Şimdi Ara

Bilgisayarım Çok Yavaş nedeni ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar özellikleri bu.Pc Çok kasıyor yavaş nedeni ne olabilir sence sorunu ne browser oyunlarda hep donuyor oyun oynayamıyorum Orn. Darkorbit,Drakensang gibi oyunlarda çok kasıyor pc 1 gb ram gibi çok kasıyor acil yardım edin

• loldebakam L kullanıcısına yanıt
    virüs girmiş olabilir veya hdd ömrünü yitirmiş olabilir.güzel bir format atın sonra driverleri kurup deneyim formattan önce compofix ile pc taratın önce belki işe yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karl_marx

virüs girmiş olabilir veya hdd ömrünü yitirmiş olabilir.güzel bir format atın sonra driverleri kurup deneyim formattan önce compofix ile pc taratın önce belki işe yarar.
    Format 2-3 gün önce attım farklı nedenlerle Değişmedi hiç. Kasma nedeni nedir sence ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: loldebakam

Format 2-3 gün önce attım farklı nedenlerle Değişmedi hiç. Kasma nedeni nedir sence ?
    Buda CPU su atmayı unutmuşum.
  • hd tune ile tarama yap sonuclari at.
  • quote:

Format at ama şöyle at: Xp yüklerken hani harddiskleri seçme kısmı varya işte o kısımda tüm bölümleri sil harddiskin ve hani ntfs ile biçimlendir çıkıyor orda parantez içinde sen hızlı biçimlendirmeyi seçiyosun normalini seç işte orda yaklaşık 5-6 saat kadar sürecektir bu işlem ama işlemin sonucunda hdd çok daha fazla rahatlayacak ve bilgisayar hızlanacaktır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Format at ama şöyle at: Xp yüklerken hani harddiskleri seçme kısmı varya işte o kısımda tüm bölümleri sil harddiskin ve hani ntfs ile biçimlendir çıkıyor orda parantez içinde sen hızlı biçimlendirmeyi seçiyosun normalini seç işte orda yaklaşık 5-6 saat kadar sürecektir bu işlem ama işlemin sonucunda hdd çok daha fazla rahatlayacak ve bilgisayar hızlanacaktır :)

Alıntıları Göster
    hd tune tarama sonucu bu

• quote:

hd tune tarama sonucu bu
    xp formatında dediğin gibi yaptım çok fark olmadı.Ben formatla bi ilgisi oldugunu duşunmuyorum.
  • gordum sorun yok suanlik. P.m at yarin bi sekil hallederz.uyku geldide.d.d
  • quote:

hd tune tarama sonucu bu

HDD de sıkıntı yok makine ısınıyormu acaba bi aida64 programını indirip bakarmısın d945 köpek gibi ısınır belki fazla fazla ısınıyordur bi soğutucu aldırırz :)

• quote:

quote:

hd tune tarama sonucu bu

HDD de sıkıntı yok makine ısınıyormu acaba bi aida64 programını indirip bakarmısın d945 köpek gibi ısınır belki fazla fazla ısınıyordur bi soğutucu aldırırz :)

Alıntıları Göster
    aida64 programını indirdim neye bakıyım şimdi ?

• quote:

Islemci sicakligina eger durum boyle ve kotuyse forumdan ikinci el e2200 tarzi bi islemci alirsin bolca var fiyatida 20 tl civari cok uygun anakarta uyar buyuk ihtimal ve ne isinir ne bisey... Internet performansi cok daha iyi ve elindeki islemciden iyidir
  • quote:

quote:

Islemci sicakligina eger durum boyle ve kotuyse forumdan ikinci el e2200 tarzi bi islemci alirsin bolca var fiyatida 20 tl civari cok uygun anakarta uyar buyuk ihtimal ve ne isinir ne bisey... Internet performansi cok daha iyi ve elindeki islemciden iyidir

Alıntıları Göster
    Anlamadığım tek şey diğer bilgisayarlarda 1.6 ghz benimki 3.40 ghz 2gb ram var bende 4gb ama onunki çok daha hızlı call of duty oyunu fln 0 kasma çok iyi benimki oyuna bile geçemem o kadar kasıyor yav acil halletmem lazım

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Pentium D ve standarat sata disk ile normal olan bir durum, maalesef günümüzde artık internet sitelerinin sayfaları çok büyük javalar, ajaxlar, koca koca cssler uçuşuyor, tarayıcılarda bunları açabilmek için ciddi işlemci gücüne ihtiyaç duyuyor haliyle artık internette dolaşmak için bile iyi bir işlemci + disk ikilisine ihtiyaç oluyor. Oyun konusuna hiç girmiyorum zaten bu işlemciler zaten çok eski oyunlarda bile hemen darboğaza giriyor ekran kartı iyi bile olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 3 Ağustos 2014; 1:56:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Pentium D ve standarat sata disk ile normal olan bir durum, maalesef günümüzde artık internet sitelerinin sayfaları çok büyük javalar, ajaxlar, koca koca cssler uçuşuyor, tarayıcılarda bunları açabilmek için ciddi işlemci gücüne ihtiyaç duyuyor haliyle artık internette dolaşmak için bile iyi bir işlemci + disk ikilisine ihtiyaç oluyor. Oyun konusuna hiç girmiyorum zaten bu işlemciler zaten çok eski oyunlarda bile hemen darboğaza giriyor ekran kartı iyi bile olsa.

Alıntıları Göster
    Çözüm olarak ne önerirsin peki ?

• quote:

Islemci degisimi oneriyorum ben e2180 2200 gibi bir islemci alip 20 tlye devam et derim :) anakart destekliyorsa daha iyi birseyde alabilirsin :)
  • quote:

Buna bak bide burda sorun varmı bellekte
  • quote:

Bir problem yok bende bi sure ayni islemciyi kullandim hani hdd dede sorun yok sikinti artik islemcideki yavaslik... Bahsettigim islemciler 20 lira civaridir masraf ble degil alinir yani...

• quote:

quote:

Bir problem yok bende bi sure ayni islemciyi kullandim hani hdd dede sorun yok sikinti artik islemcideki yavaslik... Bahsettigim islemciler 20 lira civaridir masraf ble degil alinir yani...

Alıntıları Göster
    Bu anakarta en iyi işlemci hangisi modelini fln yaz ben direk tamirciye vereyim alsın bize bi tane :)

• quote:

Bu anakarta en iyi işlemci hangisi modelini fln yaz ben direk tamirciye vereyim alsın bize bi tane :)

http://ark.intel.com/products/27720/Intel-82945G-Memory-Controller#@compatibility

uygun işlemcilerin listesi önerilerim ucuzdan pahalıya:

E2200
    E4400-4500-4600
    E6550-6700

şeklindedir :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.