Şimdi Ara

BİTMEYEN SORUNLAR ALTYAPISIZLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncellikle belirteyim bayağı karışık ve uzun olabilir bilgili arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
    Öncellikle istanbula 1 hafta önce taşındım taşındığımız dairenin bina numarası 78 daire numarası 5 şimdi başlıyoruz sıkı tutunun
    İlk adımlarım en başta gittim türknete başvurdum altyapı 35 mbit destekliyor dediler iyi dedim gelin bağlayın sonrasında internet sitesinde adresimden kaç mbit destek alıyorum diye bi baktırayım dedim aa o da ne altyapı desteğiniz yoktur töbe töbe müşteri hizmetlerini arıyorum bant kaydı ilgilenen yok aga başlarım böyle işe dedim türk telekoma gittim.
    İkinci adımım türk telekomun alibeyköydeki şubesine gittiğimde oradaki sistemde bizim binada 4 daire gözüküyor 5. Daire yok nasıl yok kadın yok işte diyor ekrana bakıyorum harbiden yok neyse çıktım gittim süperonline şubesine merhaba merhaba dedik girdik içeri yine aynı ıvır zıvırlar adres vs ordaki adam baktı bina no:78 daire no:5 gözüküyor sistemde iyi hoş ama tıklayınca altyapı yok diyor başvuru alamayız bu yüzden diyor töbe töbe çekiyorum çıkıyorum sonra kendim internetten araştırıyorum ve adsltürk sitesi yardımıyla bakıyorum tek tek altyapılara.Hemen yan binamız olan 62. Binada 80 mbit destek karşıdaki 82 nolu binada 44 mbit destek bizim lanet binada destek yok tam umutları kesiyorum bi umut dedim maçtan önce kafenin yanındaki türk telekoma uğradım.
    Asıl olay burada başlıyor yine merhaba falan fistan adresi verdim oradaki adamda 4 daire gözüküyor dedi lan dedim 5 beş 5 55 nasıl yok alın kira sözleşmesi alın ikametgah alın doğalgaz bağlama şartnamesi hepsinde var ama altyapı sorgulayınca mı şu lanet daire gözükmüyor neyse dedim son katsa 4e göre başvuru yap dedim.Başvuruyu yaptık sözleşmeyi imzaladım internetten baktığımda 35 mbit destek veriliyormuş bizim aslında 5 olan ama 4 daireli binamızda verin dedim en yükseğini salı gününe randevu aldım vs buralar karışık özet geçersek şöyle bi tablo var:
    5 daire gözüken sistemlerde altyapı yok diyor
    4 daire gözüken sistemlerde 35 mbit diyor
    Ve bu sistemler aynı issnin ttnet farklı şubelerindeki farklı değerler burası da apayrı bi olay.
    Salı günü gelecekler bakacaz rica minet 5 e göre bi yolunu bulacaz daha önce böyle bi sorunla herhalde canım ülkemde kimse karşılaşmamıştır.
    Şimdi diğer bi sorum:
    Eve geldim aradım taradım ev sahibine sordum filan şöyle bi keşif yaptım.Bizden önce oturanlar internet kullanmış ama nasıl.
    Gelgelim nasılına şimcikkk
    Bu ankastre kapının girişindeki kutu:
    https://hizliresim.com/7yNEPm
    Evet arkadaşlar orada gördüğünüz 3 rakamının yanındaki kutuya giden cat5-e kablosu direk bizim evden gidiyor tırnaklarımla buldum bu kabloyu nerelere gizlenmişti diğer ucu ise evin kilerinden çıktı ve başında şu modeme takılan zımbırtı var bu da demek oluyor ki altyapı var ama neden yok deniliyor sorun ne bilmiyorum çıldıracam valla.
    Bu da binanın 10 metre solundaki kutu:
    https://hizliresim.com/5GQrMq

Demek buralarda var yani internet denilen "lüks" ihtiyaç anlamadığım bize neden altyapı yok deniyor altyapı yok ise nasıl başvuru alıyorlar vrya önceki kiracı nasıl kullanıyor interneti lokasyonumda merkezi bi yer ha büyük bir devlet hastanesinin hemen yanında durağa ana yola 10 metre
    Şimdi gelelim saadete sonuç olarak ben bu hayalet eve internet bağlatabilir miyim? bağlatamaz mıyım?

Üni öğrencisiyim 7 dersimin 3 ü online ve bölümüm gereği sürekli internet ile haşır neşir olmam lazım özel bi ünide kapsamlı bursluyum en ufak performans düşüşünde tepe taklak olurum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Upupupupup lütfen

• Upupup 7-24 aktifim yardımlarınızı bekliyorum

• Upup yok mu bi hayırsever yardım edecek

• O resmini çektiğin 2.kutu FTTB sistemlerde kullanılan kutu yanlış bilmiyorsam . Böyle altyapılarda türknet internet veremiyor çünkü Ttnet bu benim kendi yatırımım deyip paylaşmıyor altyapısını diğer ISS ler ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jrsmurfs

O resmini çektiğin 2.kutu FTTB sistemlerde kullanılan kutu yanlış bilmiyorsam . Böyle altyapılarda türknet internet veremiyor çünkü Ttnet bu benim kendi yatırımım deyip paylaşmıyor altyapısını diğer ISS ler ile

Oradan TürkNet veriyor ben kullanıyorum. Çünkü o kabine kadar fiber sonrası bakır. Mahalleye kadar fiber ile aynı cihaz sadece kapasitesi 2 binaya yetecek kadar tabi fiber de size yakın oluyor

• Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Daireye ethernet veya fiber kıl geliyor ise TürkNet hizmet veremiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.