Şimdi Ara

Bilimin kaynağı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilim derken pozitif bilimlerden söz ediyorum. Her madde için var olan ve uyması gereken kurallar zincirinden. Bunun kaynağı nedir?
    Her madde ortam şartları değişmedikçe sürekli aynı tepkiyi veriyor, aynı yanıtı veriyor. Bilimsel kuralların bu kadar sabit ve değişmez olması ilginç. Uzayın farklı noktalarındaki maddeler kendilerine yapılan aynı uyartıya neden aynı tepkiyi veriyorlar mesela? Bunlar bir merkezle iletişim halindeler mi yoksa madde kendi kurallarını zaten bünyesinde mi barındırıyor? Ayıkla pirincin taşını...

Madde ne yaptığının bilincinde olmayan bir varlık olarak bu kuralları nasıl uyguluyor?

• gene başa dönüyoruz

Aklı ve şuuru olmayan bir taş nasıl oluyor da dünyanın neresinden olursa olsun 20 metrelik bir yükseklikten atıldığı zaman hep 2 sn de yere düşüyor. Taş bu hesaplamayı aklı ve şuuru olmadan nasıl yapıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

gene başa dönüyoruz

Aklı ve şuuru olmayan bir taş nasıl oluyor da dünyanın neresinden olursa olsun 20 metrelik bir yükseklikten atıldığı zaman hep 2 sn de yere düşüyor. Taş bu hesaplamayı aklı ve şuuru olmadan nasıl yapıyor.

2snda durmaz
  • Bu tarz sorular forumlardaki kurulmuş müzik kutularının kapaklarını açar.Papağanların ezberlerini geliştirir.
    Post için deil de ciddi ise ,yanıtım
    " Yaratılanın yaratanı anlama çabası "
    Soranı ciddi ise birkaç yıl idare eder bu cevap ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

gene başa dönüyoruz

Kaotika vallaha bu sefer bi iddiam yok Hakikaten 1N kuvvetle çekilen 1N ağırlığındaki cismin neden 2m/saniye kare ivmeyle değil de 1m/saniye kare ivmeyle hareket ettiğini anlamak istiyorum. Tahmin ettiğin gibi bunu manevi bir güç yapıyor demiycem bu sefer :) Sadece ortada bir sürü olasilık varken neden 1m/saniye kare, onu merak ediyorum...

Bu arada diablo666 kardeş 2sn'de düşmesi lazım evet... saniye başına 5m, 15m, 25m, 35m diye gidiyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cins -- 29 Temmuz 2005, 2:43:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ONIONBUD

Bu tarz sorular forumlardaki kurulmuş müzik kutularının kapaklarını açar.Papağanların ezberlerini geliştirir.
    Post için deil de ciddi ise ,yanıtım
    " Yaratılanın yaratanı anlama çabası "
    Soranı ciddi ise birkaç yıl idare eder bu cevap ..

Abi senin burda yaptığın edebiyat aklımı karıştırdı. Sanki düz yazı diil de şiirimsi bir dörtlük.. Burda anlayamadığım bir biçimde laf sokuşturmuş olmandan korktum şimdi. Ne dediğinin farkında değilim.. Kaotika gibi "Aynı şeyleri sürekli gündeme getiriyorsun" mu diyosun yoksa burdaki sorumun amacının yaratanı anlama çabası olduğunu mu söylemeye çalışıyorsun?
  • Cins, doğadaki cisimler fizik formullerina uymasa idi, mesela bir taş her seferinde yere farklı farklı saniyelerde düşse idi işte o zaman bunun arkasında bir irade aramaz mıydık. her seferinde formüle uyarak aynı saniyede düşüyorsa bu bir doğa kanunudur. Doğa kanunları sonsuzluktan gelir, Kozmostan gelir sorgulanamaz.

Allaha inanan birisi sorgulayabiliyor mu "allahım sen neden böyle bir kanun koydun" diye, işte bu da onun gibi bişey.

Aslında fizik kanunları ile çok derin bir mevzuya gireceğim, o da yarın... bu saatte kafamı toparlayamam.
  • Tamam, hadi bekliyoruz o zaman...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.