Şimdi Ara

Bir Miktar Maddi İhtiyaç Var Öneri Lazım (Ciddi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir miktar 6bin tl kadar paraya ihtiyacım var. kredi çekmek istedim fakat banka'lar ile bir hesap kredi vardı v.b. gibi bağlantım olmadığı için düşük kredi not'un dan dolayı vermiyorlar kefil ile veriyorlar ancak kefil bulmakta zor. şimdi ben şöyle yapmayı düşünüyorum, ev kur mağazasından 6bin tl kadarlık elektronik ürünler alıp bunları nakite çevirmeyi düşünüyorum ama taksit'i 300tl'i geçmeyecek şekilde acaba hangi ürünleri kaç tane telefon veya laptop alsam bunları herhangi bir mağazaya götürdüğümde 150-200tl düşük fiyata satabilirim? yani satmak istediğimde mağaza veya hemen bir alıcıları olan ürünler olsun. bu konuda sizden isteğim şu elektronik ürünler olabilir taksit'i şu kadar tutuyor zorlanırsın veya zorlanmazsın gibi değerli öneri ve fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim.

• iphone alabilirsin ama evkur fiyatlarını bilmiyorum
  • Evkur fiyatları dışarıdan en az %25 pahalı 6 000 tl çıkartman için en az 10000 tl lik ürün Alman lazım çünkü telefoncular önce o %25 lik karı kaldıracaklar sonra 150-200 tl de kendi karları için kaldıracaklar yani 1500 tl ye aldığın telefona 1000 lira verirler max. Ayrıca taksit miktarın 600 tl yi bulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tarz konular bilgi/deneyim işi değil, gidip fiyatları araştırma ve oturup hesap kitap işi. böyle sorular görünce kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum hafiften.

konuya gelince, bence hiç boşu boşuna uğraşma. bu yöntemle bu işten kârlı çıkamazsın. zaten bunu senden önce akıl eden çok kişi vardır. ne evkur ne de telefoncular enayi değil. sistemi buna izin vermeyecek şekilde kurmuşlardır. evkur zaten ölücü, telefonculara telefon satmaya kalksan onlar ayrı bi ölücü.
  • evkur evkurmaz hocam bildigin ev yıkar bunu bilerim bunu soylerim
  • Evkur yerine git bir tefeci bul ve parayı tefeciden al daha karlı çıkarsın, evkur tefeciden beter!
  • sana canlı örnek göstereyim 2 ay önce yan komsum paraya sıkıstı ve senin bu dediğin yöntemi uyguladı samsung s3 aldı evkurdan ki o zaman sok sok sok kampanya diye yazmıslar 1799 liraya vermisler bizimkine normal telefoncuya girip alacağı fiyat maksimum 1400 liraydı o zaman.Girmediği telefoncu kalmamıs sıfır açılmamıs samsung s3'e maksimum 1000 lira fiyat vermis telefoncular.Bir arkadası isi görülsün diye 1100 liraya aldı.Yani bu mantıkla hesaplarsak eline 6000 lira para geçmesi için tanesini 1000 liradan sattığını düsünüp 6 adet 1800 liradan cihaz alman lazım bu da 10.800 liraya denk gelir ki bu dediğim en iyi fiyat iphone filan almaya kalkarsan 3500 liradan veriyorlar çok acil mi lazım bu para sana borcun mu var söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz fikir açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeLLaT_1905 -- 6 Haziran 2013; 16:05:32 >
  • Anladım. bilgiler için herkese teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

sana canlı örnek göstereyim 2 ay önce yan komsum paraya sıkıstı ve senin bu dediğin yöntemi uyguladı samsung s3 aldı evkurdan ki o zaman sok sok sok kampanya diye yazmıslar 1799 liraya vermisler bizimkine normal telefoncuya girip alacağı fiyat maksimum 1400 liraydı o zaman.Girmediği telefoncu kalmamıs sıfır açılmamıs samsung s3'e maksimum 1000 lira fiyat vermis telefoncular.Bir arkadası isi görülsün diye 1100 liraya aldı.Yani bu mantıkla hesaplarsak eline 6000 lira para geçmesi için tanesini 1000 liradan sattığını düsünüp 6 adet 1800 liradan cihaz alman lazım bu da 10.800 liraya denk gelir ki bu dediğim en iyi fiyat iphone filan almaya kalkarsan 3500 liradan veriyorlar çok acil mi lazım bu para sana borcun mu var söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz fikir açısından.

Anladım. evet ürün tutarları bayağı yüksek ve satarken yine bayağı düşük fiyat'tan alıyorlarmış yazdıklarınız açıklayıcı oldu teşekkür ederim. evet çok lazım ingilizce kurs'a gitmiştim ödeyemedim taksitler birikti hep. bu aralar 6bin tl en azından 5bin tl ödemem gerekiyor. evkur dan bu şekilde yapmayı düşünüyordum ama bu da dediğiniz gibi olumsuz imiş. tefeci'ler den nasıl borç alınıyor faizleri ne kadar oluyor bunları hiç bilmiyorum. ve onlar'da bir sürü şey isterler sanırım.

• kredi kartı çıkartabilirsen altın al taksitle. peşin sat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mağara Adamı

quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

sana canlı örnek göstereyim 2 ay önce yan komsum paraya sıkıstı ve senin bu dediğin yöntemi uyguladı samsung s3 aldı evkurdan ki o zaman sok sok sok kampanya diye yazmıslar 1799 liraya vermisler bizimkine normal telefoncuya girip alacağı fiyat maksimum 1400 liraydı o zaman.Girmediği telefoncu kalmamıs sıfır açılmamıs samsung s3'e maksimum 1000 lira fiyat vermis telefoncular.Bir arkadası isi görülsün diye 1100 liraya aldı.Yani bu mantıkla hesaplarsak eline 6000 lira para geçmesi için tanesini 1000 liradan sattığını düsünüp 6 adet 1800 liradan cihaz alman lazım bu da 10.800 liraya denk gelir ki bu dediğim en iyi fiyat iphone filan almaya kalkarsan 3500 liradan veriyorlar çok acil mi lazım bu para sana borcun mu var söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz fikir açısından.

Anladım. evet ürün tutarları bayağı yüksek ve satarken yine bayağı düşük fiyat'tan alıyorlarmış yazdıklarınız açıklayıcı oldu teşekkür ederim. evet çok lazım ingilizce kurs'a gitmiştim ödeyemedim taksitler birikti hep. bu aralar 6bin tl en azından 5bin tl ödemem gerekiyor. evkur dan bu şekilde yapmayı düşünüyordum ama bu da dediğiniz gibi olumsuz imiş. tefeci'ler den nasıl borç alınıyor faizleri ne kadar oluyor bunları hiç bilmiyorum. ve onlar'da bir sürü şey isterler sanırım.

dostum o kadar önemli bir sey değilmis hani tefeci derken saka yapıyorsun herhalde bu is çocuk oyuncağı değil ingilizce kursuna git durumunu anlat yavas yavas ödersin tefeciye borçlanırsan ödeyemediğin zaman yasayacağın sıkıntıları düsünebiliyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mağara Adamı

Merhaba herkese,

Bir miktar 6bin tl kadar paraya ihtiyacım var. kredi çekmek istedim fakat banka'lar ile bir hesap kredi vardı v.b. gibi bağlantım olmadığı için düşük kredi not'un dan dolayı vermiyorlar kefil ile veriyorlar ancak kefil bulmakta zor. şimdi ben şöyle yapmayı düşünüyorum, ev kur mağazasından 6bin tl kadarlık elektronik ürünler alıp bunları nakite çevirmeyi düşünüyorum ama taksit'i 300tl'i geçmeyecek şekilde acaba hangi ürünleri kaç tane telefon veya laptop alsam bunları herhangi bir mağazaya götürdüğümde 150-200tl düşük fiyata satabilirim? yani satmak istediğimde mağaza veya hemen bir alıcıları olan ürünler olsun. bu konuda sizden isteğim şu elektronik ürünler olabilir taksit'i şu kadar tutuyor zorlanırsın veya zorlanmazsın gibi değerli öneri ve fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim.

Borsa düştü gidiyor. Borsadan anlarım dersen ve risk alabilirsen borsa oynamanı tavsiye ederim. Yükselecek tekrardan, yükseldiğinde daha çok kar elde edersin. Şu sıralar devlet tahvilleri, bonolara falan yönelme. Döviz yükseldi; dolayısıyla bozdurma zamanı. Altın da dalgalı gidiyor. Şayet benim ihtiyacım olsaydı borsa oynardım.

En önemli hatırlatma ise; sağlam bilgin yoksa 6000TL parayı batırman %100; hatta bir finansçı arkadaşım Garanti'ye yatırım yapın falan diyordu.

Tefeciye kolunu kaptırırsan hayatın sona erer. O parayı senden 100.000TL olarak bile isteyebilirler. Boş kağıda imza atıyorsun sonuçta. Benden sana tavsiye olsun kursla görüş belki anlayışla karşılarlar...

Neyse; bol şanslar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victor Branco -- 7 Haziran 2013; 12:07:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.