Şimdi Ara

C3 Shine vs Opel Corsa Elegance

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Araba almak istiyorum ama iki model arasında kaldım . 2020 model C3 shine mı yoksa 2020 model Opel Corsa Elegance ' mı daha iyi olur sizce ? Kalite olarak hangisi daha iyi , ilerde satmak istersem hangisinde sorun yaşarim vb . Konularda önerileriniz nelerdir ? Şimdiden teşekkürler 🙂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Satmak içi alıyorsan polo yada clio daha mantıklı olur. Bu ikisinin arasında corsa daha popüler. Ama makyajlı c3 donanımları ve konforu çok iyi görünüyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlerde satmak istersem ve c3
    Almayacagin arabayı ne diye sorarsın ki

• İkisi de güzel araba binerken üzmez ama satarken Corsa daha çok prim yapar. Hem Corsa daha güncel şasiye sahip ve şanzıman EAT 8. Ben Corsa alırdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel B segmentinde Polo, corsa, clio ve c3 kullanmış biri olarak;

Güncel bir otomobil, şanzıman ve motor gücü istiyorsan Opel Corsa alabilirsin. 130'luk puretech ve eat8 mükemmel uyumlu. Epey de yakışıklı. Motor titreşimi yok sayılır. Aralarında en sportif ve hızlısı. Eksiklik olarak şoför kapısından rüzgar sesi alması ve bazı serilerindeki yazılım sorunları var. Arkadaşım yaşadığı yazılımsal sorun nedeniyle hala çözüm bekliyor. PSA'ya mail attı.

Konfor, kalite, sessizlik ve genişlik istiyorsan Volkswagen Polo alabilirsin. C segmentine bindiği düşünebilirsin. Kokpit yerleşimi, iç mekan kalitesi ve kullanım hissi aralarında en iyisi. Bagaj ve iç hacim olarak en büyükleri. Eksiklik olarak donanımları diğerlerine göre yok sayılır. Motor titreşimi yok gibi. Aynı zamanda bu kendi aracım. Makyajlı versiyonu tanıtıldı. Ne zaman gelir bilinmiyor.

Yerden yükseklik, sıradışı tasarım ve donanım istiyorsan C3 alabilirsin. Kendine has bir kitlesi oluştu. 2019 makyaj öncesi 110'luk versiyonunu kullandım. Donanım olarak çok iyi. Crossover havası var. Eksiklik olarak iç mekan kalitesi diğer araçlardan biraz geride ve yol tutuşuna yüksek olması sebebiyle dikkat edilmeli. Motor titreşimini hissediyorsun.

Güncellik, ekonomik bakım ve servis istiyorsan Clio alabilirsin. 5. jenerasyonu gerçekten tasarım olarak çağ atlamış durumda. İlk serinin icon donanımları en doluları. 1.3'lük versiyonu tercih edersen seni mutlu eder. 1.0 motorda titreşimi hissediyorsun. Ayrıca 1.0'lıklarda kullanılan şanzımanın kendine has kullanım tarzının öğrenilmesi eksiklik olarak görülebilir.

Umarım yardımım dokunur.

• Citroen in araçlarını seviyorum özellikle tasarımları çok hoşuma gidiyor shine c3 de gayet güzel donanımlara sahip ama ikinci elde en az zarar en hızlı satılma süresi kısmına gelirsen c3 ü tercih etmem ayrıca yaklaşık 4-5 yıldır aynı kasa olmasıda benim için bir dezavantaj c3 ü tercih etmek için güzel bir fiyat avantajı beklerim açıkcası.

Opel Corsa kısmında forumda çok beğenilip övülüyor ama corsa nın da ikinci elinin iyi olacağını düşünmüyorum iç mekanınıda beğenmiyorum ama sonuç olarak daha yeni bir araba yeni bir yüz olduğu için c3 ile corsa arasında tercihim corsa olurdu.

B segmentte mantıklı bulduğum 2 araç var

1- Hyundai i20 style plus 200.000tl

2-Renault clio 5 touch 180.000tl

İkiside sıfır ve malum sitede alınabilir fiyatlar.

Fiyat ve donanımdan bağımsız en iyiside çok net bir şekilde polo derim. peugeot 208 evet çok güzel çok kaliteli ama çokta klorosfobik polonun o ferahlığı poloyu daha iyi yapıyor benim gözümde ama tr de ki fiyat/donanım ikilisiyle tercih etmezdim tercih edene saygı duyarım sonuçta ikinci elde de en hızlı satılıp en yüksek prim yapan araçlardan bir tanesi kendisi.

• ysnaltprmk kullanıcısına yanıt

corsa elegance da 100 hp motor var. 130 hp lik motor sadece ultimate corsada var.

ben de b segment hb araç arıyordum. geçen hafta makyajlı ibiza alarak arayışımı sonlandırdım. 226,5 a aldım. clio hoşuma gitmiyordu. corsada dijital klima sadece ultimate paket vardı. o da %80lik dilime girdiği için artık gelmiyor. diğer araçlarda bayilerde pek yoktu. kader ağlarını ibizadan yana ördü.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 9 Ağustos 2021; 9:46:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Citroen C4 vs Clio 4
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • C3'ün de yabana atılacak piyasası yok, araç gayet tutuluyor, sokakta 3 tane makyajlı C3 gördüğüm oluyor.

• 2.el olarak aşağı yukarı aynı araçlar ikisi de. İkisini de bayide incelemiştim. C3 tasarım açısından gözünüze hitap ediyorsa tercih edin. bence gayet corsaya göre her açıdan daha güzel araç. Tr koşullarına da uygun. Diğer b segmenti araçlara göre biraz yüksek. İç hacmi fena değil. Bagaj segment standartlarında.

2. El piyasası sizin için önemliyde polo alın. Çeyrek altın gibi polo.

• Çok teşekkür ederim cevaplarınız için

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Pandemi nedeniyle ben ve çevremin araba alma durumu da kaderin ağlarını örmesiyle oldu. Baktık hangi araba uyguna geldi, "corsa, polo, c3, clio" kim ne yakaladıysa onu aldı😁 Bir iki farkla bence hepsi alınabilir arabalar. Ayrıca Ibiza'da gözden kaçmış olsa da Vag grubunda mqb0 platformunda B segmenti için en iyi motor ve donanıma sahip araç. Hayırlı olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Donanım olarak Shine daha dolu olur. Çünkü Opel'de karşılığı Ultimate donanım.

1.2 T almayı düşünüyorsanız Citroen tarafında EAT6 varken Opel tarafında EAT8 var. Bu ikisi arasında ben Opel Corsa derim.

Geçtiğimiz hafta Opel Corsa 1.2T EAT8 100hp aldık patronun kızına. Gri renk siyah tavan kombini. Afyon'dan aldık. Afyon'dan Düzce'ye kadar ben kullandım aracı 370km. Kendi aracım Clio 4 1.5 dCi icon manuel 90hp. 1.2 T 100hp EAT8 çekiş olarak dizeli aratmıyor ve çok konforlu şanzımana sahip. Giderken 2016 Passat 1.6 TDI Highline DSG ile gittim, dönerken Opel Corsa 1.2T EAT8 ile geldim. DSG konforuna çok yakın EAT8 şanzıman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.