Şimdi Ara

Bu dönemde üniversite okumanın çok saçma olması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite okumanın hem zaman kaybı hem gelecek açısından giderek saçma bir hal aldığını düşünüyorum. Şimdi para icin üniversite okunulmaz falan diyen olmaz herhalde sonuçta her şeyin maddiyat üzerine kurulu olduğu bir devirde yaşıyoruz. Ya da iyi bi bölüm okusaydın böyle olmaz gibi cümleler de boş çünkü artık iyi bölüm diye bir şey kalmadı. 2 3 bölüm dışında..

Kendi hayatımdan örnek verecek olursam. Lise biter bitmez askere gidip sonra kendi işini kuran, belediye veya çeşitli kurumlarda işe giren, dükkan açan vs. Arkadaşlarımın hepsinin ya evi ya arabası var. Hatta normal bi markette asgari ücretle 4 5 yıldır çalışan arkadaşım birazda ailesinin desteğiyle hem ev aldı hem evlendi. Tabii 4 5 yil once her şey daha ucuz ve uygundu. Şimdi düşünüyorum da ben evlenmeye kalksam en az 300 400 bin. Ev almak istesem 1 milyondan başlıyor en kötüsü. Her türlü 1milyon 400bin hayata geriden başlıyorum. Şuan atanıp iş sahibi olsam bu parayı kazanmam yemeden içmeden 10 yılımı alır. Sadece bu arkadaşım da değil liseden sonra hemen iş hayatına atılan çogu arkadaşım hayatlarını kurdular bile. Kendime bakıyorum KPSS derdi atanamama korkusu. Hala üniversite döneminden kalan kredi borcum. Çok umutsuz ve mutsuzum. Her gün sinir stres hayattan hiçbir zevk alamıyorum. Bundan sonra ne olur nasıl olur hiçbir fikrim yok. Bilemiyorum yani.. neyse buraya kadar okuyan olduysa teşekkürler. İçimi dökmek istedim sadece..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkan1562 -- 30 Ağustos 2022; 22:52:13 >

• Evet öyle. Her şey torpil olmuş artık..
  • Üniversite okumakla kendini geliştirirken, fikirlerinde değişme hayata bakış açında değişme, sosyalleşme düşünme yetinde gelişme, dinler konusunda düşünme idrak etme, algilamada gelişme, çevre ve kendini hazırlama süreçlerin olacak hersey para değil zaman gelecek keşke uniye gitseydim diyeceksin, ailenin imkanı yok ise ne güzel devlet kredi veriyor ve bu krediyi okul bittiğinde belirli Bi sürenin sonunda iş hayatına atıldığında senden aliyor tahsil etmeye basliyor,fırsat varken oku cahil kalma hersey para değil, parada gerekli ama önce sağlık sonra ailen sonra diğer seçenekler sırayla selam ve dua ile selametle....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 30 Ağustos 2022; 23:7:37 >
  • 5 sene geç doğsam bu sene üni sınavına girsem okuduğum bölümü tekrar kazanamazdım sıralaması olmuş 10k küsür.
    Anca sakarya'ya falan gidebilirdim.
    öyle yapacağıma giderdim sanayiye çırak olurdum.
    artık yurt ev kiralarıda uçtu gitti. ailenede çok yük oluyorsun artık bir üni okuyayım desen şehir dışında...
    sanayide çırak yetişmiyormuş z kuşağı beğenmiyormuş bence güzel fırsat.

birde gidip garip gurup bölümler okuyanlar var onlar eskidende saçmaydı ama eskiden ucuzdu her şey çocuk hayatını yaşadı derdik.
    şuan üniye gidip cehennemi yaşayacak maddi durumu iyi olmayanlar baya kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 30 Ağustos 2022; 23:11:33 >
  • Nevzat.Yildiz N kullanıcısına yanıt
    Hocam okudum zaten yazdıklarımda ona değindim zaten. Elbette bana kattığı onlarca şey oldu. Cok güzel şeyler yaşadım ama sonu hüsrana gidiyor biraz.
  • Serkan1562 kullanıcısına yanıt
    Gitmez rahat ol şuan okul hayatın bitti artık iş hayatına atilacaksin tabi bu sıkıntılı süreç ama bir işe başladığında yavaş yavaş hersey oturmaya başlayacak, öncelikle bi özel sektörde lendi kafana yatan iş bak bulamaz isen sana yakın bis oda olmaz ise tercihlerin arasında olmasa bile farklı Bi ise girebilirsin, en kötü seçeneğin marketlerde kasiyerlik yada restoranlarda garsonluk olur dahada dusugu inşaatlarda amelelik niye o zaman okudum ben diye yadirgama iş hayatına atiliyorsun, kpss çalış öncelik devletin iş ilanlarına bak çoğu yere sözleşmeli aliyor eğer unixe okuduğun bölüm ile ilgili iş bulursan istifa edip geçebilirsin hayatında sana kolaylıklar dilerim hayata hosgeldin...
  • Nevzat.Yildiz N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim düşünceleriniz için sağolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.