Arkadaşlar merhaba. 25 yaşındayım. Boyun ve sırt ağrısı çekiyorum birkaç yıldır. Kolumda ve omzumda da ağrı ve uyuşma oluyor. Doktora gittim MR çekildi. Büyük ihtimalle boyun fıtığı var. Duruş pozisyonu, yatış pozisyonu vs. genel olarak neler önerirsiniz?
Ortopedik yastık ve boyun egzersizleri
Agri kesici kas gevsetici haplara ozenme. fizik tedavıde gecici. kuru igne cesitlı enjeksiyonlar ozon noral terapı gibi cozumler var. arasira tekrarlamak gerekebilirde. en iyi cozumde tedaviden sonra egzersızler. amelıyatada ozenme oda sans isi
Ameliyat oldum. Bu konuda aşırı über süper bilgiliyim. Konu ile ilgili bir video çekip kanalımda (Dedex55) paylaşacağım. Ağrı kesici olarak Surgam tavsiye edebilirim ancak kesinlikle doktor reçete etmeli. Söyleseydiniz keşke... yatış pozisyonu falan yok. ortopedik yastık alacaksınız, en rahat ve en ağrısız şekilde yatacaksınız. Tek bir noktaya uzun süre sabit bakmayacak, cep telefonundan ve bilgisayardan uzak duracaksnız. Boyun kaslarını çalıştırıcı ve güçlendirici egzersizler yapmalısınız (fizik tedavi). Kaplıca ve sıcak su iyi gelir. Boynunuzu sıcak tutun.Soğuk yerlerde bulunmayın. Ftr tedavisi için hastaneye başvurun. Ellerde ve kollarda güçsüzlük var ve bariz belli ise durum bence pek iyi değil ancak ameliyatsız da düzelebilirsiniz. Bu ameliyat için iyi bir doktor bulmalısınız eğer ameliyata karar verirseniz. Fıtığınızın c4-c5 olduğunu tahmin ediyorum.
Miyamoto Musashi
kullanıcısına yanıt
Merhaba. Mr sonucu çıktı da henüz doktora göstermedim. Fıtık var mı sizce
quote:
Orijinalden alıntı: civil.engineer.bg
Merhaba. Mr sonucu çıktı da henüz doktora göstermedim. Fıtık var mı sizce
C4-c5 seviyesinde güzel bir fıtığınız var benim fıtık da aynı yerdeydi. Yukarıdan sayın omurganızı göreceksiniz. Sinir daralmış. Omuz, kol ağrısı yapar ve parmaklarda, kollarda güçsüzlük olur. Bana göre iyi bir doktora gözükün. Sinir hasarı başlamış gibi. Sinirler iyileşiyor ancak aşırı yavaş. Yine de belirtmeliyim sağlık çalışanı olsam da doktor heleki beyin cerrahı değilim şahsi fikrim ameliyatlık bir fıtık. C5-c6 da da ufak bir fıtıklaşma başlamış. Diskler temizlenmeli gibi geldi. 5-6 olan fıtık ameliyatlık değil gibi. Zaten ikisi ameliyat olursa boyun hareketleriniz kısıtlanır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 10 Ocak 2020; 8:57:14 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme