Şimdi Ara

Bipolar bozukluk hakkında bilgisi olan arkadaşlar bakabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
14.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hastalığa sahibim. İlaç kullandım ama kötü yapıyor diye bıraktım. Sormak istediğim bu mani atakları geldikten sonra yaşanan yoğun acı ve hissizleşme doğal mı? Bu hastalığın olması gerekenlerinden mi? Gerçekten çok acı verici. Sanki tüm dünyayı bir perdenin arkasından izliyormuşum gibi. Yediğim yemek, izlediğim film, okuduğum kitap hiçbir şey gerçek gelmiyor. Ve bu ataklardan sonra acı çekiyorum. Hemde çok kötü bir acı. Gittiğim doktor lityum tedavisi önermedi. Sordum ama bana dediği şey lityum istersen veririm ama düzeleceğini garanti edemem. Sonra tüm doktorlar hastalarını ilaçsız tedavi etmeyi ister gibi bir şey dedi. Bende almadım

• Bipolar olan / olmayan arkadaşlar burada ilaçlar işe yaramaz gibi şeyler yazmışlar. Arkadaşlar kusura bakmayın ama sizler doktor musunuz lütfen boş boş şeyler yazmayın bu foruma bilinçli bilinçsiz yada çocuk ergen herkes giriyor. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Eger düzenli ilaç kullanmazsanız olucak 2 şeyi söyleyeyim. Ya sonunda intihar edeceksiniz yada katil olacaksınız.Nerden mi biliyorum bende bipolar hastasıyım. İki durumda başıma geldi. çok merak ediyorsanız söyleyeyim kutularca ilaç içtim ve midem yıkandı.Askerde iken bi çocugu agir benzettim.O zamanlar ilaçlarım yoktu.Son 7-8 yıldır her ay yada 3 ayda 1 kontrollere gidiyorum ilaçlarımı yazdıdırıyorum.2 yılda birde heyet karşısına çıkıyor ayrıca ailem ve arkadaşlarım rapor almam ve durum kontrolu için aranıp sorgulanıyorlar.Bu iş o kadar basit değil. Ben çok arkadaş kaybettim sırf modum değiştiği için.İleride yalnız kalıp kafanıza sıkmak istemiyorsanız ilaçlarınızı kullanın arkadaşlar ve doktor kontrolune gidin. İlaçlar sizi çok uyutuyor yada yan etki yapıyorsa en az 3-6 hafta sabredin vücud alışana kadar sonra yan etkiler kalkıyor.1 ay sonunda şikayetiniz dayanılmaz ise idare edilebilir degilse doktorla konuşun değiştirebilir.Ben bu şekilde sağlığımı geri kazandım.

Önemli notlar :

1- şeker ve tansiyon hastası nasıl ilaç kullanıyorsa psikolojik sorunu olan biriside ilaç kullanabilir. Eğer kullanmazlarsa sonlarını biliyorsunuz zaten.Bu çok normaldir bunu kabullenin çevrenizde laf sokacaklarada söyleyin. Ayrıca herşeyi, rahatsızlığınızı insanlara anlatmak zorunda degilsiniz. Yakın bir arkadaşınız olsa yeter ama Onlardan da herseyı anlamalarını beklemeyin.

2- Telefonunuza alarm kurun. Örneğin ben öğlen 12 ve akşam 7 ye alarm kuruyorum ve o saatlerde unutsam bile ilaçlarım kaçmaz! alarm direk uyarıyor.Ayrıca kendinize taşınabilir ilaç kutusu alın sürekli yedek ilaç taşıyın. bunlar hayat kurtarır.

3- Kafeinli içecek ve gıdaları unutun ve uzak durun yoksa atak geçirebilirsiniz. Kahve kola icetea tiramusu. ÇAy dada kafein var ama açık ve en fazla 3 tane içerseniz bişi olmaz. demli yada 2 den fazla kötü sonuçlar doğurabilir.

4- UYKU olmazsa olmaz eğer az uyursanız bilinki ertesi gün Yükselişe geçeceksiniz ve herkese kafa atmak isteyebilirsiniz. Ortamlama 7 saat uyumanız gerek. ve odanız zifiri karanlık olmalı. Özellikle gece 4 de uyuyor olmanız lazım yoksa hormon falan salgılanmaz ayık olun.

5- Alkol uyuşturucu kullanırsanız hiçbir zaman düzelemezsiniz zaten ilaçlarda bu maddelerle etkileşime geçiyor. misal 1 ilaç aldın gittin vodka içtin o vokanın etkisi 5 le çarpılıyor enaz ve modun bozulacaktır.

6- Kendinizi geliştirin. bipolar ile ilgili kitaplar var makaleler var. youtube bakabılırsınız. ama şarlatanları izlemeyin. ingilizceniz varsa harika şeyler ögrenebilirisiniz.

aklıma gelenler bunlar şimdilik
  • Kim bipolar teshisi koydu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

Kim bipolar teshisi koydu?

Önceden gittiğim iki doktor. Son gittiğimde de verdikleri reçetinin üzerinde tanı olarak yazıyordu. Artık daha büyük bir hastaneye gidicem ve konuşucam. Çok canım yanıyor. :(
  • allah yardım etsin dostum gerçekten kötü bir hastalık arkadaşımda vardı bipolar depresyon. Sürekli evden kaçardı hiçbişeyden zevk almadığını filan söylüyodu canı sıkıldığı için kendine zarar veriyodu onunla uzun uzun dertleşirdik. Bayağı uzun sürüyodu onun o ruh hali daha sonraları birden o moddan çıkıp hiçbişey olmamış gibi devam ediyodu

• Kadınİstiyorum kullanıcısına yanıt
    Yaşınız tam olarak kaç? Yanlış anlamayın, gerçekten gerekli olduğu için soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkistorm

allah yardım etsin dostum gerçekten kötü bir hastalık arkadaşımda vardı bipolar depresyon. Sürekli evden kaçardı hiçbişeyden zevk almadığını filan söylüyodu canı sıkıldığı için kendine zarar veriyodu onunla uzun uzun dertleşirdik. Bayağı uzun sürüyodu onun o ruh hali daha sonraları birden o moddan çıkıp hiçbişey olmamış gibi devam ediyodu

Allah razı olsun hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: gogeta5858

Yaşınız tam olarak kaç? Yanlış anlamayın, gerçekten gerekli olduğu için soruyorum.

22 hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bipolar'ın tedavisi yok ki doktor zırvalamış bence lityum verirsem iyileşeceğini garanti edemem derken.ilaç tedavisi manik atakların gelmesini önlüyor yoksa hastalık ömür boyu sürüyor.bence ilaç kullanın bu işin ilacı lityum'dur ama her ay kan tahlili yaptırıp kan düzeyine baktırmak gerekiyor artık doktor uğraşmak mı istemedi nedir?bipolar hastasına ilaç içme demek çok saçma bana göre çünkü ruhsal bir şey değil bu beyin kimyasıyla alakalı konuşup olacak bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

bipolar'ın tedavisi yok ki doktor zırvalamış bence lityum verirsem iyileşeceğini garanti edemem derken.ilaç tedavisi manik atakların gelmesini önlüyor yoksa hastalık ömür boyu sürüyor.bence ilaç kullanın bu işin ilacı lityum'dur ama her ay kan tahlili yaptırıp kan düzeyine baktırmak gerekiyor artık doktor uğraşmak mı istemedi nedir?bipolar hastasına ilaç içme demek çok saçma bana göre çünkü ruhsal bir şey değil bu beyin kimyasıyla alakalı konuşup olacak bir şey değil.

Hocam yeni bir doktora randevu aldım. Gidicem. Bazı yerlerde okuyorum face te sayfalarda filan. 5 yıl hiç atak geçirmeden ilaç tedavisi görüp, ilacı bıraktıktan sonrada bir kaç yıl atak geçirmezsen iyileştin kabul ediliyormuş. Yani böyle bir süreç varmış. Yeni gideceğim doktora zaten kendim söyleyeceğim kan değerlerime baksın diye. Yeter artık. Çok acı çektiriyor.

• en güzelini yapmış olursun önündeki 5 sene çok önemli iş güç aile kuracaksın bu hastalık kontrol altına alınmazsa çok sorunlu olur.psikolojik bir sorun olsa ben de ilaç kullanma derim ama öyle değil.pskilojik sorunlarda genelde antidepresan veriyorlar adamı mallar o tür ilaçlar ama bunda verecekleri lityum ya da antipsikotik ilaçlar insanı mallamaz tek kötü yanı vardır doz aşımı olursa böbreklerini zehirler lityum.o yüzden zaten kan tahlili yapıyorlar.5 sene garanti ataksız hayat garantisi veriyorlarsa bence hiç durma başla tedaviye sonra pişman olma şansını dene belki de 5 sene sonra gerçekten ilaca gerek kalmayacak.
  • Bi daha ki randevumda konusucam hocam. Bir kere dunyaya geliyoruz. Onda da saglikli yasayalim. Cok tesekkurler :)

• Bende Bipolar var ama bahsettiğiniz sorunları hiç yaşamadım.

İki farklı kişiliğe sahibim. biri insanlara yardım eden herkese iyi davranan poztif biri. diğer yönüm ise çok huysuz ve aksi, zıt bir karakter. İkisini bir arada dengede tutmayı bildiğin sürece sorun yaşamazsın. Ben ilaç kullanmamaya çalışıyorum. Tedavi için doktor ilaç önermişti. Bu şekilde yaşamayı öğrendim. Her ikisi de iyi değil. Ortada olup dengeyi bulmak lazım.

Yaptığın şeylerin gerçekçi gelmemesi tamamen normal birşey. Çünkü biz (bipolar olanlar) hayata farklı iki açıdan bakıyoruz ve hangisinin gerçek olduğuna karar veremiyoruz. Bunu bilinçli yapmıyoruz ve aslında farkında da değiliz. Farklı şeyler yapmayı dene hayattan zevk almak için. Mesela ben aksiyon macera adrenalin olduğu zaman yaşadığım hayatın gerçekliğinin farkına varıyorum.

Bungee jumping yaptım 71 metreden atladım. Paraşütle 1200 metreden atladım. Bazen arabama binip son ses müzik açıp deli gibi hız yaparım otoyola çıkıp. bi yandan da bağıra bağıra şarkı söylerim. Arada sırada biraz alkol alıp dansa bırakırım kendimi. Ayrıca yeni yerler görüp farklı kültürler keşfetmek de iyi gelir.

Sana iyi gelen şeyleri bulmalısın. Bir de bazı şeylerin farkına varmalısın. Mesela çalışıp para kazanırsam hayatıma devam edebilirim. Yemek yersem su içersem vücudumun ihtiyaçlarını karşılarım. İnsanlarla iyi geçinmezsem kimse beni sevmez ve arkadaş olmak istemez. Bu örnekleri çoğaltablirsin.

Doktora yada ilaçlara ihtiyacın yoktur. Kendi tedavini oluşturmalısın. aksi takdirde sorununa çözüm bulamazsın.

Tüm dünyayı bir perdenin arkasından izliyorum diyorsun ya. işte bu çok iyi bir şey. Başkalarının göremediği şeyleri görüyorsun. İnsanların nasıl da çok basit şeyler için anlaşamadığını, bazı şeylerin ne kadar kolay olduğunu görebiliyorsun. Bu bipolar olanlara özgü birşeydir. Yaşadığımız hayatın ne kadar basit ve sıradan olduğunun farkındayızdır ama hayatın zaman zaman bize harika şeyler sunduğunu da bilir ve bunun mutluluğunu doyasıya yaşarız.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: azazel85

Bende Bipolar var ama bahsettiğiniz sorunları hiç yaşamadım.

İki farklı kişiliğe sahibim. biri insanlara yardım eden herkese iyi davranan poztif biri. diğer yönüm ise çok huysuz ve aksi, zıt bir karakter. İkisini bir arada dengede tutmayı bildiğin sürece sorun yaşamazsın. Ben ilaç kullanmamaya çalışıyorum. Tedavi için doktor ilaç önermişti. Bu şekilde yaşamayı öğrendim. Her ikisi de iyi değil. Ortada olup dengeyi bulmak lazım.

Yaptığın şeylerin gerçekçi gelmemesi tamamen normal birşey. Çünkü biz (bipolar olanlar) hayata farklı iki açıdan bakıyoruz ve hangisinin gerçek olduğuna karar veremiyoruz. Bunu bilinçli yapmıyoruz ve aslında farkında da değiliz. Farklı şeyler yapmayı dene hayattan zevk almak için. Mesela ben aksiyon macera adrenalin olduğu zaman yaşadığım hayatın gerçekliğinin farkına varıyorum.

Bungee jumping yaptım 71 metreden atladım. Paraşütle 1200 metreden atladım. Bazen arabama binip son ses müzik açıp deli gibi hız yaparım otoyola çıkıp. bi yandan da bağıra bağıra şarkı söylerim. Arada sırada biraz alkol alıp dansa bırakırım kendimi. Ayrıca yeni yerler görüp farklı kültürler keşfetmek de iyi gelir.

Sana iyi gelen şeyleri bulmalısın. Bir de bazı şeylerin farkına varmalısın. Mesela çalışıp para kazanırsam hayatıma devam edebilirim. Yemek yersem su içersem vücudumun ihtiyaçlarını karşılarım. İnsanlarla iyi geçinmezsem kimse beni sevmez ve arkadaş olmak istemez. Bu örnekleri çoğaltablirsin.

Doktora yada ilaçlara ihtiyacın yoktur. Kendi tedavini oluşturmalısın. aksi takdirde sorununa çözüm bulamazsın.

Tüm dünyayı bir perdenin arkasından izliyorum diyorsun ya. işte bu çok iyi bir şey. Başkalarının göremediği şeyleri görüyorsun. İnsanların nasıl da çok basit şeyler için anlaşamadığını, bazı şeylerin ne kadar kolay olduğunu görebiliyorsun. Bu bipolar olanlara özgü birşeydir. Yaşadığımız hayatın ne kadar basit ve sıradan olduğunun farkındayızdır ama hayatın zaman zaman bize harika şeyler sunduğunu da bilir ve bunun mutluluğunu doyasıya yaşarız.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Hocam inanamadim okurken. Tam beni anlatmissiniz. Ornek adrenalinli durumlarda o perdenin arkasindam cikip yasadigimi hissediyorum. Ve gercekten bazi olaylar yasandiginda diger insanlardan farkli goruyorum. Arzu ve isteklerim beni kör etmiyor. Perdenin arkasinda guvendeyim. Hayatimda neredeyse hic adrenalin yok. Acaba adrenalinli bi seyler mi yapsam iyi gelir mi dersiniz?

Muzik dinlerken kendimi kaybediyorum. Surekli dans etme istegi geliyor.

Bugune kadar kabugumda yasadim ama siz yazinca fark ettim. Yeni seyler yapmak ve tatmaktan korkuyorum. Hayatimda ilk kez benimle ayni duygulari paylasan bir insam goruyorum allah razi olsun cok iyi geldi yazdiklariniz. Bi sey sorcam inanc durumunuz nasil? Ben bi donem cok inancli bi donem inancsiz oluyorum.

• Merhabalar. Bendede bipolar durumu olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende var
    İlk büyük atağımı yurtdışında yaşadım , Major depresyona girene kadar bunu farkedemedim , mani atakları benim için süper başarı dolu mutlu olduğum az uyuduğum bol para harcadığım mükemmel zamanlar gibi geliyordu. İlacı kullanmayı ben de bıraktım. Şu an psikolog ya da psikiyatıra gitmiyorum. Hangi tip senin bipolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

Bende var
    İlk büyük atağımı yurtdışında yaşadım , Major depresyona girene kadar bunu farkedemedim , mani atakları benim için süper başarı dolu mutlu olduğum az uyuduğum bol para harcadığım mükemmel zamanlar gibi geliyordu. İlacı kullanmayı ben de bıraktım. Şu an psikolog ya da psikiyatıra gitmiyorum. Hangi tip senin bipolar

Hocam tip hakkinda bilgim yok. Mevsime gore degisiyor genelde. Su an maniden sonra gelen depredyondayim. Ama bundanda yavas yavas ciktigimi hissediyorum. Bi kac gune sacma seyler olcak gibime geliyor.

• Kadınİstiyorum kullanıcısına yanıt
    İnanç olayı sürekli değişir. Bazen dini duygular tüm benliğini sarar. İlahi dinlersin, namaz kılabilirsin. Geçtiğimiz yıl yazın namaz kılmayı öğrendim mesela. Bazen dini inanışları hiçe sayarsın. Sadece herşeyin bir yaratıcısı olduğu konusunda hemfikirsindir. Kendine ait bir inanış biçimi oluşturursun. Çevrende gördüğün herşeyi kendi kanunlarına göre uyarlar ve neyin yanlış neyin doğru olduğuna karar verirsin.

Bipolar olmak aslında dengesiz biri olmak değildir. Biz olaylara farklı açılardan bakıp farklı yorumluyoruz. Bize karşı iyi olana iyiyiz. Bize karşı kötü olana kötüyüz. Aklımızın gelip gittiği söylenir ve her ne kadar dışardan bakıldığında öyle görünse de gerçekte öyle değildir. Karşımızdaki kişilere göre davranış biçimlerimiz değişir.

Adrenalin, heyecan macera korku gibi duygular bize hayattan zevk almayı öğretir. Lunaparaka gidip en heyecan ve korku dolu oyuncaklara binebilirsin. Gece karanlıkta mezarlık ziyareti yapabilirsin. Korku evleri açıldı onları deneyebilirsin.

Doğa yürüyüş gruplarına katılıp farklı yerler görebilirsin. Kendi yemeğini suyunu sırt çantana koyup günü birlik maceralara katılmak gerçekten keyif verir.

Dans etmek vazgeçilmezin olsun. İçimizdeki negatif enerjiyi bu sayede dışarı atıyoruz.

Bir de o güvende hissettiğin yerden dışarı çık arada. Çok fazla saklanma. Hayatın içine karış. Farklı insanlarla tanış sohbet et. Farklı yemekleri dene. Her tipte insanla sohbet imkanı yarat kendine. Bi gün sosyetenin içindeyken bi gün de tinercilerin arasına karış hayat hikayelerini dinle.

İstanbul da yaşarken rastgele bi otobüse biner nereye giderse orda iner ve oralarda gezinirdim. Birileriyle tanışırdım. Resimler çekerdim. Fotoğraf makinesi edin bi tane mutlaka. X dergide çalışıyorum. Haber arıyorum dediğinde resimlerini çekmene izin verirler. Mahallelerindeki ilginç olaylardan bahsederler. Emin ol keyif alacaksın. Kabuğundan dışarı çık. İşte o zaman bana hak vereceksin. Doktora ya da ilaca ihtiyacın yok. Br öncki mesajımda yazdıklarımda seni anlattıysam bu mesajdada kendini iyi hissedebileceğin şeyleri bulacağından emin olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azazel85 -- 11 Aralık 2016; 21:39:31 >

• azazel85 A kullanıcısına yanıt
    Hocam senin ben okunu yiyim. Okudukca icimde yeni seyler yeserdi. Allah razi olsun. Acip acip bu yazilari okuyacam. Ve su fotograf makinesi fikri hosuma gitti. Almayi dusunuyorum. Baska oneriniz varsa okumaya hazirim. Gercekten kabugun icindeyken at gozlugu takiyor insan. Bu kadar guzel seyler oldugunu bilmiyordum. :)

• Shameless izle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadınİstiyorum

Hocam senin ben okunu yiyim. Okudukca icimde yeni seyler yeserdi. Allah razi olsun. Acip acip bu yazilari okuyacam. Ve su fotograf makinesi fikri hosuma gitti. Almayi dusunuyorum. Baska oneriniz varsa okumaya hazirim. Gercekten kabugun icindeyken at gozlugu takiyor insan. Bu kadar guzel seyler oldugunu bilmiyordum. :)

26 Ocakta Pattaya ya gidiyorum Tayland. Gel ende Tatil.com dan yarın ödemeyi yapacam. Orda aklının almayacağı şeyler yaşarsın. Tapınaklar geziliyor, fil üzerinde safari gezisi, timsahları görebileceksin, yiyecek konusu sıkıntı ama Türk resturantı var bir tane. Ayrıca hiçbiryerde yaşayamayacağın şeyleri yaşamak mümkün +18 konulara düşkünsen hayatının 7 gecesini yaşarsın. 9 güzel gün geçireceksin.

2300 Tl = Otel masrafları, sabah kahvaltısı, uçak ve otobüs ücretleri dahil. Diğer ücretler extra.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.