Şimdi Ara

c3'ün çok hafif direksiyonu neden ağırlaştı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim arabanın direksiyonu (94 c3 1.4 hdi 92bg ) önceleri çook hafifti ama son 7-8 aydır ağırlaştı. yani ağırlaştı dediysem normal bir arabanın hidrolik direksiyonu gibi oldu. acaba yağdan mı, e yağdansa bunun bakımlarda kontrol edilip değişmesi lazım değil mi? ben de söylemeyi unutuyorum servise. çünkü o kadar da ağır değil.

ama yine de artık ilk aylardaki gibi çok hafif olmasını istiyorum. yağ değil de başka bir şeyden olabilir mi ya da bir problem.. şu an 52000 km'de

• Yapay Zekanın Yanıtı

Citroën C3 Direksiyon Sertleşmesi Nedenleri ve Çözümleri

Citroën C3 aracınızın direksiyonunun ağırlaşması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu nedenleri ve olası çözümlerini şu şekilde inceleyelim:

Hidrolik Direksiyon Yağı Seviyesi Düşüklüğü

Citroën C3 modellerinde hidrolik direksiyon sistemi kullanılıyorsa, direksiyon sertleşmesinin en yaygın nedeni hidrolik direksiyon yağı seviyesinin düşük olmasıdır. Bu yağın görevi, direksiyon sistemine güç sağlamak ve sürtünmeyi azaltmaktır. "Citroën C3 direksiyon hidrolik yağı nerede" sorusunun cevabı aracın kullanım kılavuzunda bulunabilir.

Elektrikli Direksiyon Arızası

Citroën C3'ün bazı modellerinde elektrikli direksiyon sistemi kullanılmaktadır. Bu sistemde bir arıza olması durumunda, direksiyon sertleşmesi görülebilir. "Citroën C3 elektrikli direksiyon sertleşmesi" araması yaparak bu sorunla ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Direksiyon Pompası Arızası

Hidrolik direksiyon sistemlerindeki bir diğer önemli bileşen direksiyon pompasıdır. Pompa arızalıysa, direksiyona güç sağlamak için yeterli basınç oluşmayabilir ve direksiyon sertleşebilir.

Araca Aşırı Yüklenme

Araca aşırı yüklenmesi de direksiyon sertleşmesine neden olabilir. Çünkü aşırı yük, direksiyon sistemine ek yük bindirir.

Çözüm Önerileri

Citroën C3 direksiyon sertleşmesi sorununu çözmek için şu adımları takip edebilirsiniz:

• Hidrolik direksiyon yağı seviyesini kontrol edin ve gerekirse doldurun.
    • Elektrikli direksiyon sisteminin herhangi bir arızası olup olmadığını bir oto elektrikçisine kontrol ettirin.
    • Direksiyon pompasının durumunu bir tamirciye inceletin.
    • Araca aşırı yüklenmemeye dikkat edin.

Bu adımları uygulayarak Citroën C3 direksiyon sertleşmesi sorununu çözebilir ve aracınızı güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • problem yok bence sen in elinalistigi icin agir geliyodur.sen bir iki gun baska araca bin sonra tekrar kendin kine bin bak nasil hafifliyo dureksiyonun (ama eski bir araca bin.)
  • elektrikli direksiyon olduğu için zamanla ağırlaşa bileceğini sanmam zaten direksiyon kutusundada öğle yağlanacak bir yer yok ağırlaşmasına neden olabilecek faktörler lastik havaları yada amortisörler olabilir
  • sandıgım kadarıyla c3 te elektrıklı dıreksıyon yok hıdrolıktır yanı hıdrolık yagı eksılmıs fln olabılır veya bır baska bırseyde lastık hava basınclarıdır uygun sevıyede olmamasıda yapabılır..
    ama ınsan alısıncada artık hafıf gelıyor eskıden hıdrolık olayan arabaları kullanırken sımdı bu alıstıgımız hıdrolık dıreksıyonlar sayesınde normale bınsekıkı kol dondurmeye calısırız
  • bence en iisi baska sorun cıkarmadan o c3 u sat,
  • quote:

Orjinalden alıntı: life19

bence en iisi baska sorun cıkarmadan o c3 u sat,

kusura bakma ama bu tur mesajlar kadar sacma sey goremedım bu forumlarda,, alakasız cevap vereceksen hıc verme,ya bıldıgını sole yada sus,bence sat...sacma..
  • DİR. AĞIRLAŞTI DİE SATILIRMI HİÇ Bİ ARABA BEN İLK ARABAM DOĞAN L İLE HER YOLA ÇIKTIĞIMDA MUTLAKA YOLDA KALIODU BAŞIMIN BELASIYDI İLK ARABAM DİE SATMAYA KIYAMADIM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne alaka hocam daha iyisini mi bulacam c3'ü satınca. netekim lastik havalarındanmış.

c3'ümden fransız malı olması harici çok memnunum. aynı motor hacminde, bu yakıt tüketimiyle 1750 devirde 200 nm, 68 kw güç üreten, elektronik klimalı, 15" aluminyum jantlı, bunun kadar bagajı olan başka otomobil varsa söyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.