Şimdi Ara

Bu devre neden çalışmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Breadboard üzerinde kurduğum şu (aşağıdaki) devreyi çalıştıramadım. Şemanın en solundaki bobin herhangi bir elektronik cihaza yaklaştırıldığında mesafeye göre ledlerin yanması gerekiyor. Fakat en ufak bir oynama bile olmuyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir?

Şimdiden herkese teşekkürler...

Bu devre neden çalışmıyor?

• Algılayıcı bobinin değeri çok önemli şemada değer koymamışlar yada ben göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

Algılayıcı bobinin değeri çok önemli şemada değer koymamışlar yada ben göremedim.

1mH değerinde olacak
  • Devre tasarlar iken adım adım ilerle. Bu devre 2 kısım, ölçüm ve gösterim, ölçüyormu kontrol et, gösteriyor mu kontrol et. OP-AMP çıkışına mV kademesinde ölçü aleti bağla ve bobin enerjilendirildiğinde ne yapıyor gözlemle. Gösterge devre girişine mV kademesinde enerji ver, hangi LED kaç volt verildiğinde aktif oluyor gözlemle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyaxeres

quote:

Algılayıcı bobinin değeri çok önemli şemada değer koymamışlar yada ben göremedim.

1mH değerinde olacak

Bu bobin değeri şemada ne yazılı ise onun değerinde takman gerek farklı bir değer takıyorsan çalıştıramazsın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cyaxeres

quote:

1mH değerinde olacak

Bu bobin değeri şemada ne yazılı ise onun değerinde takman gerek farklı bir değer takıyorsan çalıştıramazsın.

1mH değerinde bir bobin kullandım. Devre elemanları uyumsuzluk göstermiş olabilir mi? Veya değerlerde değişiklik mi yapılması gerekiyor?
  • Ledler + beslemesini nereden alıyor? şemada bağlanmamış gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Ledler + beslemesini nereden alıyor? şemada bağlanmamış gözüküyor.

Doğru söylüyorsun Onu buraya eklemeyi unutmuşum. Beslemeyi direkt 3 no'lu bacağa bağlayarak kendim eklemiştim. Fakat devre bir türlü randıman vermiyor. 8 no'lu bacağa bir de potmeter atarak referans ayarı verdim. Sadece 11 no'lu bacağa bağlı led sürekli olarak yanıyor. Diğerlerinde herhangi bir etkinlik yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyaxeres -- 14 Ocak 2018; 23:8:58 >
  • CA3140 opampının (+) girişi V/2 olması gerektiğini düşünüyorum. Doşayısıyla (+) girişi ile devrenin +vcc bağlantısı arasına 10k direnç bağlamanız gerekmekte.
  • 9v enerjiyi bağladınız mı. Bağlamadıysanız çalışmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu lm3915 ile az kaldı amelyat falanda yaparlar,, kan basıncı göstergesi lm3915 ile,, adrenalin yüklemesi lm3915 ile,,
  • Elektronik cihaza yaklaştığında neden bişiler yapsın ki? Elektronik hurdalığına gittiğinde de ledler yanıçak mı??

Bobin ile aktifleşme aranıyorsa, bobin üzerine bir etki lazım. Bir elektromanyetik alana girerken bobinde bir tepki oluşabilir. Ama sabit bir elektromanyetik alanda bu tepki tek seferliktir. Değişken bir elektromanyetik alanda devamlı bir etkileşim düşünülebilir.

Bu konuda da açıklama bekliyoruz. Ayrıca ilk resimde ters diyot ve ya ters led bağlanmış. Hani yanmasın gibisinden..
  • Bu bir diferansiyel devresi ve bir osilator gibi duruyor.

Opampin cikisinda 4k7'den bir sinyal aliyor musunuz

once ona bir bakin.

Sonra da 4k7'yi opamptan ayirip buraya potansiyometre

baglayip potansiyometre ile oynayince ledlerin seviyesi

artiyor mu ona bakin.

Devreyi boyle iki durumda incelemek daha dogru olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Bu lm3915 ile az kaldı amelyat falanda yaparlar,, kan basıncı göstergesi lm3915 ile,, adrenalin yüklemesi lm3915 ile,,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.