Bilgisayarımdan garip bir ses geliyor
-
-
Isı kaynaklı fanlar ses yapıyor olabilir temizlik bakım iyi olur...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cevabınız için teşekkür ederim videoda tam anlaşılmıyor sanırım ama ses hoparlörden geliyor sanki pc anlık takılıyor gibi
Bakım işleminden sonra denersiniz görürsünüz ama muhtemelen bakım işlemi sırasında olası diğer sorunlar içinde incelenecektir farklı bir nedeni varsa mutlaka nedeni bulunacaktır...
Anladım pc daha bi kaç aylık garantiye göndermeden yazılımsal birşeyse belki kendim çözerim diye düşünmüştüm teşekkür ederim
Memtest86 ile bellekleri komple test edebilirsin. Usb bellek varsa yazdırıp ondan başlat biraz süren bir işlem ama en azından belleklerin sağlamlığını kontrol etmiş olursun. Eğer bellekte sorun varsa zaten yeni cihaz diyorsun değişir tamir de olabilir vs. bellekte sorun yok ise o zaman sırayla işlemci ve ssd sonra da ekran kartı şeklinde gider. Pek yazılımla olabilecek birşeye benzemiyor. Ama için rahat edecekse ddu ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp sadece onboard ile de kullanmayı deneyebilirsin tabi cihazın ne bilmiyorum.
-
Disk veya Ram sıkıntısına benziyor. Benzer bir sorunu yaşadığımı hatırlıyorum. Diski değiştirince ve ram'leri de temizleyince sorun çözülmüştü. Benim diskte tabi sağlık sorunu vardı. Baya düşmüştü. Ram'lerimin bir tanesi de oksitlenmişti. Güzel temizleyip geri taktım. Sonrasında bu sıkıntıyı yaşamadım.
Kolay gelsin.
-
Ya bu şöyle br ses değil mi?
Hani bir video ya da ses dosyası izlerken/dinlerken, ama tarayıcıdan izlerken... uzun süre boyunca scroll yaparsak, ya da o ara tampon bellekte olmayan bir şeyi açmaya/çalıştırmaya kalkarsak bazen çıkan ses?
Yani ses arabirimindeki DAC, sesi çözecek vakit bulamıyor ya da DAC'a iletilecek sayısal ses gelmiyor, böyle bir dijital artifact gibi bir ses oluyor. İkinci kısım için depolama meşgüldür o an demek kolay.
Şuna dikkat etmelisiniz... siz özellikle ne yaparken bu sesle karşılaşıyorsunuz?
Hatta mümkünse... process/işlemlerin anlık CPU kullanımlarını çok kısa aralıklarla loglayıp da bunu replike etmeye çalışın ki o loglara bakıp hangi process o ara çok CPU kullanmaya kalkmış... gibi.
Ek:
Yaşadığınız durum am bu ama şu nedenle ses verisi akışının kesintiye uğraması yüzünden illa ki. Felaket tellallığı yapmak istemem ama, bu durum oluştuğunda BSOD ile karşılaşmamanız çok ilginç.
Kendimden örnek vereyim... Laptopta, diğer bilgisayardaki ses dosyalarını (müzik), ağdan transfer ile dinlerken (bir nevi in-house streaming), ağ bağlantısı kopsa, ağa başka yük gelse (dosya transferi) kabloyu çeksem vs. aynı sesle karşılaşırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 31 Aralık 2024; 2:59:14 >
Benzer içerikler
- sahibinden eski ilanları görme
- windows tarafından bulunamıyor.ismi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden dene hatası
- laptopa su döküldü açılmıyor
- power saving mode ne demek
- utorrent güvenilir mi
- bilgisayardan ses gelmiyor
- telefon neden ısınır
- komut istemi
- telefon şarj olmuyor
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X