Şimdi Ara

Bilgisayardan Modeme Bağlanınca Tüm İnternet Gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. TP-Link TL-WN725n 150Mbps Wi-Fi nano USB adaptör adlı ürünü kullanıyoruz ve garip bir sıkıntı yaşıyoruz. Normalde internetimizde sıkıntı yok, diğer kullandığımız telefon gibi cihazlarda da sıkıntı yok internet kullanımında. Ancak ne zaman bilgisayardan modeme bağlansak tüm internet kopuyor, bilgisayar bağlı ilken telefon gibi diğer cihazlarda da internet gidiyor. Bu sorun sadece bahsettiğim ağ adaptöründen modeme bağlanınca oluyor, yani telefonumdan internet paylaşımı yapınca bir sıkıntı yaşamıyoruz. Bu sorunu nasıl aşabiliriz, bilgisayarda internete çok zor giriyoruz ve girince de diğer cihazlarda dahi internet gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• usb adaptörü dahil bağlanan tüm cihazlara modem üzerinden sabit ıp verin belki ip çakışması yüzünden oluyordur

• Merhabalar, yanıtınız icin teşekkür ederim ancak şuan 13 yaşındaki kardeşim ilgilenmek zorunda. Bahsettiğiniz durumu en kolay nasıl yapabilir? Benim de hiç bilgim yok ne yazık ki.

• Önce bir ethernet kablosu ile bilgisayarı direkt modeme takarak internete çıkmaya çalışın. Bakalım yine internet kesilecek mi?

Ondan sonra usb wifi'da kusur aramak lazım. Sabit ip vermeyin, böyle işlere girmeyin. Modeminiz zaten mac adresine göre ip dağıttığı için başka bir cihaz başka bir cihaza ait olan ip'yi almaz.

• Teknode kullanıcısına yanıt

Hayır Ethernet ile bir sıkıntı yok. Dediğim gibi sadece o ağ adaptöründen modeme bağlanınca tüm internet diğer cihazlar da dahil gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CanKılıç

Hayır Ethernet ile bir sıkıntı yok. Dediğim gibi sadece o ağ adaptöründen modeme bağlanınca tüm internet diğer cihazlar da dahil gidiyor.

Hocam ben 2003-2004 gibi yaşadığım bir durumdan bahsedeyim. Bilgisayarımla internete ağ kablosu ile bağlanıyordum. Gün geldi kabloyu taktığım anda bütün bağlı olan cihazlar kopuyordu. O dönemler bilgisayar garantili olduğu için mecburen servise gönderdim. Neyse bunlar bakmış etmiş sorun bulamamış. Daha sonra ağ kartı aldım, onu taktım. Aynı problemi onda da yaşadım. Sonra öğrendim ki bir virüs buna sebep oluyormuş. Kaspersky indir, tarat bilgisayarı. Muhtemelen sorunu çözebilirsin. Ben o dönem format atıp öyle çözmüştüm problemi. İşe yaramazsa bilgisayara format atın. Evet format son çare olmalı ama uzaktan yardım etme şansım yok. Uğraşır bulurdum bir şekilde problemi.

• Teknode kullanıcısına yanıt

Açıkçası bilgisayar yeni ve geldiğinden beri böyle. Ethernet ile bağladığımızda bir sıkıntı yok, ya da ağ adaptöründen telefona bağlanınca da sıkıntı yok, sadece Wi-Fi ile modeme bağlanınca bu sorun oluyor. Bakalım bakalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CanKılıç C kullanıcısına yanıt

ip atamasını elle yap... 4. millenium faciası kafasına göre ip atayınca bu kilitlenmeleri oluşturuyor...

• Sıfırdan Windows 10 kurduk, aynı sorunlar devam etti. Hatta ve hatta sadece Wi-Fi ile değil Ethernet kablosuyla bağlanınca da devam etti. Daha sonra bir ümit Windows 8.1 deneyelim dedik, bir haftadır internetle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.