Şimdi Ara

Bu sistem için yeni ekran kartı FPS artırır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PS4'üm olduğundan, sadece 1-2 oyunda kullandığım ve alalı çok olmayan bir sistemim var. Kesinlikle komple sistem yükseltmeyi düşünmüyorum. Sadece ekran kartımı yükseltmem bana FPS artışı sağlar mı onu merak ediyorum. Şu sıralar sadece CS-GO oynuyorum. Kart alırsam Forza Horizon 4'te yükleyebilirim. CS-GO da sistem değerleri (1280x720 - Low Settings) aşağıdaki şekildedir;

Bu sistem için yeni ekran kartı FPS artırır mı ?

Şimdi 2 sorum var:

1) Benim gözlemlediğim CPU max. %50'lerde çalışırken GPU %97'lere kadar dayanıyor. Bu değerler CPU'mun yeterli, GPU'mun yetersiz olduğunu mu ifade ediyor ?
    2) Ben ekran kartını yenilersem FPS artışı alır mıyım ? CS GO için konuşursam genelde 70-80 FPS alıyorum ancak 1024*768'de bile bazen 40'lara düşüyor ve bu sıkıcı bir durum. Alırsam hangi kartı almalıyım? Mesela RX 580 FPS çok artırır mı? ve darboğaz yapar mı? Nette calculate ettirdiğimde %20'lik bir darboğaz değeri gösterdi.

(Anakart a320m olduğundan OC yapamıyorum :( )

Sistem bilgileri:
    Anakart : a320m
    İşlemci : Ryzen 3 1200 3.1 GHZ
    Ekran Kartı : Sapphire HD 5570 - 1GB 128 Bit
    Ram : Kingston 8 GB 2400 MHz
    HDD : 120 GB SSD
    PSU : 700W (Eski ve daha iyi olan sistemden kalma bu sistem için almadım :) )
    Monitör : 75 Hz - 27" (PS4'te de kullandığımdan büyük:) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diehard71 -- 17 Mayıs 2020; 14:18:35 >

• Ekran kartınız çok düşük, rx570 alabilirsiniz.
    Ayrıca ram'i de 2x8 3000mhz yapmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 17 Mayıs 2020; 14:26:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.