türkiye'nin en iyilerinden bir yerde elektrik elektronik mühendisliği okuyorum,
türkiye'deki belki en zor ilk 4-5 bölümden biri olduğunu düşünüyorum.
ve gerçekten değecek mi emin değilim şu an okuduğum bölümden de okuldan da çok huzurlu umutlu değilim. ileride belki normalden 2-3 milyar fazla alacak monoton, ruhsuz, belli bir eğlencesi zevki olmayan bir beyaz yakalı olacaksam değer mi bilmiyorum. çok büyük ümitsizliğe katıldım mezunları ile kısa bir dertleşmek isterim.
neden öbür bölümleri seçmediğimi de bilmiyorum ama elektrik elektroniği liseden beri düşünüyordum öbür fikrim aşçılık idi. aşçılığa türkiyedeki insanların bakış açısı nedeniyle götüm yemedi açıkçası. ama şu aralar eem i neden istediğimi bilmiyorum. gerçekten endüstri işletme ekonomi vs daha basit bölümler okusam olmaz mıydı bana ne kazandıracak ne kaybettirecek bu bölüm hiç bir fikrim yok
sizce odtü-bilkent endüstri ekonomi işletme vs daha rahat bölümler okuyan kişilerden bir avantajım olacak mı yoksa üniversite hayatımı piç etmişliğimle mi kalacağım
Yani sanırım gelecekte tükenmişlik sendromuna yakalanacağımdan korkuyorum. Okul hayatını ee okuyarak biraz piç ettim diyelim ki, e mezun olunca da monoton sıkıcı bir beyaz yakalıya dönüşmekten korkuyorum. Hiçbir zevki hobisi zaman geçireceği uğraşısı olmayan hayatında aksiyon olmayan bir insana dönüşmekten korkuyorum.
Açıkçası beni neyin mutlu edeceğini nerede mutlu olacağımı ne istediğimi bilmiyorum ama şu anda bulunduğum yerde bulunduğum durumdan pek memnun olmadığımı biliyorum. Nasıl çözebilirim sizce ?
O bölümler yöneticilik kısımına daha kolay ulaşıyor, "çantalı mühendis" olabilirsin sen de, kısacası çizdiğin yola bağlı alacağın para bile. İstemiyorsan yol yakınken değiştir derim, ciddi rakiplerin var bilkent miş odtü imiş üniversite isimi seni kurtarmaz artık
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
aynı durumdayım sabancıda cs okuyorum... ama endüstriye gecicem. BU arada beyaz yakalı olmuyor cogu ee ci