Şimdi Ara

canon s5 mi? canon g9 mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki makinanın birbirine göre artı ve eksileri nelerdir? Fiyatları birbirine yakın ama aynı sınıf makinalar mıdır bilmiyorum. s5'in slr-like olduğunu biliyorum ama g9 hangi sınıftadır?

Ayrıca size göre en iyi slr-like makina hangisidir? Noise açısından en az problem yaşatacak slr-like makinayı da söyleyebilir misiniz?

• farkli turde makineler, g9 daha kucuk ve tasinabilir buna ragmen oldukca saglam (metal) ve iyi fotograf kalitesi sunuyor, genelde gazeteciler tarafindan ikincil makine olarak tercih edilen bir makine. S serisi daha buyuk fakat daha cok optik yakinlastirma yapabiliyor 12x / 6x ve IS (resim sabitleme destegi) sunuyor
  • canon s5 slr like bir makinedir
    canon g9 ise özellikleri bakımından slr like özelliklere sahip kompakt görünümlü bir makinedir
    s5 daha çok yüksek optik zoom meraklıkları için slr görünümlü bir makinedir... dezavantajı boyutlarının büyük olmasıdır... g9 ise optik zoomu daha düşük olmasına rağmen daha küçük boyutları ile her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir makinedir... teknik detaylara girmedim fakat ben olsaydım g9 alırdım...
  • henuz konu yazarinin kamerayi ne icin istedigini bilmiyoruz o yuzden tavsiyeler yaniltici olacaktir, eger kamerayi tasimay dert etmiyorsa ve tek kamerasi bu olacaksa ben s5 (aslinda s3) tavsiye ederim
  • Merhaba bende g9 sipariş verdim ama son anda bir sorun oldu iptal ettim s5 aldım. ben g9 u sipariş verdikten sonra s5 almadığıma pişman oldum diyebilirm nedeni g9 800 ytl s5 610+4gb dahil 12 megapikseli eğer poster bastırmayı düşünmüyorsan 12 meggapiksel fazla mecburen 6-8 megapiksel yapacam o zaman niye 200 ytl fazla verip g9 alayım dedim s5 in pili daha iyi gidiyor zoomu 12x g9 6x sorun çıktığı için sevindim diyebilirim s5 aldım yarın geliyor boyutuna gelince bence küçük ben iki katı büyük sanıyordum ama fazla büyük değil güzel küçük bir çanta alırsan heryere rahatlıkla götürebilirsin pil problemin olmaz ben olsam s5 alırım aldım zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 27 Mart 2008; 17:55:52 >
  • gule gule kullan.

S5 IS basarili bir makinedir. Sebebi S3 IS onun kardesi cok tutuldu.G9 ise biraz bilinmeyen bir orman gibi.kullanici yok, gorus alabilecegin pek kimse de yoktur.ondan S5 IS alman daha mantikli.Ki millet 12X zoom herzaman kullanmak ister. DSLR kullanicilar icin bu kural gecersiz :)

Gule gule eskit :)
  • "12 meggapiksel çok fazla bilgisayar ekranında görüntü biraz bozuluyor"

bu yanlis bir kanidir, arkadasin neden boyle bir kaniya vardigini bilemiyorum, fotosopta yari katlari disinda bakiyorsunuz sanirim fotografa? yani yuzde 50 yuzde 2 yuzde 12.5 gibi gitmek yerine yuzde 33.3 bakiyorsaniz bozuk gozukecektir, bunun disinda soylediginiz durum tamamen gecersiz.

S3 de alabilirsin tekrar soyluyorum ayni sayilirlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 70D mi 6D mi ?
    9 yıl önce açıldı
    Canon 100d vs 60d
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben s3 ıs ı s5 ten daha tutuyorum s5 düşünenler s3 ıs ı da incelesinler bence s5 g9 kıyaslamasında ise kullanım amacı ve istekler e göre yorum yapılabilir ama g9 un sunduğu resim kalitesi s5 den daha iyi bence
  • S5: 1/2.5" sensör..........G9:1/1/7" sensör. G9:+
    12X zoom.............. :6X zoom S5:+
    15sn.- 1/3200sn. ÇH....:15sn - 1/2000sn ÇH S5:+
    8 mpx........................::12 mpx........S5=G9
    Hareketli LCD.....................: Sabit LCD.....S5:+
    S5:9 grup, 11 mercekten kurulu ve [1 aspherical mercek( Küresel olmayan çok özel bir mercek türü), 1 UD (Ultra düşük seviyede ışık ayırma özelliğinde mercek)] S5.....+++++(Tartışmasız)
    G9: PS A-650IS nin objektif takımı....
    Taşınabilirlik : G9 +
    Enerji: S5: 4x AA Alkalin pil veya 4xNiMH şarj edilebilir pil....G9:Şarj edilebilir Li-ion paket pil NB-2LH/NB-2L S5:+ (2 misli çekim imkanı + Ucuzluk + her yerde bulunabilirlik)
    Diğerlerini yazmayacağım herşey 2 modelde aynı.....
    Kısacası S5 özellikle yüksek zoom'a uygun ASPH mercekli objektifi ve her yöne dönebilen LCD' si ile S5,
    Eğer daha büyük sensörde yani G9 8 mpx olsaydı bu bir avantajdı ama tıkıştırılmış pixelleriyle bu avantajı yok etmişler. LCD G9 da daha büyük 2.5" 207.000 Pix. ama sabit. Oynar LCD' nin tadına varmış biri olarak tartışmasız S5 önde.
    Benden buraya kadar . Karar alacak olanın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 27 Mart 2008; 17:40:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Frostbite

"12 meggapiksel çok fazla bilgisayar ekranında görüntü biraz bozuluyor"

bu yanlis bir kanidir, arkadasin neden boyle bir kaniya vardigini bilemiyorum, fotosopta yari katlari disinda bakiyorsunuz sanirim fotografa? yani yuzde 50 yuzde 2 yuzde 12.5 gibi gitmek yerine yuzde 33.3 bakiyorsaniz bozuk gozukecektir, bunun disinda soylediginiz durum tamamen gecersiz.

S3 de alabilirsin tekrar soyluyorum ayni sayilirlar

Tamamen haklısın dostum
  • görüşleriniz için hepinize teşekkürler...bipekkan hocam kalem kalem yorumlamışsın, ayrıca teşekkür.. Değerli yorumlarınızdan anladığıma göre önce taşınabilirlik hususunda karar vermem lazım. Tam yol ayrımındayım. kompakt veya slr-like??? Buna vereceğim ama düşünürken bu iki sınıfın en iyi makinelerini merak ediyorum. Acaba fikir beyan edecek var mı???
  • hocam birazda vereceğin paraya göre en iyi yorumu değişir ama kompaktda fuji 50fd ve canon A650 IS ı incele derim en iyi oup olmadığını bilemem ama gözardı edilmemesi gereken ürünler
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: askan22

hocam birazda vereceğin paraya göre en iyi yorumu değişir ama kompaktda fuji 50fd ve canon A650 IS ı incele derim en iyi oup olmadığını bilemem ama gözardı edilmemesi gereken ürünler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ishtare

canon s5 slr like bir makinedir
    canon g9 ise özellikleri bakımından slr like özelliklere sahip kompakt görünümlü bir makinedir
    s5 daha çok yüksek optik zoom meraklıkları için slr görünümlü bir makinedir... dezavantajı boyutlarının büyük olmasıdır... g9 ise optik zoomu daha düşük olmasına rağmen daha küçük boyutları ile her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir makinedir... teknik detaylara girmedim fakat ben olsaydım g9 alırdım...

S5 slr-like makina değildir, compact makinadır.
  • +1

Çok güzeL açıkLamışsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

S5: 1/2.5" sensör..........G9:1/1/7" sensör. G9:+
    12X zoom.............. :6X zoom S5:+
    15sn.- 1/3200sn. ÇH....:15sn - 1/2000sn ÇH S5:+
    8 mpx........................::12 mpx........S5=G9
    Hareketli LCD.....................: Sabit LCD.....S5:+
    S5:9 grup, 11 mercekten kurulu ve [1 aspherical mercek( Küresel olmayan çok özel bir mercek türü), 1 UD (Ultra düşük seviyede ışık ayırma özelliğinde mercek)] S5.....+++++(Tartışmasız)
    G9: PS A-650IS nin objektif takımı....
    Taşınabilirlik : G9 +
    Enerji: S5: 4x AA Alkalin pil veya 4xNiMH şarj edilebilir pil....G9:Şarj edilebilir Li-ion paket pil NB-2LH/NB-2L S5:+ (2 misli çekim imkanı + Ucuzluk + her yerde bulunabilirlik)
    Diğerlerini yazmayacağım herşey 2 modelde aynı.....
    Kısacası S5 özellikle yüksek zoom'a uygun ASPH mercekli objektifi ve her yöne dönebilen LCD' si ile S5,
    Eğer daha büyük sensörde yani G9 8 mpx olsaydı bu bir avantajdı ama tıkıştırılmış pixelleriyle bu avantajı yok etmişler. LCD G9 da daha büyük 2.5" 207.000 Pix. ama sabit. Oynar LCD' nin tadına varmış biri olarak tartışmasız S5 önde.
    Benden buraya kadar . Karar alacak olanın....

• bu kesin tabirlerle slr-like vs diyenlere cok guluyorum, bir kere slr ile alakalari yok, slr tamamen teknolojik bir terim ve kameranin boyu ile alakasi yok, hadi onu gectim niye s5 slr-like degil mesela, bir de olsa ne olur olmasa ne olur? Farkli amaclara hitab eden kameralar, tek kameran bu olacaksa ve boyut sorun degilse s5 ya da s3, ikincil kamera ya da cep kamerasi gibi ama iyi fotograf ceken birsey lazimsa g9
  • s3 biraz daha kompakt ve bildigim kadari ile yine is ozelligi mevcut , onun disinda islemcilierinin aynı olduklarını optik zum çarpanlarının aynı lduklarını biliyorum...

dolayısı ile daha kompakt ve nispeten daha uygun fiyatlı olmasından ötürü ben şahsen s3 alırdım ...

ancak iki makine arasıında kalmış olsaydım kesinlikle s5 derdim en azından psikolojik olarak kullanan kişiyi daha iyi hisstetirir diye düşünüyorum
  • ikisinide tavsiye etmem,o paraya nikon d40 alın derim..çok makina kullandım 8 ay kadarda s5 kullandım çok iyi zoom yapıyor ama o kadar zoom yapınca iyi görüntü elde edemiyorsunuz.g 9 sanırım 12 mp o sensöre o mp fazla gelir görüntüyü sıkıştırınca kalite bozuluyor.illaki bu seriden alacaksan g7 bence daha mantıklı gibi s5 ten daha iyi foto kalitesi vereceği kanatindeyim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aaoguz

ikisinide tavsiye etmem,o paraya nikon d40 alın derim..çok makina kullandım 8 ay kadarda s5 kullandım çok iyi zoom yapıyor ama o kadar zoom yapınca iyi görüntü elde edemiyorsunuz.g 9 sanırım 12 mp o sensöre o mp fazla gelir görüntüyü sıkıştırınca kalite bozuluyor.illaki bu seriden alacaksan g7 bence daha mantıklı gibi s5 ten daha iyi foto kalitesi vereceği kanatindeyim...

abicim nikon d40 ne alaka şimdi o dslr bi makia, canon s5 ve g9 kompakt oluyor yani :) yani fotograf cekmeye ilk başlayanlar için dslr bi makina almak tavsiye edilmez.. kursuna filan gitmek lazım yada iyi bi kafa yormak laızm bnce dslr ye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.