Şimdi Ara

Çakmak girişinden taşınabilir şarj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şarjlı piller seri bağlayıp çakmak girişinden usb ye aktarsak olur mu yani bu çakmak girişlerinde aletleri koruyan devre filan var mı sağlıklı olur mu
    Birde illa 12v mu vermek gerekiyor?
    Teşekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oluruna Bırak! kullanıcısına yanıt
    Enaz 12v 1a gerekir,, 12v 1a akü alarak, aküden faydalanabilirsiniz. aküyü max 14v min 10.5v şarjda tutmanız gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Enaz 12v 1a gerekir,, 12v 1a akü alarak, aküden faydalanabilirsiniz. aküyü max 14v min 10.5v şarjda tutmanız gerekir.

İşte ben aku yerine pil olsa olmaz mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aküleri kritik voltajın altına düşürmediğiniz ve kapasitesinin üzerinde akım çekmeye zorlamadığınız ve düzgün şarj ettiğniz surece çok uzun sure kullanabilirsiniz. Ama pilleri ne kadar özenli dikkatli kullansanızda kısa surede ömürleri bitiyor. Kapasiteleri azalıyor. O açıdan aku daha avantajlı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacım taşınabilir olmasını sağlamak.Yani 12v pillerle sağlasam sağlıklı bir sistem olur mu
    Sistemi kurmasına kurarsın da pillerin ömrü çok uzun olmaz.

• Hocam kusura bakmayın :) pillerin ömrü bitsin önemli değil telefona bişey olmasın :) tabi ömrü uzun olmaz derken kaç şarj çıkartabilirler?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aküden Usb Çıkışı Almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amacınız telefon şarj etmekse, beş adet şarjlı seri pil ile 6V şarjlı güç kaynağınızı yapın, uygun bir yöntem ile temiz bir 5V elde edin, devrenin ve pillerin sağlayabileceği kadar akım basabilecek bir taşınabilir power bank elde etmiş olursunuz. İlla yüksek verim istiyorsanız yüksek verimli devre tasarlayacaksınız. Yüksek şarj kapasitesi istiyorsanız da pillerin şarj kapasitesi yüksek olanlardan tercih edeceksiniz. Mesela 1,2V 1800mAh pillerin 5ini seri yapıp batarya grubunu oluşturacaksınız, bu pilleri devreden ayırabileceğiniz bir anahtar ile kontrol edeceksiniz, anahtar çıkışına da basit bir 6V-5V dönüştürücü yapacaksınız, iş tamamdır.
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Hocam işte bu 5v dönüştürme 7805 regulator diyorlar ama ben elektronikten anlamam onun için çakmak girişi alıp onun içinde 5v çeviren devre varmı bilmiyorum yapsam olmaz mı
  • 12V giriş diyorsa ve çakmak girişli ise, zaten 10,8 ile 14,4V arası sorunsuz çalışır. Bu yüzden 12V bir batarya kullanmakta sakınca yok. Yeterki uygun amperi sağla
    Nimh piller için yaklaşık 1000 şarj deşarj Li-ion piller için yaklaşık 300 şarj deşarj(tam doldurma tam boşaltma).
    5 volt dönüştürme için çakmaklık şarj aletlerinin içindeki devreyi çıkarıp kullanabilirsiniz. 7805 pil ile kullanışsız olur. Enerjinin yarısı boşa gider.

• Hocam bu aletler kullanışlı oluyormu ? Mesela ben yaptım diyelim şarj süresi nedir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.