Şimdi Ara

Canon Powershot G7/G9/G10 Kullanıcıları ve Resimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,Fotoğrafçılık konusunda çok yeniyim. Hatta bu işe 3 hafta önce başladım.İlk olrak kompact modellerden hangisi alayım dedim ve kararımı Canon G9 dan yana kullandım
    Yeni aldığım Canın G9 ile çektiğim fotoğrafları burada yayınlayacağım. Sizde burda fotoğraflarını yayınlayın, fikir teatrisinde bulunalım.

Canon PowerShot G9

* 12.1 Megapixels (1/1.7” sensor), ayrıca RAW desteği de mevcut
    * 6x optical zoom lens ve SR coating
    * Kamera titremesini ve görüntü bulanıklığını ortadan kaldıran optik görüntü sabitleyici (IS)
    * DIGIC III ve iSAPS tekonolojileri ile hızlı ışık cevabı, net resim kalitesi ve geliştirilmiş Noise azaltması
    * İnsan çekimlerinde daha başarılı netlik için Yüz Tespiti AF/AE/FE işlevi ve arka planda Kırmızı göz düzeltme mekanizması
    * Geniş görüş açılı 3.0” high-resolution LCD ekran, PureColor LCD II
    * ISO 1600 ve Otomatik ISO Shift
    * Kompakt bir gövdeye sahip, üzerinde ISO ve çoklu kontrol düğmeleri mevcut
    * 25 ön tanımlı çekme modu, dahili ful manuel ayarlama ve iki tane özel ayarlanabilir modlar(kayıt edilebiliyor)
    * Digital Tele-Converter ve Safety Zoom özelikleri ile daha çok zoom yapılabilme imkanı
    * Canon EX serisi flaşlarla uyumlu aksesuar kızağı

İlk olarak fotoğrafçılıkta çok yeni olduğumu tekrar söylemeliyim.
    Bu makina neler yapabiliyor bir deneyeyim dedim.Fotoğraflar konusunda hertürlü eleştirilerinizi bekliyorum.

Bu fotoğrafın üst kısmında dağa ne kadar Zoom yapabilirim diye denedim ve bu şekile kadar szoomlayabildim .Burda optik ve dijital olmak üzere 25 x zoom u kullandım

Burdada hareketli nesneleri ne kadar yakalayabiliyor ona baktım.Gece flaşla

Burdada sineğin gerçek görünüm boyutu ve benim yakınlaştırmam ile çekimim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fightclub11 -- 29 Ekim 2008; 14:32:30 >

• dostum makinen hayırlı olsun yalnız g10 kullanıcısı ve g7 kullanıcısı bulman biraz zor... ayrıca çektiğin fotoğrafların büyük hallerini (800x600) simage tagında koyarsan daha iyi fikir sahibi olabiliriz
  • Evet büyük fotolar daha iyi bilgi verecektir.
    Fİyatından dolayı belki de fazla kullanıcısı yok.
    Hayırlı olsun kaça aldınız makinayı?
  • Arkadaşlar teşekkürler
    dediğinizde haklısınız, G7-G9-G10 kullanıcısı bulmak çok zor.
    G9 u 1,080-YTL ye aldım
    Biliyorum bu fiyata DSLR de alabilirdim
    ama ben bu makineyi çok sevdim, %100 olarak tam benim istediğim gibi. Ayrıca Video çekimleride süper

Kompakt makine sınıfında ful manuel ayarlama imkanı veren ve aynı anda güzel ve net fotoğraf çeken en iyi makine G9 olduğunu düşünüyorum

Bu fotoğrafta ise 1/60 perde hızı ve F 4,5 diyaframlayakaladığım su damlacıkları

• Adam mesajını silmiş gitmiş yav
  • quote:

Orjinalden alıntı: albati

Adam mesajını silmiş gitmiş yav

anlamadım ?
  • İlk mesajınız görünmüyor, silmişsiniz galiba.
  • İlk mesajın görünmesin de herhangi bir sorun görünmüyor...
  • çocuk resmi fena değil ama ötekiler bence vasatın altında
  • Bende geçici bir sorun oldu galiba, kusura bakmayın.

Canon'un bu makinayı bu kadar pahalı satmasının nedeni ne olabilir acaba?
    Ixus gibi boyutları da çok ufak değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: albati

Bende geçici bir sorun oldu galiba, kusura bakmayın.

Canon'un bu makinayı bu kadar pahalı satmasının nedeni ne olabilir acaba?
    Ixus gibi boyutları da çok ufak değil.

LetsgotoDijital in internet saysasından G9 ün detaylı inceleme sonucu aşağıda, sanırım bunlardan dolayı pahalı olsa gerek

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Canon PowerShot G9 dijital kompakt kamera
    G7 modelinin duyurusu yapıldığında hepimiz “RAW format desteği istiyoruz” demiştik. Canon PowerShot G9 dijital kamera ile bu dileğimize ulaştık. Ancak beraberinde pek de gerekli olmayan geliştirilmiş özellikler de vardı; örneğin, kesinlikle talep etmediğimiz, arttırılmış piksel çözünürlüğü gibi. Canon cihazın ele oturuşu konusunu tekrar ele alarak iyi yapmış. Birkaç ufak değişiklik sonucunda harika bir sonuç elde edilmiş. Tasarımcıların cihazın kullanım özellikleri ve görünümü konusunda değişiklik yapmaması ise sevindirici. Mükemmel bir görünüme sahip olan Canon G9 geleneksel tarzdaki kullanım özellikleriyle çoğu fotoğrafseverin gönlünü fethetmeye aday bir dijital kamera.

Canon PowerShot G9 - Sağlam dijital kamera
    G7 modeli tatmin edici bir üründü; ama önümde duran Canon G9 dijital kameraya baktığımda fotoğrafçı kalbim daha hızlı atmaya başlıyor. Bunda kameranın sağlam yapısının da etkisi var. Canon G9 dayanıklı bir cihaz. Bu kamera mevcut en kompakt ya da en hafif ürün olmasa da sahip olduğu avantajlı yönleri ağır basıyor. Kamerayı ilk kez elinize aldığınız zaman güvenli yapısını hissediyorsunuz, cihaz kesinlikle sağlam izlenimi bırakıyor. Bazı kaprislerini kabul ettiğiniz sürece Canon G9 ile fotoğraf çekmek keyif veriyor. Cihaz, en hızlı modellerden biri olmadığından dolayı çekimleri sakin bir şekilde gerçekleştirmenizi öneriyoruz. Bunu, özellikle yüksek kalitede fotoğraflar elde etmek istiyorsanız tavsiye ediyoruz. Ben hala Function butonunun ve menünün çok taraftarı olamasam da sizlerin geniş LCD ekran ve üzerinde iyi düşünülmüş kullanım özellikleri sayesinde keyifle fotoğraf çekeceğinizi düşünüyorum. Bu benim kişisel görüşüm olduğundan hesaba katmasanız da olur!

Canon PowerShot G9 - Görüntü kalitesi
    RAW formatında fotoğraf çekebiliyor olmak büyük bir nimet. Çekim zamanını uzatıyor olsa da görüntü kalitesi daha yüksek oluyor. Kamera ile birlikte gelen yazılımı kullanmanıza gerek yok. Photoshop veya Lightroom programlarını kullanmanızı öneririz. Bu yazılımlar, Canon G9 dijital kameranın sunduğu olanaklardan sonuna kadar yararlanmanızı sağlıyor. Canon’un PowerShot G9 kameranın görüntü sensörüne daha çok piksel sığdırmış olması gerçekten çok üzücü. Görüntü kalitesinin umulandan daha düşük olmasının nedenlerinden biri de bu. Işık hassasiyet ayarı konusunda ISO 400’ün üzerine çıkmamanızı öneriyoruz. Sınırlı dinamik alan nedeni ile pozlama değerini dikkatle seçmeli ve ışıklandırmanın türüne dikkat etmelisiniz. Kontrasttan kaçınmak için dolgu flaşını kullanmanız gerekiyor. Bunu ST-E2 kablosuz harici flaş birimi ile yapmanız mümkün.

Deneyimli fotoğrafçılar açısından Canon G9
    Görüntü kalitesinin daha iyi olması gerektiğini düşünmeme rağmen Canon G9 beni tatmin etti. Cihaz, şu andaki mevcut en iyi kompakt dijital kameralardan bir tanesi. Ancak bu kamera ile çekim yaparken ne yaptığınızı çok iyi bilmeniz ve kameraya alışmanız gerekiyor. Bu kamera herkese uygun bir ürün değil. Deneyimsiz fotoğrafseverler kameranın sunduğu çekim olanakların tümünden yararlanamayacaklardır. Ama kişisel görüşüm kameranın harika bir cihaz olduğu yönünde. Nereye gidersem gideyim, sürekli yanımda taşımak isteyeceğim türden bir kamera. Canon G9, fotoğraf çekimi esnasında ve sonrasında zanaatkârlık gerektiren ve eski tarz fotoğrafçılık duygusunu veren bir kamera. Cihaz şipşak çekimler için değil, ciddi anlamda fotoğrafçılık için uygun olan bir dijital kamera.

Canon PowerShot G9 - Mükemmel kompakt kamera
    Canon PowerShot G9 kusursuz bir kompakt kamera olmasa da buna oldukça yaklaşıyor.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.