arkadaşlar iyi akşamlar. spora bir-bir buçuk yıl kadar ara vermek zorunda kaldım,ve dengesiz beslenme sonucunda da 25 kilo aldım. şu anki çalışmalarımda 2-3 set yaptıktan sonra -özellikle kol ve göğüs bölgelerimde- yüksek miktarda kasılma oluyor ve çalıştığım bölgeyi hareket ettirmekte güçlük çekiyorum,hafif uyuşuyor ve kaslarım kemik gibi sertleşiyor. sonrasında ise çalışmam zorlaşıyor,bazen 5-7.5 kg lık dumbelları bile kaldırırken kollarım titriyor,setler tamamlanamıyor. öncesinde 2 yıllık bodybuilding geçmişim var ancak hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. sebebi ne olabilir sizce,ve ne gibi önlemler alabilirim?
not : aynı konuyu spor bölümüne de açtım ancak pek cevap gelmedi,o yüzden buraya açıyorum
yaş kaç ? 5 kiloluk dumbell la kolun titriyorsa 2 yıl bodyi boşa yapmışsın
Stretching ?
yaş 17. stretching yapıyorum tabi başlamadan önce ve bittikten sonra. bırakmadan önce benchde 80e kelebekte 100 küsüre kadar çıkmıştım şimdi neden böyle oluyor anlamıyorum
Yeniden başlarken split programla mı başladın ? Öyle yaptıysan hata yapmışsındır.
Sıfırdan başlar gibi full body workout sistemiyle başlaman lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: serdarcakr
yaş 17. stretching yapıyorum tabi başlamadan önce ve bittikten sonra. bırakmadan önce benchde 80e kelebekte 100 küsüre kadar çıkmıştım şimdi neden böyle oluyor anlamıyorum
Ağırlıkları düşür 1.5 sene önce varsayalım 30 kaldırdın diye şimdi 10 ile başlayacak değilsin o işler öyle olsaydı
Fazla asılma
quote:
Orijinalden alıntı: Zealotry
Yeniden başlarken split programla mı başladın ? Öyle yaptıysan hata yapmışsındır.
evet hocam splitle başladım, ancak full body ile başlasam bile bu sorunun olacağını düşünüyorum. bir de sadece kol ve göğüste oluyor,bacak sırt ya da karın bölgelerinde olmuyor. 2 set sonra şişip kalıyor
quote:
Orijinalden alıntı: melihcskn
quote:
Ağırlıkları düşür 1.5 sene önce varsayalım 30 kaldırdın diye şimdi 10 ile başlayacak değilsin o işler öyle olsaydı
biceps i 7.5 la çalışıyorum şu an
serdarcakr
kullanıcısına yanıt
5 e düşür.Setleri tamamlayamazsan bi anlamı kalmaz bu yüzden yapabileceğin birşey yok.Makinelerlede çalışabilirsin belli bir süre alışmana yardım edebilirler.Bu arada kesinlikle bacak çalışmayı ihmal etme belki konuyla alakalı değil ama vücut geliştirmede en büyük hataların başında gelir bacak çalışmamak.
quote:
5 e düşür.Setleri tamamlayamazsan bi anlamı kalmaz bu yüzden yapabileceğin birşey yok.Makinelerlede çalışabilirsin belli bir süre alışmana yardım edebilirler.Bu arada kesinlikle bacak çalışmayı ihmal etme belki konuyla alakalı değil ama vücut geliştirmede en büyük hataların başında gelir bacak çalışmamak.
bacağı ağırlıkla değil de squash,koşu gibi kendi vücut ağırlığımla çalışmamda bir sakınca olur mu?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Zealotry
evet hocam splitle başladım, ancak full body ile başlasam bile bu sorunun olacağını düşünüyorum. bir de sadece kol ve göğüste oluyor,bacak sırt ya da karın bölgelerinde olmuyor. 2 set sonra şişip kalıyor
Kası fazla zorluyosun alışık değil şuan. İzole hareketlere girme 1 ay
quote:
quote:
bacağı ağırlıkla değil de squash,koşu gibi kendi vücut ağırlığımla çalışmamda bir sakınca olur mu?
Squatı ağırlıksız olarak yapabilirsin başlarda fakat sonradan ağırlıkla çalışmazsan verim alamazsın(vücut geliştirme için tabikide yoksa squat boş olsa bile gayet verimli bir hareket).Koşuyu bacak geliştirmek için kullanmaktan ziyade kardiyo için kullanmanı tavsiye ederim tabiki zamanla bacağın alt kısmı gelişicek fakat ağırlık sabit kalacağından yine verim alamazsın bunun için bacak çalışacağın günler ağırlık çalışmadan önce kardiyo amaçlı koşma ısınmak için koş ve bacak çalıştıktan sonraki günde koşu yapma sonuçta kasların dinlenmeye ihtiyacı var.Tavsiye olarak şınav-mekik-barfiks gibi vücut ağırlığıyla yapabileceğin hareketlerde başlarda sana yardımcı olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme