|
Bildirim
|
Bipolar olan / olmayan arkadaşlar burada ilaçlar işe yaramaz gibi şeyler yazmışlar. Arkadaşlar kusura bakmayın ama sizler doktor musunuz lütfen boş boş şeyler yazmayın bu foruma bilinçli bilinçsiz yada çocuk ergen herkes giriyor. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Eger düzenli ilaç kullanmazsanız olucak 2 şeyi söyleyeyim. Ya sonunda intihar edeceksiniz yada katil olacaksınız.Nerden mi biliyorum bende bipolar hastasıyım. İki durumda başıma geldi. çok merak ediyorsanız söyleyeyim kutularca ilaç içtim ve midem yıkandı.Askerde iken bi çocugu agir benzettim.O zamanlar ilaçlarım yoktu.Son 7-8 yıldır her ay yada 3 ayda 1 kontrollere gidiyorum ilaçlarımı yazdıdırıyorum.2 yılda birde heyet karşısına çıkıyor ayrıca ailem ve arkadaşlarım rapor almam ve durum kontrolu için aranıp sorgulanıyorlar.Bu iş o kadar basit değil. Ben çok arkadaş kaybettim sırf modum değiştiği için.İleride yalnız kalıp kafanıza sıkmak istemiyorsanız ilaçlarınızı kullanın arkadaşlar ve doktor kontrolune gidin. İlaçlar sizi çok uyutuyor yada yan etki yapıyorsa en az 3-6 hafta sabredin vücud alışana kadar sonra yan etkiler kalkıyor.1 ay sonunda şikayetiniz dayanılmaz ise idare edilebilir degilse doktorla konuşun değiştirebilir.Ben bu şekilde sağlığımı geri kazandım.
Önemli notlar : 1- şeker ve tansiyon hastası nasıl ilaç kullanıyorsa psikolojik sorunu olan biriside ilaç kullanabilir. Eğer kullanmazlarsa sonlarını biliyorsunuz zaten.Bu çok normaldir bunu kabullenin çevrenizde laf sokacaklarada söyleyin. Ayrıca herşeyi, rahatsızlığınızı insanlara anlatmak zorunda degilsiniz. Yakın bir arkadaşınız olsa yeter ama Onlardan da herseyı anlamalarını beklemeyin. 2- Telefonunuza alarm kurun. Örneğin ben öğlen 12 ve akşam 7 ye alarm kuruyorum ve o saatlerde unutsam bile ilaçlarım kaçmaz! alarm direk uyarıyor.Ayrıca kendinize taşınabilir ilaç kutusu alın sürekli yedek ilaç taşıyın. bunlar hayat kurtarır. 3- Kafeinli içecek ve gıdaları unutun ve uzak durun yoksa atak geçirebilirsiniz. Kahve kola icetea tiramusu. ÇAy dada kafein var ama açık ve en fazla 3 tane içerseniz bişi olmaz. demli yada 2 den fazla kötü sonuçlar doğurabilir. 4- UYKU olmazsa olmaz eğer az uyursanız bilinki ertesi gün Yükselişe geçeceksiniz ve herkese kafa atmak isteyebilirsiniz. Ortamlama 7 saat uyumanız gerek. ve odanız zifiri karanlık olmalı. Özellikle gece 4 de uyuyor olmanız lazım yoksa hormon falan salgılanmaz ayık olun. 5- Alkol uyuşturucu kullanırsanız hiçbir zaman düzelemezsiniz zaten ilaçlarda bu maddelerle etkileşime geçiyor. misal 1 ilaç aldın gittin vodka içtin o vokanın etkisi 5 le çarpılıyor enaz ve modun bozulacaktır. 6- Kendinizi geliştirin. bipolar ile ilgili kitaplar var makaleler var. youtube bakabılırsınız. ama şarlatanları izlemeyin. ingilizceniz varsa harika şeyler ögrenebilirisiniz. aklıma gelenler bunlar şimdilik |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azazel85 -- 11 Aralık 2016; 21:39:31 > |
|
|