Şimdi Ara

BU NASIL BIR SORUN ACİLL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar bilgisayarımda 3-4 gündür çok ilginç bir sorun var sorunsuz kullandıgım bilgisayarımda ilk zamanlarda kendiliğinden kapanıp bios ekranına atıyordu resetleyerek acmaya calısıyorum açılmıyor illa kapatma tusuyla kapatıp açmam gerekiyor bu 1.sorun 2.sorun ise bilgisayar acıkken yük altında ve ya boşta iken biranda kitleniyor mesela herhangi bir video izlerken kitleniyor bilgisayar arka plandan ses geliyor ama hiçbir tepki yok klavye işlemiyor mause bazen oynuyor ama hiç birşey yapamıyorum tıklıyorum kapanmıyor etmiyor görev yöneticisi acılmıyor tek çare kapatıp açmam resetleyincede açılmıyor Sebebi ne olabilir bilgisayarı dün içini dısını komple temizledim sorun hala devam ediyor acill yardım..

• Bu sorunlardan önce yüklediğiniz bir program değiştirdiğiniz bir bileşen oldu mu? Bios u hiç kurcaladınız mı?

Kısacası neden sonra bu sorunlar başladı bir fikriniz var mı?
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    yok dostum hiçbir program kurulmadı sadece winrar olarak 1-2 oyun indirildi biosu felan kurcalamadım bilgisayarda sadece knight online acıktı 1-2 oyun indirdim cok eski oyun ondan sonra başlamış olabilir bilgisayarı sıfırlarken bi sorun oluştu tüm dosyalarınızı silemedik yazdı ama ne yapmalıyım
  • öncelikle sistemdeki tün nvidia sürücü yazılım vs hepsini sil.
    sonra denetim masasından otomatik sürücü yüklemeyi devre dışı bırak.

sonra w10 64 bit kullandığını varsayıyorum.
    aşağıdaki sürücüyü yükle ve tekrar test et.

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Graphic%20Card/NVIDIA/416.34-desktop-win10-64bit-international-whql.zip?_ga=2.159179770.1522285447.1542562118-2142277977.1542562118

• Sorun harddiskten kaynaklı olabilir. Bios ekranına attığında boot menüsünde harddiski görebiliyormusun?
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    aksam deneyeceğim hocam sagol
  • hiç dikkat etmedim aksam eve gidince kontrol edim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByBulutTR

hiç dikkat etmedim aksam eve gidince kontrol edim
    Çünkü bu dedikleriniz hdd bağlantısı kesilmesi donması sector hatasının sonucu olan uyarılar ve hatalar alıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

Çünkü bu dedikleriniz hdd bağlantısı kesilmesi donması sector hatasının sonucu olan uyarılar ve hatalar alıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    senin dediğin de olabilir ama asus ekran kartlara çipset üreticisinin driverleri kurulunca bu sorunu veriyor
    kendi driverini kurmak lazım.
  • Eve geldiğimde böyle olmuştu 1 tane 1TB lik hdd 1 tane 240 gb lik ssd var donuyor donduktan sonra ellemeyince biosa atıyo

BU NASIL BIR SORUN ACİLL YARDIM
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim yöntemide denicem su hard diske felan ne yapabilirim arkadaş bi baksında
  • Sistem 240 GB lik ssd ye kurulu bu arada
  • quote:

Sistem 240 GB lik ssd ye kurulu bu arada
    Kurulu olmasının bir önemi yok. Bios’a atınca Windows kurulu olan disk ve diğer diskler gözüküyor mu o önemli.
  • hocam fotoğraf attım işte bi bakarmısın orda 1 tane gözüküyor sadece 1000 mb 1 tb lik
  • quote:

hocam fotoğraf attım işte bi bakarmısın orda 1 tane gözüküyor sadece 1000 mb 1 tb lik
    Tamam işte sorun anlaşıldı. Ssd nin bağlantısı kopuyor.

Sorun yada sata kablosunda ya güç kablosunda yada ssd yi anakarta bağladığınız sata portunda. Farklı bir sata portuna takarak deneyin. Eğer yine aynı sorun olursa sata kablosunu harddiski bağladığın sata kablosu ile yer değiştir eğer yine düzelmez ise sorun ssd den kaynaklıdır
  • Anladım hocam çok teşekkür ederim deniyip sonucu yazıcam
  • Hocam anakartın üstündeki portu denedim yine oldu hdd yi bağladığım sata kablosunu bağladım yine aynı sorun ssd de benim anladığım
  • quote:

Hocam anakartın üstündeki portu denedim yine oldu hdd yi bağladığım sata kablosunu bağladım yine aynı sorun ssd de benim anladığım
    Ssd yi başka bilgisayara takıp deneyin yada başka bir diske windows yükleyip bilgisayarınıza takıp deneyin o zaman sorun tamamen anlaşılır.
  • Başka bir diske yüklüyemem gibi hocam hdd full fotoğraflar felan çok önemli o ssd başka bir pc ye takayım donarsa servise
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.