Şimdi Ara

C4 hararet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler 2005 model 1,6 lpg li C4 aracım var. Geçen yıl Ayvalık dönüşü klima açıkken rampada araba hararet yapmıştı. Su kalmamış arabada su eksiltme varmış yani. Hemen kaloriferi açıp benzinliğe çektim aracı hararet düştü. Yarım saat kadar bekledim su ekleyip yoluma devam ettim. Sonra Bursa'da tekrar hararet yaptı. Yine mola verip su ekledim. Bursa'dan Samsun'a kadar eve sıkıntısız geldim çok şükür. Sanayide termostat ve devir daim pompasını değiştirdiler. Ondan sonra 1 yıl boyunca hararet sorunu yaşamadım ta ki geçen haftaya kadar. Ankara yolundayken hararet yine çıkmaya başladı. Klima açıkken yine hararet en üst seviyeye çıktı bende kaloriferi açıp yola devam ettim. Ekstra olarak yokuş aşağı vitesi boşa aldığım an hararet yükseliyor ama tekrar vitese takınca düşüyor

Sorun ne olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAMEPROCESSOR -- 15 Temmuz 2024; 17:3:5 >

• Rölantide klimayı açıp bir bak bakalım hocam fan açıyor mu?

Antifriz var mı?

Devirdaim'in su basıp basmadığını da kontrol etmen lazım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokuş aşağı boşta hararet düşmesi lazım sizde yükseliyor bu çok ilginç ben devirdayim veya radyatör de sorun olduğunu düşünüyorum sıvı dönmezse hararet yükselir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşe radyatör kapağını değiştirmekle başla

• Yokuş aşağı viteste gaza basmadan iniyorsaniz silindir içine hava dolacağı için sıcaklık düşer. Boşta inerseniz yakıt yakacağı için sıcaklık oluşturacaktır. Ama yinede bu şekilde radyatöre rüzgar vurduğu için hararetin yükselmemesi gerekir. Ayrıca antifriz de koymalısınız sadece su ile zaten hararet yapmaya elverişli olur.

• Başka ustaya daha götürdüm arabanın her yerine baktı conta vs sağlammış. Klimayı açtı. Klima açıkken arabanın hararet 1 çubuk artıyor ama arabada su kaynatma vs hiçbir şey yok. Kablolara fanlara her yerine baktı. Arabada hiçbir şey yok hocam klimayı arabayı boşa alıp çalıştır sıcaklarda 3-4 saatte bir arabayı dinlendir mola vererek git arabada hararet yok dedi. Usta böyle söyledi ama içime pek sinmedi.

• Aynı sorunu LPG' li Honda araçta 1 yıl boyunca yaşadım.

Nihayetinde gerçek usta sorunun orjinal olmayan müşürden kaynaklandığını buldu ve sorunu orjinal müşür takarak halletti...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FORD FOCUS HARARET SORUNU
    15 yıl önce açıldı
    Fluence Hararet Göstergesi Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Radyatörün tıkalı. Değiştir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.