Şimdi Ara

Bu TSI motor 2.elde bu parayı hakediyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

araba arayışım devam etmekte. Bir hevesle gittim aşağıdaki aracı gördüm inceledim.

http://www.sahibinden.com/servis_bakimli_hatasi_yok_-03WQQaXQQ25366084WQQpXQQdisplayitem

29750TL'ye bırakıyor en son.. Gerçekten performanslı bir araç yakıt tüketimi de gayet iyi. 130bin km ye kadar servis kitapçığında yetkili servisin imzası var hiç aksatılmamış. İçi 0'dan farksız. Sigara içilmemiş, konsolda aşınan bir tuşu yok. Boya yok. Orjinal Ancak 5664 ten sorgulandığında 126tl lik ve 1400tl lik iki adet işlem var. Sahibi 1. sahibi ve böyle birşey olamaz yanlışlık var falan diyor. Böyle birşey mümkün mü? kaza dışı bir işlem kayıtlara geçmiş olabilir mi? sahibi inat ederse bunu kanıtlamanın bir yolu var mı?

a- ne öneriyorsunuz, sizce ne yapmalıyım. bütçemi daha fazla zorlayamıyorum..
    b- ekspertiz için kocaeli taraflarında bir özel servis, sağlam bir usta var mı mutlaka ekspertize sokmak istiyorum, yönlendirebilirseniz çok sevinirim
    c- 50bin km yapıp satmak istiyorum bundan ne kadar başarılı olabilirim :) araç 180bin de olmuş olacak.. yada binmeye devam edeceğim.

teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliilker -- 16 Mayıs 2010; 3:43:32 >

• 2 Senede 130 bin km benzinli bir araçla nasıl yapmış hayret??

Yaklaşık 40 bin lira benzine vermiş. Arabayıda 40 almıştır. Şimdi 29 a satıyor. Temiz 50 bin zararı var.

Sorunuza dönersek fiyatı bence uygun gibi ama km si fazla, eğer içinize sindiyse temizse alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caissa

2 Senede 130 bin km benzinli bir araçla nasıl yapmış hayret??

İsteyen yapar , benim babam Yeni Superb ile Türkiyede en çok kilometre yapıp satan kişidir
  • quote:

quote:
    quote:

İsteyen yapar , benim babam Yeni Superb ile Türkiyede en çok kilometre yapıp satan kişidir

Ayda neredeyse 2000 lira benzine vermek demektir bu.

Ayda 2000 lira sadece benzine verebilecek gücü olan birinin altında jetta olmasıda enteresan.

Büyük ihtimal şirket aracı diyeceğim ama benzinli şirket aracı olmaz. Valla benim bu ilana aklım ermedi.
  • quote:

Ayda neredeyse 2000 lira benzine vermek demektir bu.

Ayda 2000 lira sadece benzine verebilecek gücü olan birinin altında jetta olmasıda enteresan.

Büyük ihtimal şirket aracı diyeceğim ama benzinli şirket aracı olmaz. Valla benim bu ilana aklım ermedi.

Orası bizi ilgilendirmez :)

Bulduğum bu tip bi kaç ilan ..

http://www.sahibinden.com/temiz_2008_model-67WQQaXQQ25163205WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/sahibinden_satilik_a3-71WQQaXQQ24375018WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/2008_bmw_3_16_i-09WQQaXQQ25201917WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/aracta_2_parca_boya_var_1_kaput_birde_camurlukta_var-42WQQaXQQ25092299WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/2007_model_audi_a4_2_0t_fsi_quattro_s_line_hatasiz_-97WQQaXQQ25267617WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/karakaya_otomotiv-41WQQaXQQ24890427WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/makyajli_avensis_1_6_comfort-05WQQaXQQ24707960WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/firat_otomotiv_den_fiat_sedici_otomatik-87WQQaXQQ25322383WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/_marka_2007_megane_expression_triptronik_vites-49WQQaXQQ25000266WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/satilik_jetta_antalyadan-75WQQaXQQ25395883WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/2007_clio_1_4_authentique-66WQQaXQQ25203371WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/duzenli_servis_bakimli_-_masrafsiz_-_sorunsuz-45WQQaXQQ24036420WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/2007_opel_vectra_comfort_1_6_--_hatasiz-30WQQaXQQ24155798WQQpXQQdisplayitem

Demek istediğim yapan yapıyor yani ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 16 Mayıs 2010; 4:18:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliilker

Arakadaşlar,

araba arayışım devam etmekte. Bir hevesle gittim aşağıdaki aracı gördüm inceledim.

http://www.sahibinden.com/servis_bakimli_hatasi_yok_-03WQQaXQQ25366084WQQpXQQdisplayitem

29750TL'ye bırakıyor en son.. Gerçekten performanslı bir araç yakıt tüketimi de gayet iyi. 130bin km ye kadar servis kitapçığında yetkili servisin imzası var hiç aksatılmamış. İçi 0'dan farksız. Sigara içilmemiş, konsolda aşınan bir tuşu yok. Boya yok. Orjinal Ancak 5664 ten sorgulandığında 126tl lik ve 1400tl lik iki adet işlem var. Sahibi 1. sahibi ve böyle birşey olamaz yanlışlık var falan diyor. Böyle birşey mümkün mü? kaza dışı bir işlem kayıtlara geçmiş olabilir mi? sahibi inat ederse bunu kanıtlamanın bir yolu var mı?

b- ekspertiz için kocaeli taraflarında bir özel servis, sağlam bir usta var mı mutlaka ekspertize sokmak istiyorum, yönlendirebilirseniz çok sevinirim
    c- 50bin km yapıp satmak istiyorum bundan ne kadar başarılı olabilirim :) araç 180bin de olmuş olacak.. yada binmeye devam edeceğim.

teşekkürler..

o aracın km si çok fazla bence uzak dur

http://www.sahibinden.com/140_bg_jetta_kara_yilan_6_ileri_boyasiz_darbesiz-82WQQaXQQ23258166WQQpXQQdisplayitem

iyi bir pazarlıkla 31.000 veya 31.500 e alınır. bu daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: superhead

quote:

Orijinalden alıntı: aliilker

Arakadaşlar,

teşekkürler..

o aracın km si çok fazla bence uzak dur

http://www.sahibinden.com/140_bg_jetta_kara_yilan_6_ileri_boyasiz_darbesiz-82WQQaXQQ23258166WQQpXQQdisplayitem

iyi bir pazarlıkla 31.000 veya 31.500 e alınır. bu daha iyi olur.
    bunlar inşaatçı firma.. düzce gebze iki şantiye arasında günde 1-2 defa gidip gelerek yapmışlar bu km'yi. Sadece uzun yolda. Politikaları alıp 1 max 2 yılda satmak dizel araç alıyorlar hiç. İçine binseniz sıfır sanırsınız.. İyi bir biniciyim Allah kaza bela vermezse yıllarca binmek isterim ama iş mecbur kalıp satmaya gelince elimde kalır çok uğraşırım diye korkuyorum.

servis önerecek bir arkadaş you mu hiç bu ekspertiz işinde anlayacak güvenilir?

• quote:

Yaklaşık 40 bin lira benzine vermiş. Arabayıda 40 almıştır. Şimdi 29 a satıyor. Temiz 50 bin zararı var.

Sorunuza dönersek fiyatı bence uygun gibi ama km si fazla, eğer içinize sindiyse temizse alınabilir.

Benzine verilen parayı şirket giderlerine yazıyorlar.Sanırım belli bir oranda vergisi düşüyor.Ayrıca niye 50 bin tl zararı olsun 130 bin km yol yapmış.Sonuçta biniyor geziyor işini hallediyor zarar gözüyle bakmamak lazım.
  • 1.4 ve aşırı besleme motor..
    Ömrü ne kadar uzun olabilirki..
    Bence uzak durun bu ilandan
  • quote:

quote:

Memlekette kafasız adam çok diyosun yani. Doğru haklısın..

demek ki sadece sizde kafa var.. benzinli araç alan halkın %50si (benzinli-dizel satış oranı) başı kesilmiş tavuk gibi kafasız dolaşıyorlar o zaman.. herkesin hesabının kitabının kendine olduğu hiç aklınızın bir kenarından geçti mi? adam dizel alsa çok km yapsa o kadar zamanda, bu sefer yüksek km li dizel alınmaz diyecektiniz.. yani ne musaya ne de isaya yaranılıyor!
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

quote:

quote:

demek ki sadece sizde kafa var.. benzinli araç alan halkın %50si (benzinli-dizel satış oranı) başı kesilmiş tavuk gibi kafasız dolaşıyorlar o zaman.. herkesin hesabının kitabının kendine olduğu hiç aklınızın bir kenarından geçti mi? adam dizel alsa çok km yapsa o kadar zamanda, bu sefer yüksek km li dizel alınmaz diyecektiniz.. yani ne musaya ne de isaya yaranılıyor!

Alıntıları Göster
    Km.si fazla diyenlere öyle sinir oluyorum ki...

Çok biliyorsunuz her şeyi,bir de yorum yazmışlar.Aşırı beslemenin ömrü ne kadar olabilir ki diye?Volkswagen mühendisleri boşuna çalışıyor değil mi,oturduğunuz yerden yazıyorsunuz garip garip yorumlar.Adamlar boşuna okumuş sanki.

Siz alın arabanızı 50 bin km. kullanıp satın o zaman.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

1.4 ve aşırı besleme motor..

bu nasıl bir incidir ya.. kraliçe elizabeth'in boynuna layık..

sizin mantığınızla o zaman 2-3 sene sonra şu ana kadar satılan tüm tsi motorlu audi, vw, skoda ve seatlar çöp olacak çünkü çoğu 100 bin km yi devirecek.. onların ardından opel astra ve insignialar (turbo motorlu olanlar) gelecek.. onları birkaç sene sonra renault 1.4 t motorlu araçlar takip edecek.. Volvoları saymıyorum bile çünkü onlar 1980 lerden beri turbo motorlu satılıyorlar zaten dokunulmaz..

90 larda abd'de yaşarken 80li model volvolar vardı çoğu 200.000+ mil (dikkat km değil!) yapmıştı orijinal motor ve de çoğu orijinal turboyla! sizce nasıl yapmışlardır o kadar mili o araçlar her 2 senede motor ve turbo değiştirerek mi? sallarken de destekli sallamak lazım bence

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Km.si fazla diyenlere öyle sinir oluyorum ki...

Çok biliyorsunuz her şeyi,bir de yorum yazmışlar.Aşırı beslemenin ömrü ne kadar olabilir ki diye?Volkswagen mühendisleri boşuna çalışıyor değil mi,oturduğunuz yerden yazıyorsunuz garip garip yorumlar.Adamlar boşuna okumuş sanki.

Siz alın arabanızı 50 bin km. kullanıp satın o zaman.

Alıntıları Göster
    ekspertiz için kendi servisine gösterin eğer kocaelinde bütün bakımları yapılmışsa siz sakaryadakine gösterin bence daha iyi sonuç alırsınız.
    ama illaki sanayide farklı bir ustada baksın derseniz bosch servisini öneririm ustası iyi bir ustadır.
    ayrıca sanayide çok iyi bir kaportacı var orayada kaporta için baktırmanızı öneririm (ismini bilmiyorum ama bosch servisinin az ilerisinde deniz tarafı değil sakarya tarafı) çünkü sorgulamada birşey çıktı ise bu şüphelenilecek bir şeydir ve kapartoda zerre kadar boya çıkarsa o araçtan hemen vaz geçin çünkü sahibi bariz yalan söylüyor demektir.ve başka konulardada yalan söylemediğini bilemeyiz.
    şimdi kim ne derse desin 2 senelik araç için 130 bin km çok kmdir ha bu km aracın ömrü açısından çok önemli bir km dir orası tartışılır.ancak aracın turbo şarjlı bir araç olması her zaman için atmosferik bir araca göre sorun çıkarma olasılığını artırmaktadır.
    neden artırmaktadır çünkü en basitinden atmosferik bir motora göre daha fazla parçadan oluşur.
    (bakın üstüne basa basa söylüyorum sorun çıkarır demiyorum olasılığı daha fazladır diyorum)
    sonuçta aracın bütün bakımlarının yapılmış olması ve yolun büyük kısmının otobanda yapılmış olması içimizi ferahlatan şeyler ama aracın ne biçimde kullanıdığının bilinmiyor olmasıda negatif yönümüz.
    benden bu kadar.
    hakkınızda hayırlısı olsun.

• quote:

aynen katılıyorum bu motorları ilk alanlar yaşadı 5-10 yıl rahat binerler.ama yarın birgün 10 yaşında ikinci ele düşerse o zaman görürüm bu tsı leri malesef henüz ülkemizde enjeksiyonlu elektronik araçların tamirini doğru düzgün yapacak alt yapı yok memleket şahin ve broadwy tamircisiyle dolu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

aynen katılıyorum bu motorları ilk alanlar yaşadı 5-10 yıl rahat binerler.ama yarın birgün 10 yaşında ikinci ele düşerse o zaman görürüm bu tsı leri malesef henüz ülkemizde enjeksiyonlu elektronik araçların tamirini doğru düzgün yapacak alt yapı yok memleket şahin ve broadwy tamircisiyle dolu

Alıntıları Göster
    araba ne kadar güzel olursa olsun yakıt tipine bakınca benzin ifadesi görünce o araba tofaştan farksız oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: darth90

araba ne kadar güzel olursa olsun yakıt tipine bakınca benzin ifadesi görünce o araba tofaştan farksız oluyor

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Evet sadece bende kafa var arkadaşım. Bana hiç kimse 2 senede 130 bin km benzinli bir araçla yapan birisinde zeka kırıntısı bile olduğuna inandıramaz. Benzini vergiden düşürüp beleşe getiren zihniyet de olsa bence olay budur.

Benzinli araçla senede maksimum 20-25 bin km yapılır daha fazlasını yapacak olan adam farklı alternatiflere yönelmek zorundadır.

Biraz düşünürsen neden olduğunu anlaman zor olmaz tabi sende benzinli bir araçla 2 senede 130 bin km yapmıyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caissa -- 16 Mayıs 2010; 16:17:39 >

• Yorumlara bak konu pert olacak gibi
  • Orijinalden alıntı: caissa

quote:

quote:

Evet sadece bende kafa var arkadaşım. Bana hiç kimse 2 senede 130 bin km benzinli bir araçla yapan birisinde zeka kırıntısı bile olduğuna inandıramaz. Benzini vergiden düşürüp beleşe getiren zihniyet de olsa bence olay budur.

Benzinli araçla senede maksimum 20-25 bin km yapılır daha fazlasını yapacak olan adam farklı alternatiflere yönelmek zorundadır.

Biraz düşünürsen neden olduğunu anlaman zor olmaz tabi sende benzinli bir araçla 2 senede 130 bin km yapmıyorsan.

--------------
    Niye zorunda peki?Adam belki sizin gibi hesap yapmıyor,çok parası var.Yakıt parası ona koymuyor olabilir.Dizeli sevmiyordur,almamıştır.Olamaz mı yani?

Çok mu üstün zekalısınız ki milleti yargılıyorsunuz?PARASI VAR KOYUYOR.BİZE DE LAF DÜŞMEZ.Gerisi boş muhabbet,boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 16 Mayıs 2010; 17:05:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

quote:

--------------
    Niye zorunda peki?Adam belki sizin gibi hesap yapmıyor,çok parası var.Yakıt parası ona koymuyor olabilir.Dizeli sevmiyordur,almamıştır.Olamaz mı yani?

Çok mu üstün zekalısınız ki milleti yargılıyorsunuz?PARASI VAR KOYUYOR.BİZE DE LAF DÜŞMEZ.Gerisi boş muhabbet,boş.

Alıntıları Göster
    quote:

Herkes istediği araçla istediği km yi yapar buna lafım yok. Ama benim açımdan o insanda zeka ve mantık kavramları aranmaz. Benin dediğm budur. Yoksa tabi ki de bana ne!!

• quote:

5000cc v8 motorlardan 2000-2500 cc motorlara geçincede öyle diyorlardı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.