Şimdi Ara

Boyum kısalmış!! ilginç bir vaka.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar..kendimi tanıtayım 185 boyum 85 kilosu olan biriydim.1 ay önceye kadar.boyumu ve kilomu eczanede tartıldım bir kaç kez hem de..spora gidiyorum fitness ama öyle ağırlık kaldır indir değil..koşu falan.neyse 2 ay sonra tekrar tartıldım ve boyumu ölçtürdüm.boyum 181 çıktı kilom 83.hani kiloyu anlıyorum da boy nasıl ya? ayrıca aynı saatlerde ölçtürdüm boyumu sabahleyin.. sebebi ne olabilir sizce?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boyum Kısaldı: Zayıflayınca Boy Kısalır mı?

Bazı kişiler, kilo verdikten sonra "boyum kısaldı" şeklinde bir yakınmada bulunurlar. Bu, nadir görülen bir durum olsa da, kilo kaybının boyda hafif bir azalmaya neden olabileceği doğrudur.

Kilo verdikçe, vücudun genel ağırlığı azalır. Bu ağırlık azalması, omurgadaki disklerin ve eklemlerin üzerindeki baskıyı azaltabilir. Bu da omurganın uzamasına ve boyda küçük bir artışa neden olabilir. Ancak bazı durumlarda, kilo kaybı tam tersi etkiye sahip olabilir ve boya zarar verebilir.

Eğer zayıflayınca boyun kısalıyorsa, bunun nedeni aşırı kilo kaybı olabilir. Aşırı kilo kaybı, vücudun besin eksikliğine girmesine ve kemik sağlığının bozulmasına neden olabilir. Bu da kemiklerin zayıflamasına, kırılgan hale gelmesine ve boyda azalmaya yol açabilir.

Ayrıca, kilo kaybı sırasında kas kütlesinin kaybedilmesi de boy kısalmasına katkıda bulunabilir. Kaslar, omurgayı desteklemeye yardımcı olan doğal bir korseyi oluşturur. Kas kütlesi kaybedildiğinde, omurga üzerindeki destek azalır ve bu da omurganın çökmesine ve boyda azalmaya neden olabilir.

Boyda gözlemlenen hafif azalma genellikle geçicidir ve zamanla vücudun adapte olmasıyla birlikte normale döner. Ancak aşırı kilo kaybı veya kas kütlesi kaybı nedeniyle meydana gelen boy kısalması kalıcı olabilir. Bu nedenle, sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve kas kütlesini korumak önemlidir.

Eğer boyunda kısalma yaşıyorsan ve bunun nedenini bilmiyorsan, bir sağlık uzmanına başvurmalısın. Onlar, boy kısalmasının altta yatan nedenini belirlemene ve uygun tedavi seçeneklerini bulmana yardımcı olabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bişeyler aşağı çekiyor seni
  • Yanlış ölçmüşler bu kadar yani eğer 4 cm kısalmış olsaydın bunu çevrendekiler de fark ederdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

Yanlış ölçmüşler bu kadar yani eğer 4 cm kısalmış olsaydın bunu çevrendekiler de fark ederdi

bunu ben duyunca zaten iki kere falan ölçtük aynı çıktı.. yüksek ihtimal tartıda bi problem vardı iki kez ölçmemize rağmen.. çok şaşırdım paylaşayım dedim..
    Bu arada konu fake değildir,sallayacak değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efendi.

quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

Yanlış ölçmüşler bu kadar yani eğer 4 cm kısalmış olsaydın bunu çevrendekiler de fark ederdi

bunu ben duyunca zaten iki kere falan ölçtük aynı çıktı.. yüksek ihtimal tartıda bi problem vardı iki kez ölçmemize rağmen.. çok şaşırdım paylaşayım dedim..
    Bu arada konu fake değildir,sallayacak değilim

yok hocam fake demedim zaten yanlış anlaşılmasın
    belki ilk ölçümde hata yapmışlardır vardır bir yerde bir sorun=)

• birader benim boy 169 cm olmama rağmen kısalmış 165 e düşmüşüm ben n'apayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duruş ve spor 2şer 3er santim etki eder boya...
  • Daha önce neredeyse ölçtürdüysen yanlış ölçmüşler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deset Kuna

bişeyler aşağı çekiyor seni

• Benide askerlik muayenesine çağırdıklarında boyum 178'di. Aradan 5-6 yıl geçti boyun 3 cm kısalmış
  • doğru diyor 178 dim 6 ay sonra ölçttürdüm 176 aynı digital tartıdan sorun nerde anlamadm :) sağlıksız beslenmemidir
  • 14 yaşında boyum 1.68'di. 22 yaşıma geldim boyum 1.72. Hiç unutmam orta okulda bir gün MEB bir kitapçık dağıtmıştu ergenliği anlatıyordu kitapçıkta. Ergenliğe girenlerin 10-30cm uzadığı gibi bir şey yazıyordu. Bende ergenliğe girince nasıl olsa uzicam en az 1.75-1.80 olurum demiştim taa o zamandan böyle bir beklentim vardı ama duruma bak sadece 4 cm uzadım ergenlikte . Mahalledeki küçüklerimiz Hulk gibi oldu birde benim halime bak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ρѕусhо -- 12 Eylül 2013; 16:13:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.