Şimdi Ara

bmw 7 yakıt tuketimi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
21.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba 95 model bmw 740 almayı düşünüyorum fakat galerici 700lira yakar diyo km'de.. ama bana çok uçuk geldi..

çünkü yaklaşık 23lt yapıyor 100km'de.. şu an bmw'nin sayfasına girip 740iL'nin yakıt tüketimine bakıyorum..

15 litre diyor...bu da 450lira fln yapıyor...

1)acaba eski modeller daha fazla yakabilir mi?
    2)zaten lpg donusumu yapacagim.. km'de ne kadara dusurebilirim..??

bir de lpg'nin belli bir oranı var mı? mesela km'de 300bin benzinli yakan araç, lpg olunca (atıyorum) 150bine düşüyor... yani %50...

bilgilendirirseniz sevinirim...

• forumda okan nicki bi arkadaş var..onda 7.40 var.km'de 450 bin lira yaktığını söylüyordu.ama arabasına lpg taktırmış ve çok memnunmuş..bi ona danış istersen..sana her türlü bilgiyi verir...
  • 800 yakıo , tanıdıkta var otomatik 7.40 ,, adam satıo şu anda... şehir içinde normal bişi 800 , 4.000 cc ve otomatik bir araç için ...
  • deli makina
    kaca buldun??
  • Ben bu sene 740 değil ama 728 kullandım, kardeşimin aracıydı, deposunu tam hatırlamıyorum ama 65-70 olması gerekiyor galiba tam 700 km yol gittim, ama şehir içi ve dışı karışık bir de Türkiye yollarına çok dayanıksız bir araç, ama uzun yolda uçakta gibisin, benim kullandığım triptonik ve de tempomatı vardı bir de krem deri döşeme, 97 modeldi, bir de şunu söyleyim alacaksan 96 ve üstü al galiba onlar 95'e göre biraz daha yeni kasa ön ve arka farlar ve diğer aksam özellikleriyle, ama ben senin yerinde olsam 740'a hiç bulaşmazdım en 728 6 silindir bi şekilde yakıtla başa çıkabilirsin ama 740 bu yani orasını sen bilirsin iyi düşünmeli, performans dersen 728le de çoookkkkk arabayı dumanaltı edersin...selamlar karar sizin...
  • abi bu okan arkadaşım kim.. niclere baktım da dünya kadar okan war:)

bir de arabayı tanıtaym fikir alayım sizden...

95 model ama ön ve arka farlar değiştirilmiş, xenon yapmışlar.. yeni kasayla çok farkı yok..
    240.000km de ama 2 gün önce motoru sıfırladılar,yeni motor yani.. artı full işte araba

ve çok temiz.. daha değişen parçası yok 2 tane boyananı war..

26milyar istiyolar ama yakıt anlaşılan ocağımı batıracaaak:( hayalimdi yaa...

neyse yeni bi 406 2.0 SV buldum... 15 milyara.... onu alcam.. 2002 ve 56.000de:))
  • bencede iyi yaparsın 406 almakla bmw nin yakıtı ruyalarına girer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi
    10 yıl önce açıldı
    Jetta 1.9 TDI Yakıt Tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HULEEEEYNNNN NOLUYOR BURDA

Arkadaşlar eski topiclere bakıyordum gözüme ilişti,

Baştan almak gerekirse kısaca yakıt tüketimleri hakkında bilgi vereyim...

Benim arabam 99 7.40i 97 Ve önceki modeller 3998cc V8 286 HP 400Nm torka sahipler. Tüketimleri şehir içi 16.5 litre dolaylarında. Ancak 97 sonrası tüm 7.40 lar bugünkü yeni kasa e65 7.45 lerden tutunda x5 4.4 te kullanılan 4.4 286 Hp 440 nm torka sahip makine taşıyor. Tüketim bu motorda daha düşük. 15.5 litre dolaylarında. Ordan burdan duyduğun şeyleri unut. Piyasadaki galericilerin sölediklerinide unut. Aracın şehir içinde benim tabirimle "çakal" kullanımla yaktığı en yüksek değer bugüne kadar 18 litreyi asla geçmedi. Tüm normal kasa 7 serilerinde 85 litre depo bulunur. Uzun yani Long kasalardada 90 litre. Deposu ben en son benzin aldığımda 260 milyona falan doluyordu. 500 binlira civarlarında yakıyordu araç şehir içinde ortalama. Yorum yapacak olursam, 7.28 alırsan sadece vergiden tasarruf edersin çok büyük hata edersin. Çünki onunda yaktığı 15 litre. 7.40 alıcaksın yine yakacaksın en fazla 16 litre. Aradaki performans farkını anlatmıyım. 286Hp lik bir canavar var kaputun altında. Ayrıca 4.4 bu motor çok uzun ömürlü. Benimki 202bin km de. Şeytan kulağına kurşun hala ilk günki gibi... Ancak o önceki 4.0 litrelik 7.40 ları tavsiye etmiyorum. Sorunlu bir makine. Kullanıcılarından sürekli şikayet alıyordu bmw. Hacmi yükseltti ancak gördüğünüz gibi 97 den 2005 e kadar kullandı. Yani 8 sene boyunca bmw nin x5, 5 7,8 serilerine hizmet etmiş hatta morgan aero serisinde bile kullanılmış hatta ve hatta range rover ın 4.4 versiyonunada güç vermiş bir makine... Konfor donanım performans olarak 7 ler hakkında fazla birşey sölemeye gerek yok. Çünki tüm bunların doruk noktasını yaşatıyor size... Uzun yolda ise zaten arka koltuktaki yolculara uçak konforunu yaşatır... Bu arada bir 7.40 asla 23 litre tü-ke-te-mez. Çünki yakında alacağım 2002 x5 4.4 araç en psiko kullanımda 20 litreyi gördü. Ki 7.40 1875kg, x5 2300 kg civarlarında gezinen bir araç... + dezavantaj olarak yüksekliğini ve aerodinamik yapısının normal bir binek araçtan daha kötü olduğunu saymıyorum... Alacaksan hayırlı uğurlu olsun. Yanlız eğer içi dışı full tertemiz çok cillop bir araba diilse 26 milyar verilmez 95 7.40 a. Ederi 22 civarıdır... Derisi aksesuarları tüm işlevleri çalışır ve temiz olsun. Yoksa yeri gelir bi elektrikli cam motoruna 200 milyon para verirsin...

• Hort

89 735i şehiriçi 17 lt
    şehirlerrarası 15lt
  • Böyle bir bilgiyi de kimse bulamaz da veremez de.
    Tek kelime bravo

quote:

Orjinalden alıntı: okan

HULEEEEYNNNN NOLUYOR BURDA

Arkadaşlar eski topiclere bakıyordum gözüme ilişti,

Baştan almak gerekirse kısaca yakıt tüketimleri hakkında bilgi vereyim...

Benim arabam 99 7.40i 97 Ve önceki modeller 3998cc V8 286 HP 400Nm torka sahipler. Tüketimleri şehir içi 16.5 litre dolaylarında. Ancak 97 sonrası tüm 7.40 lar bugünkü yeni kasa e65 7.45 lerden tutunda x5 4.4 te kullanılan 4.4 286 Hp 440 nm torka sahip makine taşıyor. Tüketim bu motorda daha düşük. 15.5 litre dolaylarında. Ordan burdan duyduğun şeyleri unut. Piyasadaki galericilerin sölediklerinide unut. Aracın şehir içinde benim tabirimle "çakal" kullanımla yaktığı en yüksek değer bugüne kadar 18 litreyi asla geçmedi. Tüm normal kasa 7 serilerinde 85 litre depo bulunur. Uzun yani Long kasalardada 90 litre. Deposu ben en son benzin aldığımda 260 milyona falan doluyordu. 500 binlira civarlarında yakıyordu araç şehir içinde ortalama. Yorum yapacak olursam, 7.28 alırsan sadece vergiden tasarruf edersin çok büyük hata edersin. Çünki onunda yaktığı 15 litre. 7.40 alıcaksın yine yakacaksın en fazla 16 litre. Aradaki performans farkını anlatmıyım. 286Hp lik bir canavar var kaputun altında. Ayrıca 4.4 bu motor çok uzun ömürlü. Benimki 202bin km de. Şeytan kulağına kurşun hala ilk günki gibi... Ancak o önceki 4.0 litrelik 7.40 ları tavsiye etmiyorum. Sorunlu bir makine. Kullanıcılarından sürekli şikayet alıyordu bmw. Hacmi yükseltti ancak gördüğünüz gibi 97 den 2005 e kadar kullandı. Yani 8 sene boyunca bmw nin x5, 5 7,8 serilerine hizmet etmiş hatta morgan aero serisinde bile kullanılmış hatta ve hatta range rover ın 4.4 versiyonunada güç vermiş bir makine... Konfor donanım performans olarak 7 ler hakkında fazla birşey sölemeye gerek yok. Çünki tüm bunların doruk noktasını yaşatıyor size... Uzun yolda ise zaten arka koltuktaki yolculara uçak konforunu yaşatır... Bu arada bir 7.40 asla 23 litre tü-ke-te-mez. Çünki yakında alacağım 2002 x5 4.4 araç en psiko kullanımda 20 litreyi gördü. Ki 7.40 1875kg, x5 2300 kg civarlarında gezinen bir araç... + dezavantaj olarak yüksekliğini ve aerodinamik yapısının normal bir binek araçtan daha kötü olduğunu saymıyorum... Alacaksan hayırlı uğurlu olsun. Yanlız eğer içi dışı full tertemiz çok cillop bir araba diilse 26 milyar verilmez 95 7.40 a. Ederi 22 civarıdır... Derisi aksesuarları tüm işlevleri çalışır ve temiz olsun. Yoksa yeri gelir bi elektrikli cam motoruna 200 milyon para verirsin...

• arkadaşlar galerici bence az bile demiş yakıtı için bizim patronda 528 var 97 model o bile şehir içinde km de 80 ykr den aşağı yakmıyo şehir içi gezerken manuel yol tüketim değerini gösteren bi yer var orası sürekli sonda gidiyo rampa aşağı giderken bir tek 10-15 litre /km lere düşüyo ayrıca onun vergiside çok olur
    quote:

Orjinalden alıntı: mfkybe

merhaba 95 model bmw 740 almayı düşünüyorum fakat galerici 700lira yakar diyo km'de.. ama bana çok uçuk geldi..

çünkü yaklaşık 23lt yapıyor 100km'de.. şu an bmw'nin sayfasına girip 740iL'nin yakıt tüketimine bakıyorum..

15 litre diyor...bu da 450lira fln yapıyor...

1)acaba eski modeller daha fazla yakabilir mi?
    2)zaten lpg donusumu yapacagim.. km'de ne kadara dusurebilirim..??

bir de lpg'nin belli bir oranı var mı? mesela km'de 300bin benzinli yakan araç, lpg olunca (atıyorum) 150bine düşüyor... yani %50...

bilgilendirirseniz sevinirim...

• 26 çok o arabaya bence geçen sene bi tanıdık 24 binliraya 1998 bmw 530 aldı arabada çok temizdi senin dediğin araç birde eski kasa yanlış hatırlamıyosam kesinlikle o para verilmez
    quote:

Orjinalden alıntı: mfkybe

abi bu okan arkadaşım kim.. niclere baktım da dünya kadar okan war:)

bir de arabayı tanıtaym fikir alayım sizden...

95 model ama ön ve arka farlar değiştirilmiş, xenon yapmışlar.. yeni kasayla çok farkı yok..
    240.000km de ama 2 gün önce motoru sıfırladılar,yeni motor yani.. artı full işte araba

ve çok temiz.. daha değişen parçası yok 2 tane boyananı war..

26milyar istiyolar ama yakıt anlaşılan ocağımı batıracaaak:( hayalimdi yaa...

neyse yeni bi 406 2.0 SV buldum... 15 milyara.... onu alcam.. 2002 ve 56.000de:))

• 2 sene önceki mesaja alıntı yapıp cevap yazmak nasıl bir duygu
  • quote:

Orjinalden alıntı: playmaker

2 sene önceki mesaja alıntı yapıp cevap yazmak nasıl bir duygu

Aynen, konuları hortlatmayın
  • Yıllar sonra hortlamış tekrar
    Şimdi kaç litre yakıyor acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir hort da benden olsun hacılar, uzun yolda 7.40 ne yakar ? 10 litreye kadar düşer mi lpg'de ?

ikinci bir sorum ise bu makinalarda cylinder cut-off var mıdır ? yani sakin kullanımda 4 silindirin kapatılması olayı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.