterdi ama onlarında fiyatları 175$'dan aşağı değil, oysaki ekran kartına 139$ ödemem bile benim için lüks...

Alıntıları Göster
    L72S hakkında bilgim yok ama arkadaşımda araştırdıktan sonra onu almaya karar verdi.
    HDD için zaten sata 2 disk başka seçenek yok.
    oc yapmayacaksan kasa yeterli , o kadar kafana takma , hatta 30$'lık kasa da işini görür.ama 6600gt alırsan sanırım onlar 350w güç kaynağına ihtiyaç duyuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: parker

L72S hakkında bilgim yok ama arkadaşımda araştırdıktan sonra onu almaya karar verdi.
    HDD için zaten sata 2 disk başka seçenek yok.
    oc yapmayacaksan kasa yeterli , o kadar kafana takma , hatta 30$'lık kasa da işini görür.ama 6600gt alırsan sanırım onlar 350w güç kaynağına ihtiyaç duyuyor.

Alıntıları Göster
    Kasa için bu sisteme 300 watt düşünebilir miyim ki????????
  • quote:

Kasa için bu sisteme 300 watt düşünebilir miyim ki????????

Alıntıları Göster
    Sence herkes 40-50$ lık kasalar mı alıyor ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalinden alıntı: parker

valla ne desem boş,,, bu kasa konusu zaten benim kafamı allak bullak etti...

http://www.gigatek.com.tr/oem.php?kat=15
    buranın kasa bölümünden bir çıkamadım...

• quote:

quote:

valla ne desem boş,,, bu kasa konusu zaten benim kafamı allak bullak etti...

http://www.gigatek.com.tr/oem.php?kat=15
    buranın kasa bölümünden bir çıkamadım...

Alıntıları Göster
    Seni anlıyorum sonuçta bir kere alıcaksın , dediğim gibi oc yapmayacaksan sorun olmaz.Ama ilerisi için 350w en aşağı almalısın ,hani olurda ek parça alırsın vs. Yoksa 300w lık kasayı sana elin sıkışıktır diye söyledim.Dandik kasa almayı tavsiye etmem tabiiki Ama işte mecburen $ ,bende yeni sistem yapıcam ama kasayı dandik alıyorum her ne kadar psu'nun yanıcağını bilsemde işte idareten,para varsa 350w al , bu kadar düşünme için rahat olsun.

• quote:

Seni anlıyorum sonuçta bir kere alıcaksın , dediğim gibi oc yapmayacaksan sorun olmaz.Ama ilerisi için 350w en aşağı almalısın ,hani olurda ek parça alırsın vs. Yoksa 300w lık kasayı sana elin sıkışıktır diye söyledim.Dandik kasa almayı tavsiye etmem tabiiki Ama işte mecburen $ ,bende yeni sistem yapıcam ama kasayı dandik alıyorum her ne kadar psu'nun yanıcağını bilsemde işte idareten,para varsa 350w al , bu kadar düşünme için rahat olsun.

Alıntıları Göster
    quote:

300watt lık kasa konusunda demek istediğini anladım parker,,, para meselesi işin içine girince işler biraz abuk oluyor aman hocam sende kötü kasa/psu almayıver,,, malum seninde dediğin gibi sonuçta 1 kere alınıyor bu meret

• quote:

quote:

300watt lık kasa konusunda demek istediğini anladım parker,,, para meselesi işin içine girince işler biraz abuk oluyor aman hocam sende kötü kasa/psu almayıver,,, malum seninde dediğin gibi sonuçta 1 kere alınıyor bu meret

Alıntıları Göster
    Ne yazık ki kasayı öyle almak zorundayım,yakın zamanda psu takviye etmeye çalışıcam.Bu arada sistemimiz aynı sayılır.cpu-board-hdd bende öyle düşünüyorum.monitörüm var.sadece ram konusunda karar vermedim ve 6600gt alıyorum.ram hakkında arkadaşın ram ile test yaptıktan sonra kesinlik kazanıcak.

• quote:

Ne yazık ki kasayı öyle almak zorundayım,yakın zamanda psu takviye etmeye çalışıcam.Bu arada sistemimiz aynı sayılır.cpu-board-hdd bende öyle düşünüyorum.monitörüm var.sadece ram konusunda karar vermedim ve 6600gt alıyorum.ram hakkında arkadaşın ram ile test yaptıktan sonra kesinlik kazanıcak.

Alıntıları Göster
    Seninde bilgisayarın şimdiden hayırlı olsun parker

Ekran kartının markası konusunda bir fikri olan var mı?
    ekran kartı 128mb 256mb mı olmalı??
  • quote:

Seninde bilgisayarın şimdiden hayırlı olsun parker

Ekran kartının markası konusunda bir fikri olan var mı?
    ekran kartı 128mb 256mb mı olmalı??

Alıntıları Göster
    128 mb yeter sana..zaten fazla oyun sevmem demişsin..256 almak zaten gereksiz
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalinden alıntı: musty17

hoca ben bilgisayarı gigatekden alacağım ama zaten hem gigatekde hemde ankarada başka yerde 6600'ün 128mb liği yok,,, galiba kalitesiz üretilen 256 alacağım...

Marka tavsiyen var mı?

• quote:

quote:

hoca ben bilgisayarı gigatekden alacağım ama zaten hem gigatekde hemde ankarada başka yerde 6600'ün 128mb liği yok,,, galiba kalitesiz üretilen 256 alacağım...

Marka tavsiyen var mı?

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalinden alıntı: blizzardTR

quote:

Marka tavsiyen var mı?

hocam 256 mb düz 6600 alcağında 128 mb 6600 gt alman daha mantıklı...aralarında ne kadar fiyat farkı var bilmiyorum ama bence 128 mb 6600 gt al..256 mb için marka tavsiyem yok ama 128 mb 6600 gt için palit marka alabilirsin galiba en ucuzu o,, leadtek ve msi daha iyi ama onlar biraz pahalı

@edit

sen galiba pci- alcakmışın ben agp diye düşündüm o zaman sen 256 mb 6600 al bence msi yada leadtek alabilirsin...ben olsam msi alırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 10 Ağustos 2005, 15:32:04 >

• quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: blizzardTR

quote:

Marka tavsiyen var mı?

hocam 256 mb düz 6600 alcağında 128 mb 6600 gt alman daha mantıklı...aralarında ne kadar fiyat farkı var bilmiyorum ama bence 128 mb 6600 gt al..256 mb için marka tavsiyem yok ama 128 mb 6600 gt için palit marka alabilirsin galiba en ucuzu o,, leadtek ve msi daha iyi ama onlar biraz pahalı

@edit

sen galiba pci- alcakmışın ben agp diye düşündüm o zaman sen 256 mb 6600 al bence msi yada leadtek alabilirsin...ben olsam msi alırdım

Alıntıları Göster
    quote:

@edit

Leadtek, Msi ve ASUS arasında kararsızım,,,
    Gigatekde bu 3 markanın özelliklerine baktım hepsi aynı, hiç bir farkları yok birbirinden...
    Sadece tek bir fark ASUS'da var... ASUS'un 3 yıl garantisi var. Diğerlerinin 2 yıl...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.