Herkese merhaba bazı sorularım var sımdı birdan baslıyalım.
Ben 16 yasında boy 1.65 53 kiloyum ve futbol oynuyorum.Hocamın ıstegı uzerıne bodye basladım kanat oynuyorum bıraz kılo alıyım diye.Sorularım sunlar;
1- Malum kanat oynadıgımdan ligdeki bir çok futbolcudan hızlıyım hızımı kaybeder mıyım ?
2- Su an antremanlar yok agustosta baslıycak o zamana kadar Pazartesi-Çarsamba-Cuma Body Salı-Persembe-C.tesi yuzme yapıcam bır sorun olur mu ?
4- Sırtımda omuz geriliği var onun ıcın sınav barfıks cekıyorum ozellıkle baska yapmam gereken bırsey var mı ?
3- Basladıgım 2 hafta oldu 51 den 53.5 oldum programım şöyle futbol oynadıgımdan bır farkılılık lazım mı programım şöyle;
1.GÜN 4x12
Bench Press
Benc Fly
İncline Press
Göğüs sıkıştırma hareketi
Burbell Curll
Duubey Curll
2.GÜN Shoulder Press
Laterall
Frantlateral
Beck fly
Push Down
Halat
Fıransız
3.GÜN
Let pulldown
Front Pulldown
Rowing karın
Leg press
Leg ext
Leg Curll
Ayrıca her antremandan sonra Mekik üst-4x20 orta-4x20 alt 4x20
Herkese teşekkürler..
up
Yardım edecek yok mu ?
Öncelikle, genel kas gelişimi(body) ve fitness'tan farklı olarak bir amaca yönelik çalışmak istediğinden buradaki çoğu arkadaşın tavsiyeleri pek faydalı olmayabilir. Sonuçta tavsiye verecek kişinin özellikle futbol konusunda ihtisaslaşmış biri olması lazım. Bu kişi ben değilim.
Ancak senin için bir kaç makale buldum. Aslında google'daki ilk sayfada çıkan makaleler. Maalesef her konuda olduğu gibi aradığın herşeyi en ayrıntılı ingilizce bulabiliyorsun.
Yazılar uzun ve maalesef çevirmeye zamanım yok. Eğer ing. sorunsa google translate veya anlayan bir arkadaşından faydalanabilirsin. Yoksa, anlamadığın noktaları kısaca sorarsan cevaplarım.
Son olarak özellikle güç antremanlarında Mark Rippetoe ünlüdür. Etrafta çok programı var ve sana uygun en iyisi hangisidir bilemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: thelmessos
Öncelikle, genel kas gelişimi(body) ve fitness'tan farklı olarak bir amaca yönelik çalışmak istediğinden buradaki çoğu arkadaşın tavsiyeleri pek faydalı olmayabilir. Sonuçta tavsiye verecek kişinin özellikle futbol konusunda ihtisaslaşmış biri olması lazım. Bu kişi ben değilim.
Ancak senin için bir kaç makale buldum. Aslında google'daki ilk sayfada çıkan makaleler. Maalesef her konuda olduğu gibi aradığın herşeyi en ayrıntılı ingilizce bulabiliyorsun.
Yazılar uzun ve maalesef çevirmeye zamanım yok. Eğer ing. sorunsa google translate veya anlayan bir arkadaşından faydalanabilirsin. Yoksa, anlamadığın noktaları kısaca sorarsan cevaplarım.