Şimdi Ara

Bilkent Makine mi Tobb Makine mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
6.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıralamam 29bin eğer Tobb'a gidersem yüzde 50 olucak, ama Bilkent'e gidersem burssuz olacak. Tanıtım günlerine falan da gidiceğim ama size de sormak istedim. Tobbda staj artısı ve 5 yıl okuyacağımı düşünürsek (hazırlık okuyacağım büyük ihtimalle) para konusunda büyük bir artı var. Ama okul 3 dönem... Bilkent ise tartışmasız Türkiye'nin en iyi makine bölümüne sahip. Kararsız kalmamın tek sebebi para, ailemin durumu orta seviye onlar da Bilkent diyo ama hala kararsızım lütfen yardım edin.

• Bilkent tartismasiz en iyi makineye mi sahip? Yapma bunu dostum elektril elektronik desen eyvallah derim ama makine daha kurulali 5 yil oldu. Evet egitimi kaliteli yinede ancak en iyi makineye sahip demek odtu ve itu makineye hakarettir.

İlla bu ikisinden biri dersen tobb derim ancak ytu makineyi de bir dusunmelisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bilkenti bilmem ama tobb etü nün en iyi bölümü makinedir . bilkent'in + olarak yurt dışı imkanları var onun haricinde makine eğitimi olarak pek fark olacağını zannetmiyorum iki üni bakımından.tabi tobb un zorluk derecesini de dikkate alman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kratoss12

Bilkent tartismasiz en iyi makineye mi sahip? Yapma bunu dostum elektril elektronik desen eyvallah derim ama makine daha kurulali 5 yil oldu. Evet egitimi kaliteli yinede ancak en iyi makineye sahip demek odtu ve itu makineye hakarettir.

odtü makineyi dereceli olarak bitiren bir tanıdığım şimdiki aklım olsa kesin bilkent derdim diyor. Benim kafamı bulandıran tek konu para aslında.
  • Eğer Bilkent seni maddi olarak zorlayacaksa TOBB'u tercih edebilirsin. TOBB yi bir üniversite ama kampüsü olmadığını hesaba katarak düşün. Gidip Bilkent kampüsünü dolaş ve daha sonra gidip TOBB'u dolaş ve öyle kararını ver.
  • Kampusleri gez kararini zaten otomatikman verirsin

• Odtü makineden mezun arkadaşım var, odtüde okuduna pişman hatta odtüde çok fazla projede yer aldı, güneş enerjisi ile çalısan araba yapımında vs ama iş verenin bundan çok ne öğrendiğine işi bilip bilmediğine bakdını söyledi. Yaklaşık 5-6ay işsiz kaldı şimdi iş buldu oda torpille. Her zaman der, eğer özel şirketlerde çalıscaksan özel okulda okuyacaksın, eğer devlettte çalıscksan odtü gibi okullarda birbirini kolluyan öğrencilerin oldugu okulda okuyacaksın der.

Bilkent kaliteli üniversite makine değil başka bir bölümü olsa gözün kapalı yaz derim tobb etüye karşı ama tobbda makinede çok iyi. Parayı düşünüyorsan, tobb da bilkentte aynı, ikiside 20bin tl ücreti var, stajlarda alıcagın asgeri ücreti, staj için alıcagın takım elbiseye yol parasına yemek parasına vericen bunuda düşün. Okul ortamı olarak kimle takılırsan ona göre harcarsın ben tobb da okuyorum 4-5çeşit grupla takılıyorum, yeri geliyor günde 5tl harcarken yeri geliyor günlük 50-60tl gidiyor.
    Bilkentte çok takıldıgımdanda biliyorum, eğitimi tobbdan çok üstün ama para açısndan bakarsan ordada tobbdada tablodad yemek 8tl ama dışarda yerim dersen bilkentli bilkent ankuvaya gider, tobblu cukurambara oralardada 18-19tl ye sadece yemeği alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 7 Temmuz 2013; 22:03:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Odtü makineden mezun arkadaşım var, odtüde okuduna pişman hatta odtüde çok fazla projede yer aldı, güneş enerjisi ile çalısan araba yapımında vs ama iş verenin bundan çok ne öğrendiğine işi bilip bilmediğine bakdını söyledi. Yaklaşık 5-6ay işsiz kaldı şimdi iş buldu oda torpille. Her zaman der, eğer özel şirketlerde çalıscaksan özel okulda okuyacaksın, eğer devlettte çalıscksan odtü gibi okullarda birbirini kolluyan öğrencilerin oldugu okulda okuyacaksın der.

Bilkent kaliteli üniversite makine değil başka bir bölümü olsa gözün kapalı yaz derim tobb etüye karşı ama tobbda makinede çok iyi. Parayı düşünüyorsan, tobb da bilkentte aynı, ikiside 20bin tl ücreti var, stajlarda alıcagın asgeri ücreti, staj için alıcagın takım elbiseye yol parasına yemek parasına vericen bunuda düşün. Okul ortamı olarak kimle takılırsan ona göre harcarsın ben tobb da okuyorum 4-5çeşit grupla takılıyorum, yeri geliyor günde 5tl harcarken yeri geliyor günlük 50-60tl gidiyor.
    Bilkentte çok takıldıgımdanda biliyorum, eğitimi tobbdan çok üstün ama para açısndan bakarsan ordada tobbdada tablodad yemek 8tl ama dışarda yerim dersen bilkentli bilkent ankuvaya gider, tobblu cukurambara oralardada 18-19tl ye sadece yemeği alırsın

Bugün gidip gezicem ikisini de, hemde dersaneye gidicem belki yönlendirirler diye. Sen hangi bölümde okuyosun?

• TOBB ETÜ Makine, Bilkent Makine'ye göre daha iyi bir bölümdür. Yeni yapılan Teknoloji Merkezi ile laboratuarların da sayısı arttı. Su Türbini araştırma merkezi kuruldu.

TOBB'dan mezun olduğunuzda 11 ay iş tecrübesi (ücretli ve sigortalı staj) ve ikinci bir yabancı dil ile mezun oluyorsunuz. Staj yaptığınız yerlerden iş teklifi almanız çok olası.
  • bence tobb'u çok büyütüyorlar.aileni çok zorlamayacaksa bilkent

• motorbreath M kullanıcısına yanıt
    üstad saydıklarının hepsi 3 dönem staj haricinde ( ki istersen onuda yapabilirsin ) bilkentte de var üstüne eğitim de ingilizce neye göre iyi olduğunu daha çok açarsan arkadaşı yanıltmamış oluruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kratoss12

Bilkent tartismasiz en iyi makineye mi sahip? Yapma bunu dostum elektril elektronik desen eyvallah derim ama makine daha kurulali 5 yil oldu. Evet egitimi kaliteli yinede ancak en iyi makineye sahip demek odtu ve itu makineye hakarettir.

7 ogretim uyesi olmasi yeni kurulmus olmasi bir yana daha ilk mesajda en iyi makinedir tezine karsi c8kan varsa tartismasiz degildir. Ama ileride o duzeye gelmeyecek degil tabii. Parasal sorun yoksa bilkent iyidir ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: pasykan

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Odtü makineden mezun arkadaşım var, odtüde okuduna pişman hatta odtüde çok fazla projede yer aldı, güneş enerjisi ile çalısan araba yapımında vs ama iş verenin bundan çok ne öğrendiğine işi bilip bilmediğine bakdını söyledi. Yaklaşık 5-6ay işsiz kaldı şimdi iş buldu oda torpille. Her zaman der, eğer özel şirketlerde çalıscaksan özel okulda okuyacaksın, eğer devlettte çalıscksan odtü gibi okullarda birbirini kolluyan öğrencilerin oldugu okulda okuyacaksın der.

Bugün gidip gezicem ikisini de, hemde dersaneye gidicem belki yönlendirirler diye. Sen hangi bölümde okuyosun?

bilgisayar mühendisliği okuyorum

• Bilkent ile TOBB'un kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. Bilkent fersah fersah öndedir. Akademik kadro aynı olsa bile Bilkent'in verdiği mezunlar, sektörde baş rolleri üstlendi. TOBB çok kaliteli ama biraz daha tecrübelenmesi lazım.
  • bilkent makine çok yeni bir bölüm henüz mezun vermedi sanırım. makine tobb mühendislik fakültesinin en iyi bölümüdür. kampüs falan diyorsan tabiki bilkent çok daha iyidir ama tobb makine daha iyi bir bölümdür. akademik kadroları incelemeni öneririm.
  • Dün ikisini de gezdim,kampüs ortamı olarak Tobb, Bilkent'in yanına bile yaklaşamaz, her binada bi kafe, spor salonları desen müthiş, kütüphanesi bir ayrı yani say say bitmez Bilkenti... Bilkent de makinada okuyan bir öğrenciyle konuştum. Dekanları müfredatı değiştirmiş, yenilikçi bir müfredat oluşturmuş, zaten adam daha önce 15 yıl boyunca Amerika'da bir üniversitenin başındaymış. Tobbda da yine değerli hocalar var Yücel Ercan gibi. Eğitimci kaliteleri aynı yani. İngilizce olarak Bilkent full ingilizce ama Tobb %30 o da zorunluluktan(yasaya göre hazırlık varsa en az %30 ing olmalı). Tobb unda staj konusunda büyük bir avantajı var ama Tobb'un en büyük dezavantajlarından biri ki bunu Makine de ders veren Nuri Durlu adında bir doçent söyledi, okulun 3 dönem olması hem derslerin daha hızlı işlenmesine hemde yazları öğrencilerin dikkatlerini toplayamamasına neden oluyormuş. Bu arada o hocayla konuştuktan sonra işe girmek için değil iyi bir mühendis olmak için okula gitmeye karar verdim.

Sonuç olarak;
    2 üniversiteninde eğitim yönünden diğerine göre bir eksisi falan yok. Ama kampüs ve isim yapması sebebiyle Bilkent öne çıkıyor. Tobb'da konuştuğum hoca da zaten yeni açıldıklarını ve 2020 lerde hedefledikleri yere gelebileceklerini söyledi. Ayrıca Tobb ağırlıklı olarak sanayi ve iç piyasaya adam yetiştirirken Bilkent'in daha kapsamlı öğrenci yetiştirdiğini düşünüyorum; akedemik, yurtdışı veya iç piyasa yine. Şu an yüzde 60 Bilkent gibi duruyo kalan 40 Tobbu burslu olarak kazandığım için. Yorum yapan ve beni yönlendiren herkese teşekkür ederim ve yinede önerilerinize açığım.

• bugün okula gittim(tobb) küçük bi işim vardı.öğrenciler resmen okula gidiyordu ya şu zamanda yazın ortası,sonra seneye benimde öyle olacağım aklıma geldi,hayırlısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasykan

Dün ikisini de gezdim,kampüs ortamı olarak Tobb, Bilkent'in yanına bile yaklaşamaz, her binada bi kafe, spor salonları desen müthiş, kütüphanesi bir ayrı yani say say bitmez Bilkenti... Bilkent de makinada okuyan bir öğrenciyle konuştum. Dekanları müfredatı değiştirmiş, yenilikçi bir müfredat oluşturmuş, zaten adam daha önce 15 yıl boyunca Amerika'da bir üniversitenin başındaymış. Tobbda da yine değerli hocalar var Yücel Ercan gibi. Eğitimci kaliteleri aynı yani. İngilizce olarak Bilkent full ingilizce ama Tobb %30 o da zorunluluktan(yasaya göre hazırlık varsa en az %30 ing olmalı). Tobb unda staj konusunda büyük bir avantajı var ama Tobb'un en büyük dezavantajlarından biri ki bunu Makine de ders veren Nuri Durlu adında bir doçent söyledi, okulun 3 dönem olması hem derslerin daha hızlı işlenmesine hemde yazları öğrencilerin dikkatlerini toplayamamasına neden oluyormuş. Bu arada o hocayla konuştuktan sonra işe girmek için değil iyi bir mühendis olmak için okula gitmeye karar verdim.

Sonuç olarak;
    2 üniversiteninde eğitim yönünden diğerine göre bir eksisi falan yok. Ama kampüs ve isim yapması sebebiyle Bilkent öne çıkıyor. Tobb'da konuştuğum hoca da zaten yeni açıldıklarını ve 2020 lerde hedefledikleri yere gelebileceklerini söyledi. Ayrıca Tobb ağırlıklı olarak sanayi ve iç piyasaya adam yetiştirirken Bilkent'in daha kapsamlı öğrenci yetiştirdiğini düşünüyorum; akedemik, yurtdışı veya iç piyasa yine. Şu an yüzde 60 Bilkent gibi duruyo kalan 40 Tobbu burslu olarak kazandığım için. Yorum yapan ve beni yönlendiren herkese teşekkür ederim ve yinede önerilerinize açığım.

valla güzel değerlendirmişsin süreci. Akademik veya yurt dışı düşünüyorsan bilkenti seç piyasa adamı olmak istiyorsan Türkiye'de kendini geliştirmek istiyorsan tobb seç( bilkentte Türkiye piyasasında tobb tan geri kalır bir yanı yok ancak tobb bu konuda iddaalı diye söylüyorum)

Bilkentin eğitimi tobb a göre ağırdır, ingilizce gerçekten zorlaştırıyor. Ama mühendislik sürekli gelişen bir disiplindir ! yabancı dil bu meslekte zorunluluktur.

• son durum olarak nedır bu sene tercıh yapacaklar ıcın gecen seneyle bı fark olusup olusmadıgı konusunda ne dersınız hala aynı avantaj ve dezavantajlar mı var ???
  • Bu soruyu bana 1000 defa sorsalar 5000 defa bilkent derim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.