Şimdi Ara

Borusan, Kosifler, Mengerler'i dolaştım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Şahsi aracım olan Astra K 1.4T yakıtı sebebiyle satarak bir dizel araca geçme niyetindeyim, bu sebeple biraz galerileri dolaştım bugün.

Öncelikle sahibinden üzerinden araştırdığım kadarıyla 118i M Plus bulduğum, lüks bir araba galerisine gittim. Araçlarında ki yüksek tramerlik hasara "Bişeyi yok bişeyi yok avuç içi" deyip benim far çiziğime "Kardeşim onarımı yapılmaz bunun" dediler. Piyasanın yarısı kadar bir teklif aldım takasta. Kendi araçlarının burnundan kıl aldırmadılar.

Mengerler'e girdim yeni A180d AMG beyaz renk ekstrasız araç için 253.800'den 224.300'e düştüler. A serisi yeni geldiği için takas desteği vermeden normal bir fiyat verdiler. Isıtmalı deri koltuklu, geniş multimedyalı bir sürü ekstralı A180d AMG için 283.400den 254.450'ye düştüler.

Kosifler Bostancı'da Mini Cooper 3K ellerinde baz donanımda olduğu için esgeçtim. Ellerinde çok sayıda 5K dizel olduğunu belirtti danışman. Fakat araçların hepsi opsiyonsuz. Chili+Pepper+Geri görüş+İç aydınlatmalı bir 5K için 232.000'den 201.000'e düştü kağıt üzerinde o da kredi kullanmayacağımı belirttiğim için. Eğer kredi kullansam 19.000 lira daha fazla imiş teklifleri. Test sürüşüne çıktık. Aracı gerçekten beğendim. Fakat bu fiyatları verdikten sonra antrasit tavanlı, 17" jantlı, recaro koltuklusunu istiyor insan yeni aracında. Kosifler olarak son 2 aydır gümrükten araç çekemediklerini belirtti kur sebebiyle. Olanları satıyoruz ya da her ay 1 araç alıyoruz gerisi siparişe kalıyor dedi.
    BMW olarak 1 serisinde artık M-Plus'ları almadıklarını çünkü 3 serisine fiyatının yaklaştığını söyledi. 118i içinde gümrükte beklediğini ama bugün fiyat veremeyeceğini söyledi.

Borusan Samandıra'ya girdiğimde 116d M Plus bir araç olduğunu fakat fiyat görüntüleyemediğini Premium Line olarak 251.200 liste fiyatından 224.000'e düşebileceğini söyledi. Ellerinde çok fazla beyaz ve siyah renk araç varmış bu paket için. 118i soramadım açıkçası. Mini Cooper D 3K olarak da bir araç var imiş sonra ki aya 204.700 lira dedi. Teşekkürler deyip çıktım.

Yarın Doğuş Oto Kartal'a da gideceğim bakalım.

• Bence ne istediğinizin çok farkında değilsiniz.

Yakıt yoruyor deyip aracın üstüne bir araç parası verip yenisine bakıyorsunuz. Baktığınız araçların bir kısmı sizin astra'dan çok yakıyor.

Yani aslında sizin derdiniz yakıt değil, premium araca binmek. Fakat dikkat edin, yakıt hariç her şeyi x2 olacaktır. Benden söylemesi. Bu hevesle alınıp da kredisinin altından kalkamadıkları için 10-20 bin km olmadan sahibinden üzerinden satılan çok araba var.

Satsanız bile satarken edeceğiniz zarar yüzdesi, astra'nın zararının yanında çok fazla kalacaktır. Şimdi galeriler ölü fiyat veriyor diyorsunuz ya, alın bir sıfır bmw iki ay kullanın, galeriden fiyat isteyin bakalım kaç verecek arabaya ?
  • Oooouuu deve dişlerini dolaşmışsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddsmurat

Oooouuu deve dişlerini dolaşmışsın.
    Asıl yarın Godfather'a gidiyorum. Blues Brothers kesmedi çünkü.
  • simdi ben dogru mu anladim.

1.4T aracinizi yakiti icin degistiriyorsunuz, ve degistirirken mendil kadar arabalara 200+ bin TL para vermeyi dusunuyorsunuz. ustelik kendi aracinizin uzerine buyuk de para koyacaksiniz.

madem kredi kullanilmayacak, belli ki bir varlik var, yakit parasi niye dokunuyor. veya madem dokunuyor ve varlik var, neden aracinizi koruyup yatirim yapmayi dusunmuyorsunuz?

ahiret suali gibi degil, anlamak icin soruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle açıklayayım; aracımı değiştirirsem öncelikli olarak sıfır araç bakıp sonra 2. ele yönelmek istiyorum. 2. elde de sıfır gibilerinden hasarlılara doğru filtreliyorum site listelerinde.

Hazır piyasa yüksekken araç almayanlar olacağını düşünerek, keza aynı 2019'a girince 2018 araçlara yönelenler gibi, kendi aracıma da yüksek teklif verileceğini varsaydım ve koyuldum galerilere.

Hem yakıtı beni yoruyor açıkçası gerçekten hem de biraz premium dediğimiz baldır destekli spor koltuklu, led farlı ne bileyim otomatik bagaj ve kaputlu bir araç istiyorum.

Gel gelelim yatırım diyorsunuz fakat 100.000 bandına artık güvenilir bir yatırım yapmak da zor. 5 ve ya daha öncesi yıllarda olsak belki.
  • O paralara değmez bence. Yukardaki arkadaş doğru demiş aradaki o kadar farkı verip yakıttan dert yanıyorsanız biraz mantıksız olur. Sizin de yazdığınız gibi aslında premium araba istiyorsunuz galiba. Biraz saçma gelebilir ama dizel Astra K alın bunu satıp madem yakıt yoruyorsa. Şu an en yakışıklı HB'lerden bence Astra K.
  • Galeriden degil de sahibinden olan araclara yonelin.

Ayrica elinizdeki araci satin oyle bakin. Direk nakit olarak daha kolay pazarlik yapilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benzinli olacak ama 200 bin liraya mis gibi 320i 40.yıl paketli olanlar var. Donanımsa donanım performanssa performans
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Konuyu açan kişi donanımlı araç istediği için önerdim dizel 3 o fiyata temiz ve 40.yıl gibi gırtlak donanımlı bulunmaz.

Yoksa kullandığım aracın yaklaşık 10 yıldır dönem dönem hangi fiyatlardan satıldığı ezberimde yani ben de biliyorum kaçtan satıldığını ama piyasa şartları şuan bu şekilde
  • Üzerine vereceğin parayı bankaya koy aylık yakıt paranız çıkar.

• İlk premium marka Sahiplenecek sanirim, daha durun sterlin ve euro ile servis fiyatlandirmasini görünce kasko 10.000 civari olunca hepsi cok guzel oluyor.

Su istanbul'da hem bir insanin arabasini sevmesi hem de premium bir otomobile binmesi bu trafikte imkansiz

Otoparka park edersin kapıda gocukler ile bulursun. Dışarıda hirsiz vs

Neyse bu ulkeye vw ve hondadan fazlasi zarar.

• hocam gercekten 200 bin ustu bir parayla sıfırda olsa premium da olsa dizel de olsa c segmenti araç alınmaz, bir araç sana alırken kazandırmıyorsa inan satarkende kazandırmaz, şu ara en mantıklısı piyasa sıkışık olduğu için temiz 2. ele yönelmektir, illa ki sıfır dizel istiyorsan da d segmentte en iyisi şu an opel insignia, c segmentte honda civic veya octavia düşünülebilir, kasaları yeni, focus ta yeni kasa değistir di onu da incele, ama tr ye geldi mi bilmiyorum. 2. elde ise premiumlar da dahil olmak üzere bir çok seçeneğin olabilir, ama astrayı satıyorsan d segmenti mantiklı bence, bir önceki kasa insignia, volvo s60 1.6 dizel, passat, audi a4 2.0 dizel, bmw 320 d gibi bir çok seçeneğin olabilir.

• Ben de haftasonu hava almak için parka gittim .Havamı aldım geldim bu ne la

• quote:

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

Üzerine vereceğin parayı bankaya koy aylık yakıt paranız çıkar.
    Faiz ye Allaha savaş aç diyorsun yani.

Doğru yoldan gidiyorsun sıfırdan bak hangisi hoşuna gidiyorsa aynı aracın aynı donanımlısını 2.elden al sıfıra şuan para bağlanmaz .

• cnv_58 kullanıcısına yanıt
    Kâr payı veren bankaya koysun parasını İslami usüllere uygun 😀

• Dizel araçları anladım da; 1.4T aracın yakıtından bıkıp 118i almak nasıl bir şey, anlayamadım?
  • Aracınızın tam özellikleri nedir? Siz kaç liraya satmayı düşünüyorsunuz?
  • ben 2011 100.000 i gecmemis lpg takilmamis bir c180 kompresor alip 3000 liraya prins lpg taktirip mis gibi yolunuza devam etmenizi oneririm.

madem samandira vs yakinsiniz , kadosan da bir de usta onereyim size , gidin tanisin kendisi ile. 200 bin liraya Aserisi bineceginize 80 90 bin liraya c180 kompressor luxury binin.

9 lt lpg yakar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.