Şimdi Ara

BURGER KİNG'DE ÇALIŞMAK TÜM DETAYLARIYLA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
5
Favori
51.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar konuyu açmamın sebebi malum yaz aylarının yaklaşması ve lise üniversite öğrencilerinin işe girip çalışması bu tarz gençleri sürekli kapanda mc bk gibi büyük markalar oluyor. Siz arkadaşlarım gibi girmeden önce bende bir çok şeyi merak ediyordum.

Aynı zamanda geçen sene mcdonalds tanıtımını yapan arkadaşımın konusunu inceledim anlatımı çok hoşuma gitti benzer bir çalışma yapıcam.

Öncelikle ben kimim: İstanbul Anadolu Yakasındaki bir avm'de part time çalışan bir Supervisor'ım hafta içi okul iş yapıyorum ve hafta sonunuda işle geçiyorum Burger King'de eleman sayısı yeterliyse shiftiniz size göre gayet iyi bir şekilde belirlenir çok esnektir ve rahattır. Şuan çalışmaya devam ediyorum.

Burger King'de Hiyerarşi

Ekip üyesi -> Servis Expert(Uzmanı) -> Servis Supervisor (müdür yardımcısı) -> Vardiya Müdürü -> Asistan Müdür -> Kıdemli Asistan Müdür ve -> Restoran Müdürü

Bundan sonrasında operasyonda grup müdürü olarak devam edebilir bir kaç restorandan sorumlu olabilirsiniz.
    Merkezde çalışıp farklı departmanlarda görev alabilirsiniz. Tabi bu kadar ileri düzey düşünüyoz ciddi emek sarfetmeli ve yeri geldimi ezilmeli ve ezmelisiniz.

Burger Kinge internet üzerinden form doldurarak ya da telefonla arayarak başvurmayın gidin yüz yüze konuşun onların insan gücüne ihtiyaçları var ve sizin burger king gibi yüzlerce alternatifiniz var bunu bilerek gidin ve başvurada kendinizden emin konuşun başvurudan sonra evrak toplama işlemi biraz zahmetlidir özellikle de sağlık raporu almak biraz sıkıntılıdır ben çok sıkıntı çekmiştim açıkçası

Başvurunuz onaylandığında size en hızlı şekilde geri dönüş yapılır her hafta salı-perşembe temel eğitim vardır TAB Gıda'nın mecidiyeköy'deki eğitim merkezinde burda sadece bk personelleri değil sbarro popeyes arbys usta dönerci personel adayları ve müdür adayları eğitime tabi tutulur. anadoluda durum nasıl bilmiyorum ancak istanbulda eğitiminizi burdan alıyorsunuz size marka ve firmanın geçmişinden bahsedecek evraklarınızı onaylayacaklar kısa bir sağlık muaynesinden sonra artık işe başlayabilirisiniz.

Restorana girdiğinizde öncelikle size el yıkamayı gösterirler el yıkama işlemini H400 ve H500 kimyasalları ile yaparsınız ondan sonra önlük giyersiniz ve eldiven takarsınız her burger king personelinin ilk önce mutfağı öğrenmesi şarttır mutfağı öğrenmeden diğer istasyonlarda özellikle servis bölgesinde çalışmanız çok zordur. Çünkü BK mutfağı diğer tüm fast food devlerine göre çok daha zor ve çeşitlidir. Mutfağı öğrenmeniz için size toplam 1 ay süre verirler ( kasiyer ihtiyacı yoksa) mutfak hız + konsantrasyon ve yetenek gerektirir çünkü ön tarafta 15 kişi 7 kasayla çalışırken siz arkada tek başınıza ürün yapmaya o kasalara sandviç yetiştirmeye çalışırsınız BK mutfağının ve tüm restoranın kalbi ALEVDE IZGARA KONSEPTİNİ SAĞLAYAN Broiler adlı ekipmandır Broiler size alevde ızgara yapmanızı sağlayan tam otomatik bir et pişirme makinesidir. Yapmanız gereken tek şey eti broilera bırakmak ve diğer tarafından toplamaktır. Mutfağı öğrenmeden diğer istasyonlara geçiş yapamazsanız özellikle ana üretim istasyonu olan Whopper+ Hamburger Board burda tüm et ürünleri yapılır Spesiyal Board ise mutfağın diğer kısmıdır burda tavuk ürünleri nugget tenders chicken fries gibi yan ürünler hazırlanır. Mutfak alanı çok sıcaktır ve özellikle avm içindeyse kliması yetmez kesinlikle soğutmaz burnunuzdan ter damladığını hissedersiniz ve eğer çalışmak istemezseniz size orası işkence gibi gelir mutlaka arkadaş edinmeli ve kendinizi eğlendirecek şeyler bulmalısınız.

3 ay sonunda tam olarak sizden servis , üretim ve lobi bölgelerini tamamen öğrenmenizi beklerler bu zaman gayet yeterlidir. 3 ay sonunda rm onayıyla servis expert sınavına girersiniz ve yüzde 80 başarı oranı sağlarsanız tebrikler ilk terfinizi aldınız artık altınızdakileri ezebilirsiniz.

çalışma şartlarına devam edelim iş pis ve ağırdır saçınız üstünüz yağ kokar çalıştığınız her gün banyo yapmalısınız mutlaka kıyafetlerinizi sürekli yıkamalısınız kıyafetin hijyeninden siz sorumlusunuz ve bu önemli bir ayrıntıdır. servis bölgesi aslında rahattır sıcak değildir. çok terlemezsiniz yapmanız gereken gelen misafirlerin siparişlerini almak ve size ezberletilen bi kaç cümleyi söylemektir. büyük seçim soğan halkası ya da hazırda bulunan ürünlerin ÖS yani önerili satış yapılmasıdır. her insana sabahtan akşama güleryüzle hizmet sağlamalısınız çok zordur çok tartışırsınız ama insanlardan gelen tepki birazda sizin elinizdedir siz onlara nasıl yaklaşırsanız onlarda size öyle yaklaşmaktadırlar. İsteklerini tam yerine getirmelisiniz unutmayın aç insan sinirli insandır ve hız için fast foodu tercih etmiştiştir. yoksa karşıdaki kebabçıda iskender de yiyebilir. ancak 10 lira verip sizi satın almaya çalışanlarda yok değil bu tip insanlarda oluyor sabır işidir arada bir mutfakta çalışarak bu sıkıntılardan uzaklaşabilirisiniz unutmayın mutfak servisten daha zordur ancak kafanız rahattır en fazla kasadaki arkadaşınızla tartışırsınız. Yemek olayı puan sistemidir. 7.5 saat için 14 puanınız vardır liste restoranda asılıdır istediğinizi alıp yiyebilirsiniz. orta kola patates birer puandır. Whopper 11 puandır veya king chicken 5 puandır yemekte yasak olan tek şey çift etli sandviç almaktır. 30 dakika mola hakkınız bulunmaktadır. ne fazla ne eksik isterseniz 15 saat çalışın molanız yine 30 dakikadır onun dışında sürekli ayakta olacağınızı unutmayın. vardiyaya giriş çıkışlarda parmak izi okutursunuz. aynı şekilde mola giriş çıkışlarındada parmak izinizi okutursunuz. buna göre maaş alırsınız ve unuttuğunuz zaman şirkete çalışmış sayılırsınız hem sgk priminiz ödenmez o günlük hemde maaşınız yatmaz düzeltme ancak bir sonraki ay olabilir. Şirket Mcdonaldsta olduğu gibi personelin yaptığı mesailere gözünü dikmez saatini azaltmaz oynama yapmaz herkesin hakkını öder ama mesai yaptırmamaya çalışır ayrıca 7.5 saat çalışıcam diye girmeyin genelde işe 11-13 arası restorana göre değişir gelirsiniz ve 22den önce çıkabildiğiniz günler sayılıdır ama parasını fazla fazla alırsınız haftada 45 saati geçtikten sonra ya bir izin daha verilir ya da çalıştığınız her saat için %50 fazla saat başı ücret alırsınız aynı şekilde resmi tatillerdede ücretiniz %100 olur oyüzden özel günlerde çalışmaya dikkat edin para kazanmak istiyorsanız. Arkadaş ortamı yaş ortalaması düşük olduğu için çok yakındır herkes lise 3-4 veya üniversite öğrencisidir full çalışanlarda o yaş grubundadır. Herkes birbirine yakın davranır yine bu sizin sosyalliğinizle alakalı bir durumdur benim 1.5 senelik çalışma hayatımda hiç kavga ve tartışmam olmadığı gibi en yakın arkadaşım her hafta birileriyle tartışmakta. Maaşlara geldiğimizde asgari ücretti ekip üyesi maaşları şuan 950 TL bunu saate bölün saatlik ücrette odur. 60 TL fazlası Servis Expert maaşıdır Supervisor maaşları ise sabittir ve ne kadar fazla çalışırsanız çalışın fazlasını alamazsınız eksik çalışırsanız ise bu maaşınızdan kesilir. 1200 TL supervisor maaşıdır.

Restoranlar ortalama 6 ayda bir Burger King Corporation'a bağlı bir şirket tarafından denetlenir. Her şeyi ama her şeyi incelerler. Sipariş falan vermez direk içeri dalarlar.
    A-F arasında bir puan verir ve puana göre bidaha gelirler A alırsanız 1 yıl sonra B alırsanız 6 Ay sonra Gelirler gibi restoranı kapatma yetkileri bile vardır.

Eğer bir mesleğiniz yoksa üniversite okuyamıyorsanız burada bir gelecek düşünebilirsiniz. Bu şirketten alacağınız yönetici sertifikası uluslararası bir geçerliliğe sahiptir. Şirket tam anlamıyla kurumsal değil ancak ben işe girdiğimden beri git gide kurumsallaştı ve bu yolda ilerliyor. Bk şuan Mcdonaldsı çoğu yerde alt etmiş durumda bunda diğer şirketlerininde önemi var tabii. Artık kapanış işlemlerinide yani 17 de gelip gecenin bir yarsına kadar süren vardiyada personeller çalışmıyor özel temizlik şirketleriyle anlaşıldı ve onlar yapıyor. Bunun dışında öğrenmek istediğiniz her hangi bir şey olursa seve seve yardımcı olurum

• Yapay Zekanın Yanıtı

BURGER KING'DE ÇALIŞMAK: TÜM DETAYLARIYLA

Burger King'de çalışmak, heyecan verici ve ödüllendirici bir deneyim olabilir. Şirket, çalışanlarına çeşitli avantajlar ve fırsatlar sunmaktadır.

Personel Yemek Puanları

Burger King, çalışanlarına vardiyaları sırasında ücretsiz yemek sağlayan kapsamlı bir puan sistemi sunar. Bu puanlar, menüdeki hemen hemen her öğeyi satın almak için kullanılabilir. Puan listesini Burger King'in resmi web sitesinden veya yönetimden edinebilirsin.

Kıdem Sıralaması

Burger King'de kıdem, çalışanların deneyim seviyelerine göre sıralandığı bir sistemdir. Kıdem sıralaması, maaş artışları, terfi fırsatları ve diğer avantajlar gibi çeşitli faydalar sağlar.

Eğitim Videoları

Burger King, çalışanlarının işlerini başarıyla gerçekleştirebilmeleri için kapsamlı eğitim videoları sağlar. Bu videolar, sipariş alma, yemek hazırlama ve müşteri hizmetlerinden güvenlik prosedürlerine kadar çeşitli konuları ele almaktadır.

Diğer Avantajlar

Çalışan yemek puanlarına, kıdem sıralamasına ve eğitim videolarına ek olarak Burger King, çalışanlarına şunları da sunmaktadır:

• Sağlık sigortası
    • Diş sigortası
    • Görme sigortası
    • Ücretli izin
    • Çalışan indirimleri

Nasıl Başvurulur

Burger King'de çalışmakla ilgileniyorsan, resmi web sitelerini ziyaret ederek veya yerel bir restoranı arayarak iş başvurularını inceleyebilirsin. Başvuru süreci genellikle bir online form doldurmayı ve bir mülakata katılmayı içerir.

Burger King'de çalışmak, restoran sektöründe kariyerine başlamak veya ilerlemek isteyenler için harika bir fırsat olabilir. Cömert avantajlar, eğitim fırsatları ve kariyer gelişimi potansiyeliyle Burger King, çalışanlarına değer veren ve ödüllendirici bir işyeri sunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çekilmez.
  • Dönercide çalışırım daha iyi

Hatta alttaki üyenin eczanesinde çalışmak bile daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Hyde -- 13 Mayıs 2015; 17:02:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eeTavus

Çekilmez.

neden hocam?
  • Mr. Hyde kullanıcısına yanıt
    Dönerci sigortanı ödeyecekse tabiiki dönerciyi seçmen mantıklı olacaktır.
  • caliscagimdan degil ama okudum. emegine saglik cok aciklayici bi yazi olmus
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spike4245

Dönerci sigortanı ödeyecekse tabiiki dönerciyi seçmen mantıklı olacaktır.

Üniversite öğrencisi için sigortanın yatmaması daha mantıklı. Bursları etkiliyor sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Hyde -- 13 Mayıs 2015; 17:04:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mr. Hyde kullanıcısına yanıt
    Bursunu etkilemiyor.
  • 2013 yazında 2 ay mc de çalıştım. Kötü bir şey müdürün izin vermeden çıkamıyorsun 11 saat çalıştığım gün bile oldu.

• mesajım bulunsun
  • Pek yemem junkfood fakat bazı durumlarda yiyoruz. Hamburgerin içine adam akıllı yerleştirmiyorlar içeriği. Rasgele atıyorlar.

• Ek iş olarak çalışabilir miyiz sadece pazar günleri mesela

• Kediyeyolgösterenadam kullanıcısına yanıt
    yapan kişiye bağlı ben çok dikkat ederim tabiiki bazı durumlarda kontrolden çıkıyorsun ancak ben yaptığım sandviçlerin yüzde 90'nında içeri çok önem veririm çünkü alınması gereken tadı alamıyorsun banada hak yemek gibi geliyor o yüzden dikkat ediyorum
  • MonsterKill88 kullanıcısına yanıt
    sadece pazar günleri zor ama bazı restoranlar haftasonu çok yoğun oluyor haftasonu çalışmanı kabul edebilirler.
  • Yaş sınırı kaç?

• Bu yaz çalışmayı düşünüyorum duruma gore 1 sene de calisabilirim. Parti time maaş ne kadar ve haftada kaç saat? Parti time olanlar mesai te zorla kalıyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu

• Holk kullanıcısına yanıt
    bana örnek bir program çıkartırsan sana daha ayrıntılı anlatabilirim. Şirket seni part time göstermiyor full gösteriyor(saatlik sözleşmeli işçi) bu şekilde hem daha fazla maaş alıyorsun hem de yazın full çalışabiliyorsun part time personeller 35 saatten fazla çalışamaz. bana örnek bir program yazarsan ne kadar maaş alacağını ve mesai durumunu anlatırım.
  • 16 dostum bu sigortan için yoksa 15 yaşında olupta kimliğinde 16 olduğu için çalışanda gördüm
  • Spike4245 S kullanıcısına yanıt
    Diyelim günlük 6 saat çalışıyorum ama daha fazla değil. Ne kadar olur 7 gün mu çalışılıyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.