|
Bildirim
|
Dizel candır can! Koy mazotu gez gezebildiğin kadar.hesap kitap yok.
|
Turbo benzin alıp gaza basmaya korkacagıma dizelle topuklaya topuklaya giderim. Şehiriçi 5 lt ile
|
5 litre mazot vs 7 litre benzin olarak düşünün. çok detaya inmeden 100 liralık yakıtla benzinde 200km gidersiniz dizel de 300km gidersiniz, arada herzaman 1'e 1buçuk gidilen mesafe oranı var dizel lehine. birde tempolu sürüşlerde (150+) dizel ile 7 litreyi geçmeniz zor ancak benzinde iki haneyi rahat görürsünüz (10 litre ve üzerini)
|
Yılda 15bin kmyi pek geçmediğim için benzinli aldım. Aynı paraya dizelde alabilirdim ama bu şekilde daha yeni ve daha donanımlı bir araç almış oldum. Yılda 20bini geçsem dizel alırdım. Aslında bunun matematiği bu kadar basit, üstüne çok düşünmeye gerek yok.
|
Can derken, dizel egzosunu, amonyak buharı / böcek ilacı gibi o kokuyu hiç içinize cektiniz mi?
|
Dizel aldım. Gaza gelince agresif kullanıyorum. 7 litreyi geçmiyor.
Benzinli de bu 12 litreyi bulur. |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 2 Ağustos 2020; 14:31:39 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 2 Ağustos 2020; 14:46:59 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lanaya -- 2 Ağustos 2020; 14:47:34 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 2 Ağustos 2020; 22:5:56 > |