Şimdi Ara

[BİM] HP Notebook -1799 TL- AMD A9 9820, Radeon R5 Grafik Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
2
Favori
9.243
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    -4GB RAM
    -15.6’ HD Ready

Bizim için çöp ama iki tane bayan arkadaş Netflix ve gündelik işler için düşünüyor. Tarayıcıyı kullanırken üzmesin yeterli. Bir de Spotify falan yüklerler.

[BİM] HP Notebook -1799 TL- AMD A9 9820, Radeon R5 Grafik Kartı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bayanı erkeği yok hocam 2 çekirdek 4 GB RAM'li bilgisayar maalesef tarayıcı kullanırken üzer. Hem de çok üzer.

Tarayıcı deyip geçiyorsunuz alışkanlıktan dolayı ama 2000'ler biteli çok oldu. Artık tarayıcılar bir bilgisayarda çalıştırılan gündelik programlar içinde en ağırı durumunda oldu. Profesyonel hesaplama programları kadar bellek, oyunlar kadar da işlemci kullanıyorlar. Video izlemek için de hızlı ekran kartı gerekmese de codec hızlandırma ve DRM mevzuları için oldukça yeni modeller olması gerekiyor.
    İşlemci zayıf olmasına zayıf da: Milletin ayila bayıla kullandığı macbook Air'lar cinebench'ten 200 puan alıyor bu cihazlar 130 alıyor. Sadece internette dolaşacak birisi için her şey yeterlidir. Geçen gün intel centrino işlemcili IBM bir laptop kullandım: kanser ediyor falan ama ciddi ciddi çalışıyor yani... Centrino nere A9 nere... 2-3e katlar herhalde işlem gücü olarak A9. O yüzden her şeyi kötülemeyin. Sadece günlük Chrome kullanacak birisi için fena değil. 4gb Ram daha lazım ama. Fiyatı da biraz pahalı kalmış bu haliyle 1499 falan olmalı...
  • 49₺ olan Bluetooth kulaklık nasıl acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • A9 cpu o bayan arkadaşlar için de çöptür emin ol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A6'ları sata sata bitirdiler şimdi sıra A9'a geldi anlaşılan bir iki ay önce de A9'lu laptop satmışlardı. A9'ları da sata sata bitirecekler inşallah da sıra sonunda athlon'lara ryzen'lara gelecek

• Bayanı erkeği yok hocam 2 çekirdek 4 GB RAM'li bilgisayar maalesef tarayıcı kullanırken üzer. Hem de çok üzer.

Tarayıcı deyip geçiyorsunuz alışkanlıktan dolayı ama 2000'ler biteli çok oldu. Artık tarayıcılar bir bilgisayarda çalıştırılan gündelik programlar içinde en ağırı durumunda oldu. Profesyonel hesaplama programları kadar bellek, oyunlar kadar da işlemci kullanıyorlar. Video izlemek için de hızlı ekran kartı gerekmese de codec hızlandırma ve DRM mevzuları için oldukça yeni modeller olması gerekiyor.

• İ3 8145U 256 GB SSD 4gb RAM HP notebook kullanıyorum. Yalnızca ofis kullanımında, yoğun tarayıcı kullanmama rağmen hiçbir sorun yaşamıyorum.

• SSD olması bile bir mucize

Küçümsemeye gerek yok bu fiyat bandında fena değil. Sıfır cihaz sonuçta..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre.35

İ3 8145U 256 GB SSD 4gb RAM HP notebook kullanıyorum. Yalnızca ofis kullanımında, yoğun tarayıcı kullanmama rağmen hiçbir sorun yaşamıyorum.
    2c4t hocam zaten asla sorun yaratmaz 7. jenerasyon i5 7200u ya denk bir işlemci, ben onunla eski oyunları bile oynuyorum
  • İşlemci zayıf olmasına zayıf da: Milletin ayila bayıla kullandığı macbook Air'lar cinebench'ten 200 puan alıyor bu cihazlar 130 alıyor. Sadece internette dolaşacak birisi için her şey yeterlidir. Geçen gün intel centrino işlemcili IBM bir laptop kullandım: kanser ediyor falan ama ciddi ciddi çalışıyor yani... Centrino nere A9 nere... 2-3e katlar herhalde işlem gücü olarak A9. O yüzden her şeyi kötülemeyin. Sadece günlük Chrome kullanacak birisi için fena değil. 4gb Ram daha lazım ama. Fiyatı da biraz pahalı kalmış bu haliyle 1499 falan olmalı...

• Alın çoluk çocuk internetten çizgi film seyretsin. Buradaki vatandaşlara Monster Notebook fırsatı koysan yine bahane bulurlar, boşverin.
  • A9-9820 değil A9-9420.
  • www.vatanbilgisayar.com
    Lenovo Ideapad S145 Pentium 5405u Notebook Fiyatı - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-s145-pentium-5405u-2-3ghz-4gb-128gb-ssd-15-6-int-w10.html

500 TL daha koyup bu alınır ama bunun sonu yok tabi. (2269 TL webe özel) Ayda en az 2 kere KDV indirimi geliyor zaten takip eden bilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ssdsiz acer versiyonunu 1450e almistim mart ayinda. gundelik islemlerimi halledebiliyordum. office internet..
    hp iade kampanyasindanda 160 gelebilir belki

• pahalı ve çöp. böyle bir laptopa 1500 den fazla vermeyiniz
  • Bence o bütçede alınabilecek en iyi cihaz.

"x lira korum şunu alırım"
    önerilen cihazlarda ya ssd yok ya kapasite düşük ya da başka bir derdi var.

"çöp"
    pubg oynayıp çektiğin leş kışkırtma videolarını editleme işinde kullanacaksan çöp, internette gezineyim video izleyeyim diyorsan yeterli.

Bu bilgisayarın tek eksiği RAM, bunu alıp 4GB RAM eklerseniz bahsettiğiniz işleri çok çok rahat yapar mutlu mesut kullanırsınız.

Böyle ikilemde kalınca epey.com'u kullanmabnızı öneririm, oradan da bakarsanız piyasada 2000-2100 lira altında cihaz olmadığını göreceksiniz.

Mesela yukarıda alternatif olarak tavsiye edilen Lenovo cihaz 2600TL, onu alana kadar 2040TL fiyata bu cihaz var;

RAM kapasitesi yine 4GB ama işlemci performansı Lenovon'un Pentium'undan iyi. Ayrıca Ryzen'in dahili ekran kartı Intel'in dahili olanlarından daha iyi olarak bilinir.

Standart kullanıcı için tek dezavantajı işletim sistemi, önerdiğim cihazda linux yüklü ama zaten ucuz olmasının sebebi de muhtemelen bu ve açıkçası bunu alıp windows'a dönmek o kadar da zor değil.

Ayrıca baktığımda bu BiM'deki cihazın 1TB HDD'li modelini 2040TL fiyatla sattıklarını görüyorum;

DÜZELTME: Bu 2040TL'lik cihazda harici ekran kartı da varmış, bu durumda BİM'deki cihazdan iyi diyebiliriz.

Kendi adıma da şunu söyleyeyim, bir cihaz almam gerekse ve bütçem 2000 altı olsa gözüm kapalı alır 4GB RAM ekler devam ederim. Alternatif olarak A101 bunun Lenovo marka ama donanım olarak biraz kötüsünü 1500'e satmıştı, metal kasa olduğu için bir ihtimal onu tercih edebilirim.
    DÜZELTME: A101'deki cihazın kasası metal olmayabilirmiş, metal kasa değilse onu tercih etmem yine bunu alırım.

Bunlar dışında biraz daha performanslı laptop ihtiyacım varsa da kesinlikle 3000-3500 lira civarı bir bütçe oluşturmadan kıpırdamam ve bu piyasadaki diğer cihazlara 2000-2500 liraları vermem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican456 -- 5 Ocak 2020; 16:52:34 >

• İ3 filan olsaydı fırsat derdim. Bu bildiğimiz çöp.
    Zaten 1800 filan alınabilir ki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emre.35 kullanıcısına yanıt
    Sizin cihazın işlemcisi ile bu Amd a9 işlemci arasında dağlar var
  • i3 den ustin i5 den dusuk bir islemciye nasil cop dersiniz ayrica hizli sarj 10 saat pil omru 256 gb ssd ve buyuk ekran daha ne bekliyordunuz atarimi bu ilk gunu kalmaz alabilmek icinmi kotuluyorsunuz

• 1366x768 sene 2020.
  • Bluetooth kulaklik nasildir

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.